Bulion din rosii proaspete

Am primit rosii frumoase, de gradina, mari, care nu ar rezista foarte mult in frigider sau in bucatarie. Mai ales pe caldurile acestea. Aşa că am făcut un bulion din roşii proaspete.

Ca se zice ca ar fi mai gustoase daca le tii la temperatura camerei. Or fi, da nu am incercat.

legume de gradina

Asa ca am trecut la treaba.

Si nu orice treaba, ci  m-am pus pe facut BULION. Eu îi zic bulion, dar se prea poate să fie mai mult suc de roşii 😛

Important este că a ieşit bun şi perfect pentru preparatele mele.

M-am apucat de treabă in apartament, nu la casa sau in gradina. Nu este ceva iesit din comun, dar pentru mine e o premiera.

Ingrediente pentru acest preparat

  • 10 buc de rosii , curatate de pielita
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de ulei
  • 1/2 lingurita de conservant
  • 4-5 frunze de busuioc

Cum se gătesc?

Cu grija : P !

Dupa ce am curatat rosiile, le-am taiat si am bagat blenderul de mana in castronul lor. Asta am avut la indemana.

Mai ales ca m-am apucat de lucru fara sa-mi fi propus cu o zi inainte. Cand fac de obicei operatiuni de genul acesta, ma pregatesc sufleteste si cu unelte, macar cu o zi inainte. Acum asa s-a nimerit.

Le-am blendarit bine de tot. Apoi le-am strecurat prin tifon. Se poate si prin sita, dar nu am decat una mica si nu facea fata.

Apoi am pus pe foc sucul, impreuna cu sarea si uleiul. Zice ca e gata atunci cand face spuma crem-portocalie. Sau cand are o anumita consistenta.

Eu am lasat vreo 20 de minute. Am adaugat frunzele de busuioc si conservantul si l-am mai lasat  pe foc pana a dat un clocot in tot amestecul.

A iesit aproape 1.5 litri de bulion. Dar e buuun !!!

bulion din rosii proaspete

De păstrat zice că ţine maxim 6 luni. Eu nu am ajuns nicodată la termen cu ele. Prefer să fac mai puţin, decât să am prea mult şi să se strice.

Voi ce reţetă de bulion din roşii proaspete ştiţi?

Il puteti folosi si la o ciorba de perisoare!

9 Comments on “Bulion din rosii proaspete”

  1. Soacra mea face bulionul astfel:spala rosiilr,le taie bucăți,le pune in bleder cu puțină apă,apoi le pune fa fiert într-un ceaun pentru câteva ore până se îngroașă,ii pune sare și conservant înainte cu o oră.Il lasă să se răcească și îl pune în borcane.
    PS…așa am văzut eu .

    1. Cred că așa iese mai consistent bulionul. Insa cum eu nu am la dispozitie cateva ore pentru a sta langa oala, ma multumesc si cu varianta de bulion mai apos dar la fel de delicios.. .dupa cateva zeci de minute de fiert.

    1. A ieşit ceva care avea consitenţa unui sos de roşii. Nici suc, nici pastă 🙂 Dar bun şi aşa. Avînd în vedere că a fost prima dată când am făcut aşa ceva, eu am fost mulţumită.

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.