Zmeura în bucătărie

Zmeura este fructul care a prins tot mai multă apreciere în familia mea. Mai ales în rândul copiilor. Culoarea şi gustul, îi atrage tot mai mult. Nu a fost mereu aşa, de aceea zic că prinde teren.

Este foarte gustoasă, mai ales servită proaspătă. Eşti norocos dacă ai posibilitatea de a o culege singur. Prin drumeţii sau chiar din grădină. Eu am noroc cu vecini şi prieteni mai gospodari ca mine. Care au de unde să mă aprovizioneze şi pe mine când e cazul.

zmeura in bucatarie

Beneficiile consumului de zmeură

Zmeura este o sursă puternică de vitamine, minerale şi antioxidanţi, aducând beneficii întregului organism.

Consumul zilnic, mai ales în sezon, ne poate feri de probleme de sănătate cum ar fi obezitatea, afecţiunile cardiovasculare şi infertilitatea.

Zmeura este săracă în calorii şi bogată în fibre. Este foarte săţioasă şi ajută la prelungirea procesului de digestie, astfel că nu vei resimţi foamea la scurt timp după ce tocmai ai mâncat. Depinde şi cu ce o amesteci. Ca şi gustare, cel mai potrivit ar fi servită simplu,

Pentru a fi cât mai mult timp potrivită pentru consum, după ce este culeasă se pune în frigider, cu un pic de zahăr deasupra. Altfel, aceasta mucegăieşte repede.

Zmeura în bucătărie

Cum spuneam mai sus, prinde teren în preferinţele copiilor. Ei sunt cei după care mă ghidez atunci când gătesc, când mă aprovizionez.

Şi am avut parte de câteva provocări în ceea ce priveşte încoporarea zmeurei în preparate culinare.

Până acum mi-a ieşi tare bine Trifle cu zmeura şi Prăjitură cu zmeură şi cremă de vanilie.

Acestea sunt reţetele pe care eu am reuşit să le fac şi care să fie pe placul lor.

Am făcut şi dulceaţă de zmeură. Şi m-am chinuit teribil când am strecurat dulceaţa de sâmburi. Însă norocul meu că am făcut puţină. Şi aşa a ieşit super fină şi gustoasă.

Am mai încercat şi un fel de îngheţată. Zmeura congelată, cu un pic de iaurt şi un pic de miere. Le-am dat pe blender. A fost WOW! Le-ar mai fi trebuit, dar am zis să nu facă ceva minuni la gât.

Am mai încercat şi smoothie. Au fost mai multe fructe, nu doar zmeura. Dar a fost foarte delicios.

Alte reţete nu am mai încercat. Dar nici nu ştiu cât şi cum.

Oare-şi pierde din proprietăţi dacă este gătită?

Ceva sigur rămâne. Iar în reţetele de mai sus, doar în îngheţată şi dulceaţă am schimbat textura zmeurei.

Ceva idei de reţete bune?

16 Comments on “Zmeura în bucătărie”

  1. Daca este congelata cateva luni isi pierde din proprietati dar nu de tot. Eu sunt dependenta de zmeura in orice anotimp, vara, insa, o consum ca atare, iar iarna sub forma de sucuri sau siropuri.

  2. Anul acesta si noi ne-am bucurat de zmeura. Sigur ca nu stiam atatea informatii si multumesc pt asta. Si noi am facut smootie, sau am mancat-o pur si simplu. Acum ne bucuram de dulceata de zmeura alba pe care am primit-o si siropuri. Copiilor le place mult siropul.

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.