Drepturi egale pentru femei si barbati

Oare chiar ne dorim asa ceva?? Vreţi drepturi egale pentru femei şi bărbaţi? Suntem pregatiti pentru asa ceva ?!

Eu chiar nu cred.

Chiar daca in anumite situatii femeia este discriminata, mai este cale lunga pana la a fi pregatite pentru a avea acelasi drepturi ca barbatii !!

De ce ??

Pentru ca in momentul in care ai acelasi drepturi, ai si acelasi obligatii!!

Adica, de ce sa nu ne bucuram de viata noastra fiind femei libere?

Sa depindem de barbati?

O femeie in momentul in care-si doreste ceva, sigur poate face ceea ce-si propune.

Pacat de acele femeii care datorita educatiei si a exemplului prost primit pe parcursul vietii, sunt sclavele barbatilor si a indoctrinarii.

Este vorba despre acele femeii care indura violente verbale si fizice din partea barbatului pentru ca asa a facut si mama si bunica, sau pentru ca asa este viata in zona respectiva. Aceste persoane vor fi la fel pana la moarte, nimeni si nimic nu le va putea schimba gandirea.

Asta este!!

Dar femeile din marile orase, care sunt in pozitii de conducere la firme mari, tot se simt uneori inferioare barbatilor. Pentru ca asa reusesc ei sa patrunda in mintea si sufletul femeii.

drepturi egale

Chiar daca esti o femeie de succes in cariera……..

………….tot te simti singura in momentul in care vezi barbatii adunati intr-un grup in afara locului de munca, grup in care nu esti binevenita. Ca si in acele  faimoase cluburi americane, in care sunt primiti doar barbati.

Chiar daca o femeie este director sau presedintele firmei, tot nu este primita in club.

O femeie ar putea face orice meserie pe care o face un barbat!!

Dar de ce sa facem?!

Ei ce ar mai face, daca noi am face de toate?

Mie mi se pare trist ca tot cerem egalitate in munca, pentru ca nu avem nevoie de asa ceva.

Suntem net superioare! 

Doar ca nu stim asta, nu vrem sa recunoastem asta, sau vrem sa-i facem sa se simta ei utili 😉

Mamă sau Femeie?

Eu zic sa ne bucuram de ceea ce avem. Sa construim ceva frumos alaturi de un barbat care merita si care ne sustine in orice.

Apoi in familie sigur poti cere acelasi drepturi cu barbatul, ca doar aveti si acelasi obligatii!!!

Fii FEMEIE in orice moment al vietii !!

Voi credeţi in drepturi egale pentru femei şi bărbaţi?

19 Comments on “Drepturi egale pentru femei si barbati”

      1. Mă bucur că-ți place articolul meu.
        În afară de partea cu „suntem net superioare”, nu cred că ai zis nimic misogin. Dar cred că ai spus-o că te-a luat valul când ai scris.

  1. tocmai sap asta iam zis la sot k are concediu o sap si eu merg kt e sezonul sa lucrez la flori si iam zis ce trebuie sa faca a zis k e simplu iam zis da pai atunci prima zi pui la spalat dupa faci curat ai terminat de facut curat pui faci mancare aspiri,schimbi copilu ca se murdareste strange jukriile,spala vasele si lista ar fi lunga,si el a zis mai bine ma duc eu la munk:)))) deci noi suntem mai rezistente si mai puternice,,,

  2. Sunt de acord ca suntem net inferioare,dar nu realizam…..noi ne descurcam in orice situatie ,pe ei nu prea ii vad…..cel putin acasa….sa gateasca ,curatenie,cresterea copiilor…ei au job si gata,majoritatea….

  3. Eu consider ca nu aceasta este gandirea pe care trebuie sa o avem. Femeile sunt egale in drepturi cu barbatii. Probabil din cauza acestei gandiri nu reusim sa devenim o tara civilizata.

    1. „Este trist ca tot cerem egalitate in munca, pentru ca nu avem nevoie. Suntem net superioare, doar ca nu stim, nu vrem sa stim, sau vrem sa-i facem sa se simta si ei utili”
      Este un citat din articol, care cred ca zice tot.

  4. Suntem o specie foarte complexa si foarte complicata din punct de vedere emotional; astfel ca tot timpul vor fi afirmatii si supoztii despre rolul fiecarui individ in societate(in functie de gen, rasa, religie etc).

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.