Viata cu crize de fiere

Nu le doresc nimanui, dar nici nu vi le pot descrie exact in cuvinte! Viata cu crize de fiere este oribila!

La mine se manifestau prin crampe in gura stomacului, de genul acela in care nu poti sta in picioare, ci doar ghemuita pe jos si transpiram ca la sauna la doua secunde de la declansarea durerii!

Alte persoane au dureri foarte mari de cap.

Se pot declansa de la orice si  oricand!

Se poate de la apa rece, daca afara e cald. Se poate de la citrice. Se poate de la lapte.

Cam orice ce colecistul nu poate tolera! Si eu aveam doar doua pietre, cam mari ce-i drept, dar cunosc cazuri care au avut 30 de pietricele. In acest caz marimea conteaza, fiindca fiind mai mari nu exista riscul ca ele sa porneasca pe canalul biliar si sa am alte complicatii.

Fii sănătos: Informează-te!

Ultimele probleme de acest gen au fost in anul 2014, la doua saptamani dupa ce am nascut natural comoara mea de fetita. Am ajuns la urgente, unde mi-au spus ca am pietrele infectate si ca sigur voi mai avea probleme, dar am ales sa mai trag de timp. Alaptam si nu doream sa-mi las bebele, desi pare aberant pentru cine nu a trecut prin situatii de genul acesta.

De operatie nici nu am vrut sa aud. Mai ales ca mai trecusem prin experiente de acest gen dupa ce-l nascusem pe baiat. In anul 2010, cu un pic de regim, dupa cateva luni crizele s-au rarit si nu a fost necesara interventia chirurgicala.

Asa ca am trecut pe regim drastic

Ceai si biscuiti integrali.

Intre timp am inceput tratament cu antibiotic pe care-l puteam lua, avand in vedere ca si alaptam. Plus vitamine, ca sa ia ceva din lapte bebele pentru a lua in greutate. Veti vedea la sfarsitul articolul de ce am ales sa ma chinui atat, doar pentru a alapta.

La o saptamana dupa prima criza a urmat a doua, chiar daca eram pe regim. Si apoi urmatoarea, apoi au inceput si crizele de rinichi. Cele doua combinate, sunt o echipa numai buna de mers in lume cu ele.

La serbarea baiatului de sfarsit de an de la gradinita, am mers cu criza de rinichi dupa mine.

Slabisem 10 kg  din cauza regimului si imi era frica sa mananc.

Ca nu cumva sa am alta criza de fiara.

Dupa botez, unde am mancat biscuiti si am baut ceai, am incercat alta marca de biscuiti si am simtit cum sta sa-mi porneasca inca o criza.

Dupa atata timp in care ai crize, deja simti cand vine. Acea criza mi-a pus capac. M-am prezentat singura la spitalul Pelican si i-am spus domnului doctor ca nu mai pot, sa faca ceva sa scap de dureri.

M-au internat, dimineata mi-au facut analize, iar pe la ora 11 am intrat in operatie cu dn. doctor Maghiar Adrian.

operatie laparoscopica colecist

Nu am simtit nimic

Dar dupa ce m-am trezit, in sensul ca am devenit constienta, durerile au fost groaznice.

In timpul operatie au descoperit ca am si apendicele inflamat  si l-au scos si pe acesta impreuna cu fiara (sau colecistul, ca nu mai stiu cum sa-i zic corect).

Dar credeti-ma A MERITAT toate durerile care le-am suportat dupa operatie, fiindca nu am mai avut treaba de atunci. Si am reusit sa-mi pastrez si laptele matern pentru fetita. Pare o nebunie sa te chinui atat, dar copii mei sunt cei mai importanti pentru mine.

Conditiile de spitalizare au fost excelente, asistentele dragute, mancarea buna.

Dupa 5 zile am ajuns acasa la comorile mele. Si desi fetita a fost hranita cu lapte praf in acest interval, am facut tot posibilul ca pe durata spitalizarii sa nu-mi pierd laptele matern. A meritat efortul.

In concluzie, daca suferiti de probleme biliare, de genul pietre la fiara sau fiara lenesa care va pune probleme in viata de zi cu zi, nu ezitati si scapati de problema!!!

Nu va mai chinuiti cu tratamente naturale, ca numai va lungiti agonia!

 Exista viata si fara crize de fiere!

vita cu crize de fiere

33 Comments on “Viata cu crize de fiere”

  1. Bună seara,
    După cât timp de la operație ati luat bebele în brate sa o alăptați? Și eu am fost operata laparoscopic la fiere și alăptez și am făcut tot posibilul sa nu pierd laptele cât am fost internata. Acum am ajuns acasă de 2 zile și as vrea sa încep sa ii dau san din nou, dar am dureri și nu știu cât as putea sa o iau în brate și sa o pot alapta.
    Mulțumesc.

    1. Bună,
      Sănătate multa în primul rând. Și răbdare multa.
      Când am ajuns acasă, ca să pot alăpta eu ma puneam în canapea sau fotoliu, și cineva din familie îmi aducea fetița în brațe ca să pot alăpta. Și apoi o lua și o punea în pătuț. Ideea este sa găsești o poziție confortabila în care să stai sa o poți alăpta. Nu îți recomand să o iei tu din pătuț măcar o săptămână. Numai bine va doresc

  2. Total de acord cu tine in legatura cu tratamentele naturale si naturiste… Eu cred ca ajuta, dar nu pot vindeca de unele singure 🙁

  3. Eu ma confrunt cu arsuri la stomac (de la stres) si am momente cand nici nu mai stiu ce sa consum. Tin cumva o dieta si incerc sa mananc sanatos, dar cateodata chiar nu tine de mine. Obisnuiesti sa consumi si un anumit tip de ceaiuri?

    1. In momentul in care organismul nu mai tolereaza o anumita situatie, nu mai tine de ceea ce facem noi pentru a remedia.
      Inainte de a apela la interventia chirurgicala trecusem pe regim alimentar, ce cosnta din biscuiti integrali si ceai de tei. Slabisem foarte mult si credeam ca nu va mai fi nevoie sa trec prin ce am trecut. Si totusi acolo am ajuns. Si acum imi este bine.

      Ceaiuri? Nu am ceva preferat, dar pe mine m-a ajutat mult ceaiul de tei. Maxim trei cani pe zi, mereu cald, detensioneaza/relaxeaza.

      Iar la mine cauza/factorul declansator al problemelor era tot stresul, nu regimul alimentar.

  4. bai, urat tare cu crizele de fiere 🙁 am mai avut si eu de la exces (mancare grea nu neaparat multa) alimentar si nu ii doresc nimanui. de ceva vreme sunt mult mai atenta la ce mananc si nu am mai avut probleme deloc

  5. Multumesc lui Dumnezeu,stau bine cu sanatatea ,mici dureri de spate si alte probleme ale varstei ,dar in afara de nasteri,nu am trecut pe la spital si imi doresc sa nici nu ajung…..multa sanatate iti doresc!

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.