Copilul la cresa sau cu bona???

Fiecare parinte ajunge in momentul in care se intreaba ce este mai bine pentru copilul lui! La cresa sau cu bona?

Din pacate niciodata nu vei fi sigur pe deciziile luate pentru el, fiindca sunt mai multi factori care-ti pot transforma aceasta decizie in una buna sau una rea.

E greu să fii mamă!

Eu din experienta va scriu!

Pe baiatul meu l-am inscris la cresa dupa ce a implinit 2 ani si am fost foarte emotionata atunci cand m-au sunat si mi-au zis ca are loc si ca pot sa-l duc.

Zis si facut ! A inceput frecventarea cresei in luna ianuarie, iar in luna aprilie l-am retras!

De ce?

Au contribuit o serie de factori la aceasta decizie

Cel mai important factor a fost faptul ca eu nu-mi gasisem un loc de munca pe care sa-l apreciez si care sa-mi permita sa ma ocup de el. Eram in somaj, dupa concediul de crestere a copilului si dupa cateva luni de cautare am renuntat.

Urmatorul factor a fost faptul ca sanatatea copilului meu era foarte precara de cand a inceput frecventarea cresei.

Adica in luna februarie nu a fost deloc la cresa fiindca a luat varicela si a stat acasa. In luna martie si aprilie era o saptaman acasa, una la cresa.

Acasa avea rosu in gat sau amigdalita sau bronsita sau laringita. Toate formele de infectie respiratorie posibila.

Un factor important a fost si comportamentul personalului de la cresa. De ceea ce ma temeam nu am scapat. Si prefer sa ma opresc aici in ceea ce le priveste pe dansele, pentru ca-mi fac sange rau cand imi aduc aminte.

Si de ce nu o bona?

Nu am nimic cu persoanele care au grija de copii, dar cum se ocupa mama, nu se ocupa nimeni.

Poate fi cu bunicii sau cu matusile sau cu alte rude sau prietene apropiate, care stii ca se vor ocupa de copilul tau cat tu esti la lucru.

Personal am vazut in parc cand mergeam cu baiatul, copii cu bone care lasau mult de dorit in ceea ce priveste grija pe care o purtau copilului. Iar  cum majoritatea bonelor sunt trecute de a doua tinerete, nu sunt nici atat de atente.

Din aceste considerente va scriam mai sus ca indiferent de decizia luata, nu-ti vei da seama decat dupa ce ai incercat daca e bine sau rau pentru copil.

Pot decide singură. Tu?

Voi ce alegeţi? Copilul la creşă sau cu bona?

Copilul la creşă

16 Comments on “Copilul la cresa sau cu bona???”

  1. cel mai bine il ingrijeste mama park knd las copilul cu bunica sau cu cv ma tot gand oare a mancat oare nu plange si cu toate k ma asigura ca e foarte bine si a papat tot nam stare de aceia cred din tot sufletul meu cat de greu e viata si servicile mai bine stai tu cu puiul tau,,,

  2. Buna! Fetita mea are acum trei ani, iar din toamna o sa mearga la camin (gradinita cu program prelungit). Am dus-o la cresa de la varsta de un an si zece luni si sunt foarte multumita de cum este ingrijita. Au mai fost probleme de sanatate, inevitabil se intampla asa cand copiii sunt in colectivitate, dar consider ca ne-am calit si acum tolereaza mai bine toate formele de raceala. Nu imi permit bona dpdv financiar si nici nu as accepta sa imi stea in casa si sa imi stie toate lucrurile, la fel cum nu support ca fetita mea sa stea cu soacra-mea, desi locuim in aceeasi casa. Mentalitatile difera mult de la o generatie la alta…iar copiii trebuie sa creasca alaturi de copii, mai ales cei unici la parinti…

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.