Remedii facute in casa pentru afectiuni ale copiilor

Aceste remedii facute in casa pentru afectiuni ale copiilor sunt cateva din cele care pe mine m-au ajutat in amelioarare multor simptome aparute baiatului meu.

Am destule patanii descrie in categoria sanatate de pe blog, unde sa cititi prin ce am trecut.

INSA, contactati medicul pediatru pentru orice nelamurire sau suspiciune avuta asupra starii de sanatate a copilului, indiferent de varsta acestuia.

Mai jos am venit cu cateva recomandari. In cazul in care ceva credeti ca v-ar ajuta, trebuie sa cautati detalii legate de modul de preparare si administrare.

remedii facute in casa

Pentru Constipatie

Ceai concentrat de musetel: La 100 ml de apa fiarta , un plic de musetel si 1 lingurita de zahar; fierb impreuna timp de un minut. Se serveste de 3 ori pe zi. Se poate da si bebelusilor.

Fructe zemoase (para, portocala, piersici, nectarine) –  se pot da și la bebelusi de minim 6 luni

Spanac cu lapte.

Pentru diaree

Banane piure sau taiate in salata impreuna cu mar. Atentie la bucatile tari, in cazul in care se va da copiilor sub 1 an.

Supica de morcovi cu orez: Morcovi taiati cubulete si pusi la fiert, iar cand sunt aproape fierti adaugi orezul nespalat si se lasa sa fiarba impreuna. Daca se fac piure/ blenduiesc, se pot da si copiilor sub 8 luni.

Un mic truc pentru bebelusii care manca cereale seara sau dimineata. Cele care se fac cu apa, aceasta se poate inlocui cu apa in care se fierbe orez.

Tuse seaca

Ceai de coji de ceapa. Cu sau fara zahar. Dupa preferinte, astfel incat sa fie tolerat gustul.

Ceai de zahar ars

Sare incalzita in ciorap, pusa pe gat, piept sau spate, la copii de cel putin 1 an. Neaparat verificata sare sa nu fie prea fierbinte. Există riscul de arsuri pe pielea copilului.

Tuse umeda

Ridiche neagra cu miere: Se taie partea de sus si se scobeste o ridiche neagra in mijloc. Se scoate cat sa ramana destula ridiche inauntru dar cate sa intre si 2 linguri de miere pina sus. Se lasa pe o farfurie cam 4-6 ore, dupa care se bea cate 1 lingurita de 3 ori pe zi. In urmatoarea zi faci alta ridiche, chiar daca a ramas sirop de la prima.

Pentru imunitate

Sirop de afine.

Sirop de catina cu  propolis.

Suc de aronia. Am scris in acest articol cum am ajuns la consumul de acest suc. Ce mi-ar fi plăcut să știu despre sucul de aronia

Pe mine personal toate cele enumerate mai sus mi-au fost de folos in cazul baietelul de 5 ani. DOAR in momentul cand una dintre afectiunile mai sus mentionate erau la inceput de manifestare.

Daca afectiunile se inrautatesc sau persista, apelati neaparat la un medic pediatru sau de specialitate.

De cele mai multe ori, puteti continua administrarea de remedii naturiste. Acestea nu inrautatesc starea, ci ajuta tratamentul medicamentos.

Voi ce remedii facute in casa pentru afecţiuni ale copiilor cunoaşteţi?

13 Comments on “Remedii facute in casa pentru afectiuni ale copiilor”

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.