Relaţia mamă- fiică

Această idee de a descrie cumva relaţia mamă fiică este o încercare de a descrie o relatie dificila.

De cand sunt mici fetele au o personalitate destul de puternica care in functie de nervii si rabdarea mamei se poate fructifica in ceva frumos sau ceva mai putin frumos.

Am scris mai putin frumos, fiindca sunt mamici care nu stiu cum sa reactioneze la anumite situatii cand fetele sunt adolescente. Mame care sunt prea permisive, sau din contra, prea autoritare cu fetele lor.

relaţia mamă fiică

Viata unei femei este mult mai grea si mai complicata decat cea a unui barbat.

E greu să fii mamă.

Mie una, imi este greu sa ma gandesc prin cate va trebui sa treaca fetita mea pana cand va avea maturitatea si gandirea unei femeii in toata firea..

Dar de aceea sunt eu aici, pentru a-i oferi sprijin, sfaturi si pentru a-i arata ce e bine si ce nu.

Va dau cateva exemple de discutii foarte importante pe care orice mama ar trebui sa le aiba cu fata ei.

Sa vorbim despre menstruatie

Niciodata sa nu amani aceasta discutie cu fetita ta.

Pe la varsta de 10-11 ani este destul de maricica sa inteleaga ceea ce i se va intampla. Acuma trebuie sa stii si cum sa-i explici ceea ce se va intampla cu organismul ei. Este perioada in care fetita se transforma incet intr-o adolescenta. Si are nevoie de ajutor pentru a se modela frumos psihic si fizic.

Sa nu lasi anturajul de prietene sa-i influenteze starile, sa-i induca temeri nefondate.

Nu ai cum sa-i fii tu prietena, acest lucru este un mit.

Cel putin pana cand ajunge fetita sa devina mama, si tu bunica. Dar poti fi un bun sfatuitor, un bun consilier. Si totodata sa stii cand sa te impui. Pentru ca va veni momentul in care va trebui sa iei atitudine .

Sa vorbim despre sex

Daca pana atunci sigur a auzit ea de la prieteni si prietene despre ce este vorba, este indicat sa-i prezinti si tu actul fizic in sine.

Cu planse sau cu ajutorul unor carti cu ilustratii. Si apoi sa incerci sa-i explici despre sentimentele care se nasc odata cu aceste relatii intime.

Sa nu uiti sa-i prezinti si pericolele pe care le poate intalni. Dar nu incerca sa exagerezi sau sa amplifici gravitatea problemelor relatiilor neprotejate.

Nu ar strica sa-i arati un prezervativ si sa-i dai unul la ea pentru orice eventualitate.

Mai bine o stii tu sigura decat sa regreti apoi. Nu lasa nedezbatuta aceasta problema, sperand ca va invata singura sau se va feri de probleme, fara ca tu sa intervii.

Este datoria ta de mama sa-i prezinti toate aspectele vietii si sa incerci sa o ajuti sa absoarba cat mai corect informatiile primite.

Sigur orice mama spera ca fiica ei sa nu-si inceapa viata sexuala prea repede, dar poti conta pe faptul ca educatia pe care o primeste de la tine pana atunci, o va ajuta sa ia deciziile corecte.

Sa vorbim despre anturaj

Acest factor este poate cel mai important, dupa parinti.

Intr-un anturaj bun, copilul poate sa-si dezvolte abilitati si personalitate puternica si sanatoasa.

Intr-un anturaj dubios, sigur nu va progresa si va invata pe calea cea grea, despre problemele pe care le poate intampina o femeie.

Dar cum procedezi?

Anturajul este cel mai de temut si periculos factor cu care poate avea de lucru un parinte. Si cea mai mare gresala, pe care multi parinti o comit este aceea de a-i interzice sa-si mai vada prietenii.

Incearca sa intri in grupul lor, incearca sa abordezi mai multe persoane din anturajul copilului, sa participi la discutii si sa oferi la nevoie sfaturi bune. Ofera-i sprijinul tau neconditionat . Este foarte greu, dar cu rabdare si ambitie sigur vei reusi sa-l scoti dintr-un anturaj periculos.

Trebuie sa fii tare si sa o alini si sa o protejezi cat poti tu de bine.


Bazeaza-te si pe instinctele tale de mama si fii tare!! Restul va veni de la sine!

Tu cum vezi  relaţia mamă fiică ?

dulciurile nu ingrasa

14 Comments on “Relaţia mamă- fiică”

  1. Am baiat de 12 ani si nici nu va poate trece prin cap ce si cate intrebari imi pune. De multe ori rosesc si ma fastacesc dar prefer sa-i raspund eu in linii mare ca sa aiba de unde continua taicasu.

  2. Cea mai frumoasa relatie posibila,ii multumesc lui Dumnezeu ca mi-a dat doua fete,am fost mai mult prietena lor,fiind si foarte tanara ma acomodam foarte usor la nevoile lor,ma jucam cu ele,dansam,radeam,mergeam la plimbare…..mai facem si acum uneori aceleasi chestii 😀

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.