Paranoia mamicilor moderne

Paranoia mamicilor moderne se pare ca vrea sa creasca. Nu da semne ca s-ar diminua. Oare de ce?

Cel mai des răspuns găsit:

Am prins alte vremuri!

Am crescut la tara la bunici.

Din fericire, zic eu acum, fiindca puteam alerga in voie pe campii si prin padure, cand ne adunam toti copii din vecini. Zilele acestea am intrebat-o pe mama daca nu-i era groaza ca patim ceva? Noi mergand de capu’ nostru prin sat. Mi-a zis ca stia ca nu patim nimic.

De unde stia?

Habar n-am, ca nu odata am venit julite in genunchi sau coate, zgariate sau urzicate. Dar in mare eram bine.

cartile-care-boicoteaza-ignoranta-slider_mare2

Cand eram noi mici abia asteptam sa crestem mari, ca sa nu trebuiasca sa mai mergem in sat la sfarsit de saptamana sau in vacantele de vara. Acum ca am si eu copii mei, mi-as dori sa-i pot duce si pe ei sa creasca cum am crescut eu.

Dar sa-i las singuri in padure?

Daca vin ceva animale salbatice ?

Sau poate ceva violatori in serie care traiesc in padure sau vaneaza copii?

Sigur v-ati gandit si voi la scenarii care de care mai absurde.

Adica si pe vremea noastra se intamplau nenorociri, doar ca nu erau atat de mediatizate. Ca doar nu au aparut doar acum generatiile acestea de oameni dereglati.

Daca ma duc cu fiu-meu la tara, cand vede porcul fuge. Noi mergeam sa le dam de mancare cand eram un pic mai mari.

Oricum nu se compară

Atunci nu aveam atatea desene, atatea gadget-uri si erau oamenii mai relaxati.

In fiecare seara asteptam sa vina vitele de la padure, asteptam sa bagam gainile in coteata si sa dam de mancare la porci.

Apoi ne adunam in fata casei pe banca pana noaptea tarziu si jucam „Adevar sau provocare” sau „Flori, fete si baieti” sau pur si simplu povesteam. Pana venea mama si striga ca nu poate dormi de galagia noastra.

Ne jucam cu pisicile si cateii pana eram toate de par de animale si nu am patit nimic.

Acum fereasca tatal sa pui mana pe caini, daca te musca, daca are ceva boli transmisibile la copii?! Iar pisicile, nici vorba poate iei purici sau iti ajunge un fir de par in gura!!!!!

In parc trebuie sa fie cat de cat curat, ca doar nu se vor juca copii in mizerie si bacterii.

Cand eram mici mancam pamant si nisip si nu aveam nimic. Poate doar niste nisip la rinichi pe cand am crescut! 🙂

Trebuie curatat topoganul, stearsa hinta si NEAPARAT sters copilul cu servetele umede cand se pleaca din parc!!!

Daca il las pe baiat sa mearga sa cumpere paine, eu fiind la 40 de metri de magazin si-l vad tot timpul, tot stau ca pe ghimpi sa nu-l loveasca masina cand vine pe marginea trotuarului.

De mancare nici nu mai vorbesc!

Cred ca atatea chimicale cat mananca ai nostri numai in laboratoare mai gasesti.

Slanina, ceapa verde, rosii direct din gradina sau laptele de la vaca direct sunt doar cateva din lucrurile care ne-au intarit noua sistemul imunitar. Fara siropuri sau capsule pentru imunitate. Acuma ne uitam de doua ori cand cumparam lapte si numai la cutie, ca asta sigur e bun.

Sa fim seriosi!!!!

Deci vara asta ma pun pe lucru! Adica pe timpul verii ne vizitam parintii si bunicii in fiecare saptamana. Daca ne primesc!

carti sub 10 lei

Sigur se vor bucura de ajutorul de prin gospodarie.

Sunt persoane din marile orase ale tarii si nu numai, care cauta la tara gospodarii dispuse sa primeasca copii cu parinti, pentru a le arata acestora cum e viata la tara. Si personal cred ca e o idee buna.

Adica cine nu are bunici la tara, sa-si caute (sa-si cumpere era vorba). Merita!

Cunoaşteţi Secretul bunicilor?

Mai ales ca, paranoia mamicilor moderne e in floare si ia tot mai mari proportii.

Mi-am dat seama de cat de absurda am fost cu primul copil,  abia acum cand cea mica e pe langa noi.

A cazut de multe ori si nu a patit nimic grav. Merge in patru „labe” pe jos chiar daca nu aspir in fiecare zi si nu sterg cu servetele umede tot timpul parchetul, ca sa nu fie fire de par  pe jos.

Cand ne punem la masa si e langa noi, ii dau si ei sa guste cate un pic si nu a patit  nimic. Asta după vârsta de 1 an. Încă ţin la ideea de diversificare controlată 😛

Mamici fiti mai relaxate un pic, sunt copii, sunt curiosi, se refac repede!! Zic eu acum 😛

Voi ce părere aveţi despre paranoia mămicilor moderne?

 paranoia mămicilor moderne

19 Comments on “Paranoia mamicilor moderne”

  1. Super articol…Si adevarat..nu e bine sa fi nici mama care sa nu lase copilul cu nici un vf de praf sa ea dar nici sa mănânce din teica porcilor….Cate un pic din fiecare..Eu traiesc la tara si pe timpul iernik cand copilul are nevoie de un fruct sau leguma si nu am in casa evident ca mai iau si de la magazin…sa ne gandim la cei care stau la.oras si mananca numai din magazine…cine stie ce viiitor vor avea copii nostrii..tehnologia avanseaza foarte repede..lumea se face din ce in ce mai rea…traim intr-o lume facuta de Dumnezeu ca sa ne iubim si sa o iubim..iar in special sa-L iubim pe Dumnezeu. ..dar e cu totul invers…

  2. Total de acord! Mămicile din ziua de astăzi au tendinţa de a creşte copiii sub un glob de cristal şi atunci când ies de sub globul ăsta, se îmbolnăvesc mult prea grav. Să îi mai lăsăm să mănânce şi noroi, că nu păţesc nimic. La fel nu păţesc nimic dacă vin de la joacă murdari de sus până jos şi li se văd doar dinţii albi. 🙂

    1. 😉 Oare unde ne duce viitorul ? Într-un fel mă bucur că nu voi mai avea atâtea griji, dar apoi mă ia cu ameţeli când mă gândesc prin câte mi-or trece copii 😛 !!

  3. Este greu la inceput ca tanara mamica sa fii relaxata,dar cu putin echilibru si experienta reusesti sa fii rationala .

    1. Fiind mămică este greu să fii relaxată. Nu contează vârsta! Am experimentat-o eu. Contează numărul de copii. Căci dacă mai ai avut de-a face cu măcar unul, următorul/următorii sunt mai uşor de crescut. 🙂

  4. Eu inca nu am copii, dar am 30 de ani si am inceput sa ma gandesc la alta. Si cred ca diferenta vine un pic si din faptul ca parintii nostri (ca generatie) au fost mai tineri cand au avut copii (cand esti mai tanar iti faci mai putine griji) si mai putin acces la informatie. Asta in sensul ca probabil cand vedeau o bara de autobuz nu se gandeau cati microbi sunt pe ea. Acum ca stii (ca sigur ti-au sarit in ochi cel putin vreo 5 articole despre asta), parca nu-ti prea vine sa mai lasi lucrurile la voia sortii, ma gandesc :))

    1. Buna, cred ca este exact opusul. Din punct de vedere a varstei. Parca daca esti mai tanar esti mai paranoic, iar cu cat inaintezi in varsta, paranoia creste. Si paranoia nu tine cont de varsta ci de faptul ca „maternitatea” este o experienta noua pentru orice femeie. Mai ales la primul copil!!!!
      Multumesc de vizita si de feedback <3

  5. eu cred k a aprut protectia asta asa mare vai dak cate servetelul umed repede stersgel nul scapa din ochii vai la impins te superi imd il ei pleci cu copiul sau ce mai fac ei nu mai este libertatea si cum era copilaria noastra julituri murdari din cap pana in picioare nu ne mai certa mama frumos era,,,,si mai santos,,,

  6. Uneori copii ar trebui sa fie lasati liberi sa se desfasoare cum vor ei. Sa se joase prin tarana din parc, sa manance un mar cazut din copac, un strugure luat direct de pe butas sa se joace cu pisicile si cainii, in acest fel ei se vor autoimuniza.

  7. Ai punctat foarte bine…..prea mult ‘ioi si vai; in ziua de azi…..noi ne jucam afara de dimineata pana seara,cu nisip,cu animale,cu ce apucam,mancam cirese ,capsuni din gradina fara sa le spalam…..si eram sanatosi tun…..am avut copilarie frumoasa si fetele mele la fel.

  8. Doamne, cand eram micuta mergeam in lunca Siretului sa culeg mure impreuna cu mai multi copii, mai mari sau mai mici. Treceam printr-un lan de porumb si nu-mi era frica de nimic. Veneam fericita acasa si fara sa spal murele le puneam intr-o strachina cu zahar si le mancam cu mamaliga rece. Salivez acum cand scriu aceste randuri aducandu-mi aminte ce bune erau.

  9. sa sti ca inainte era alt fel stateam la bunici cu pisici cu catei ne jucam cu ei pe afara si chear eram mai sanatosi acum ma uit eu la mine ca sunt mamica si knd vad un catel o pisca ii zic baietelului meu nu pune manuta ei par te imbolnavezti,eu cred suntem prea stricti in ziua de azi de asta apar si bolile astea atat de dese,,,

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.