Aceste remedii facute in casa pentru afectiuni ale copiilor sunt cateva din cele care pe mine m-au ajutat in amelioarare multor simptome aparute baiatului meu.
Am destule patanii descrie in categoria sanatate de pe blog, unde sa cititi prin ce am trecut.
INSA, contactati medicul pediatru pentru orice nelamurire sau suspiciune avuta asupra starii de sanatate a copilului, indiferent de varsta acestuia.
Mai jos am venit cu cateva recomandari. In cazul in care ceva credeti ca v-ar ajuta, trebuie sa cautati detalii legate de modul de preparare si administrare.
Pentru Constipatie
Ceai concentrat de musetel: La 100 ml de apa fiarta , un plic de musetel si 1 lingurita de zahar; fierb impreuna timp de un minut. Se serveste de 3 ori pe zi. Se poate da si bebelusilor.
Fructe zemoase (para, portocala, piersici, nectarine) – se pot da și la bebelusi de minim 6 luni
Spanac cu lapte.
Pentru diaree
Banane piure sau taiate in salata impreuna cu mar. Atentie la bucatile tari, in cazul in care se va da copiilor sub 1 an.
Supica de morcovi cu orez: Morcovi taiati cubulete si pusi la fiert, iar cand sunt aproape fierti adaugi orezul nespalat si se lasa sa fiarba impreuna. Daca se fac piure/ blenduiesc, se pot da si copiilor sub 8 luni.
Un mic truc pentru bebelusii care manca cereale seara sau dimineata. Cele care se fac cu apa, aceasta se poate inlocui cu apa in care se fierbe orez.
Tuse seaca
Ceai de coji de ceapa. Cu sau fara zahar. Dupa preferinte, astfel incat sa fie tolerat gustul.
Ceai de zahar ars
Sare incalzita in ciorap, pusa pe gat, piept sau spate, la copii de cel putin 1 an. Neaparat verificata sare sa nu fie prea fierbinte. Există riscul de arsuri pe pielea copilului.
Tuse umeda
Ridiche neagra cu miere: Se taie partea de sus si se scobeste o ridiche neagra in mijloc. Se scoate cat sa ramana destula ridiche inauntru dar cate sa intre si 2 linguri de miere pina sus. Se lasa pe o farfurie cam 4-6 ore, dupa care se bea cate 1 lingurita de 3 ori pe zi. In urmatoarea zi faci alta ridiche, chiar daca a ramas sirop de la prima.
Pentru imunitate
Sirop de afine.
Sirop de catina cu propolis.
Suc de aronia. Am scris in acest articol cum am ajuns la consumul de acest suc. Ce mi-ar fi plăcut să știu despre sucul de aronia
Pe mine personal toate cele enumerate mai sus mi-au fost de folos in cazul baietelul de 5 ani. DOAR in momentul cand una dintre afectiunile mai sus mentionate erau la inceput de manifestare.
Daca afectiunile se inrautatesc sau persista, apelati neaparat la un medic pediatru sau de specialitate.
De cele mai multe ori, puteti continua administrarea de remedii naturiste. Acestea nu inrautatesc starea, ci ajuta tratamentul medicamentos.
Informatii utile pentru noi mamicile,multumim!
Cu drag ! 🙂
Sanatate multa <3
te rog sa-mi zici cum se face ceaiul din zahar ars ca nu stiu cum se face vreau sa-i fac azi la baietel ca tuseste de numa,,
Intr-o oala pui zahar ca si cum ai face caramel. Dupa ce se face maro deschis zaharul, adaugi apa. Lasi pe foc pina se topeste caramelul. DEEEELICIOS :)))
nu am facut nici o data Ceai de zahar ars dar sa sti ca o sa incerc pe baietelul meu knd il apuca tusa il tine kte o sap si cv
Mai ales ca este si dulce ! Nu mai trebuie sa adaugi zahar 😛
Toate sunt bune si chiar dau rezultate
Asa ne tratau bunicii,nu cu o gramada de medicamente…..si eram sanatosi 🙂
Asa-i. Dar si timpurile si virusii s-au modificat. Din pacate. 🙁
Din pacate s-a schimbat in rau 🙁 ,nimic din ce consumam nu e sanatos….nu mai stim ce si cum sa cumparam.
un articol folositor pentru cine nu cunoaste aceste remedii
sarea pe piept am probat-o si noi cand eram mici