Dulceaţă de căpşuni – Aşa NU!

UPDATE :

Am simţit nevoia să fac un update la această reţetă de dulceaţă de căpşuni, pentru a nu o şterge, fiindcă aceasta este un exemplu de AŞA NU!!!!

Nu aveam de unde să ştiu cum se va manifesta până în toamnă, iar acum vă pot zice că nu merită să faceţi reţeta de această dulceaţă cum este scrisă pe plicurile de gel fix!! Am îngroşat paragraful din text care a făcut ca această tură de dulceaţă să ajungă la animale de la ţară spre delectare 😉

Conţinutul din borcane era delicios, dar nisipos. Iar cum cei mici sunt principalii beneficiari ai acestei delicatese, nu a fost pe placul lor.


carti sub 10 lei

Pentru mine atunci cand se fac capsunile, incepe sezonul conservelor de orice fel.

Incep capsunile, apoi vin cirese, visine, caise, piersici si cam toate fructele care sunt accesibile atat din punct de vedere financiar si sa fie apreciate de copii mei.

Facem de toate, dar cel mai important incerc sa fac impreuna cu copii mei. Facem dulceata, compoturi si chiar si muraturi sau zacusca. Ma ajuta la spalat de legume sau fructe, sau la spalat de borcane.

Am cumparat din piata de legume- fructe 10 kg , cu 1.50 ron/ kg, si am trecut la treaba.

A durat cam 1 ora sa le curat si sa le spal. Le-am maruntit si am pus peste ele 3 kg de zahar.

Poţi face cu căpşuni o Prăjitură întoarsă cu căpşuni sau Reţete delicioase de smoothie!

Este primul an in care folosesc gel fix exact cat scrie pe plic, pentru a fi mai consistent amestecul. Adica am folosit pentru fiecare kg de fruct , 1 plic de gel fix si 350 de gr de zahar.

Inainte de a pune amestecul pe foc, am bagat in oala blenderul vertical, pentru a marunti capsunile. Si pentru a amesteca gel fixul cu zaharul si capsunile. Amestecul a stat pe foc aproximativ 1 ora.

Dupa ce am bagat in borcane dulceata si am inchis capacul, pina cand s-au racit le-am tot intors, pentru a fi omogena dulceata.

Pentru ca bucatile mai mari de capsuna, sa nu stea doar pe fundul borcanului.

Iar dupa ce s-au racit de tot borcanele, le-am sigilat prin fierbere in apa care clocotea pe foc, timp de 1 minut.

Intr-o oala mai mare, am pus jumate de apa, din capacitatea oalei si am asteptat pina cand apa a inceput sa clocoteasca. Am pus borcanele pana cand s-a umplut oala si le-am lasat sa mai fiarba 1 minut.

Au iesit 10 borcane mici si 10  borcane mari de dulceata delicioasa!!!

Ca să fi fost preparatul cum trebuie, mai bine urmam paşii pe care i-am făcut în Dulce acrişor cu vişine şi coacăze negre.

Voi aveţi o reţetă de dulceaţă de căpşuni care să fie delicios de bună?

dulceaţă de căpşuni

4 Comments on “Dulceaţă de căpşuni – Aşa NU!”

  1. Eu nu mai fac nici un fel de gem sau dulceata cu adausuri de gelifiere , am facut anul trecut si nu mi-a placut .Fac reteta clasica cu fructe , zahar si la urma pugina zeama de lamaie sa-i ramana culoarea frumoasa .

  2. si eu am zis ca o sa fac anul acesta ma uit knd merg sa cumpar un borcanel de dulceata e foarte scump se intampla uneori knd vad cv sa mise faca pofta mai ales de dulceta din capsuni si eu nu am facut :(((((

  3. la cate bunatati faci ar fi fain sa-ti deschizi o mica facere ai putea castiga bani frumosi mai ales k sti sa faci si multa lume cred k ar cumpara produse de casa dulceata si restu….

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.