Mami casnică sau la muncă? Sunt convinsa ca majoritatea proaspetelor mamici se gandesc ce ar putea face si cum ar putea face ca sa nu mai mearga la munca dupa ce se termina cei doi ani de concediu de crestere a copilului.
Am câteva rânduri scrise şi în articolul Tu chiar vrei să lucrezi de acasă?
Nu de multe ori banii ne-au impins in a face multe lucruri
Iar lipsa lor este si mai grea in momentul in care ai un copil. Ai vrea sa-i oferi totul, sa nu cunoasca ce inseamna lipsuri financiare. Dar nu totul este asa de roz.
Cunosc din propria experienta!
Dupa ce primul meu copil a implinit doi ani am reintrat pe piata muncii.
Eram in somaj, deoarece fostul loc de munca se desfiintase. A durat aproape 8 luni pâna mi-am gasit un loc de munca, pe care eu l-am considerat acceptabil. Adica sa fie de la 8-16, sa aiba un salariu bun si sa nu se lucreze sambata.
Intre timp copilul incepuse gradinita.
Din momentul angajariii mele, indiferent de natura problemelor ivite, am incercat sa le rezolv fara a fi nevoita sa ma invoiesc de la munca sau sa fie nevoie de concediu medical.
A fost groaznic din punct de vedere al unei mame. Cel putin de 2-3 ori imi aduc aminte ca am plecat plangand de acasa, ca eu trebuie sa plec la munca si copilul meu este bolnav.
Nu am apelat la bona, ci am apelat la rude
Bunica, bunicul, sora mea, ca sa stea cu el pe perioada racelilor, amigdalitelor, laringitelor. Si nu au fost putine aceste perioade. Gradinita este o perioada a imunizarii si a afectiunilor respiratorii, cel putin o data pe luna.
Dupa o manifestare urata a unei infectii respiratorii asupra baiatului meu, am ales sa renunt la locul de munca si sa ma dedic copilului meu.
Acum vremurile sunt grele
Iar pentru a putea rezista financiar, sotul munceste mult mai mult. Dar macar sta linistit ca din punctul de vedere al sanatatii, copii sunt bine ingrijiti.
Cateodata mai simt si eu nevoia unei evadari din ritmul zilnic in care am intrat, avand grija de cei doi copii, dar ma duc la cumparaturi singura si imi trece.
Admir foarte mult acele mamici care pe langa job-ul e 8-10 ore, vin acasa si se ocupa si de copil.
Nu le este usor, am trecut prin aceasta experienta. Dar daca financiar sunt destul de motivate, banul castiga.
In ziua de azi, ca sa ramai cu ceva bani in buzunar de la salariu, dupa ce platesti gradinita sau bona, ar trebui sa ai un salar de macar 2.000 RON. Altfel nu merita efortul.
Iar sa nu mai vorbesc de mami casnica, care nu are nici un venit, dar munceste non-stop la intretinerea gospodariei.
Sa fii FEMEIE nu-i usor! Să fii mamă, e al naibii de greu!
eu zic cel mai bine casnica tu sti cum sa-ti educi cel mai bine copilul, tu sti programul lui dak alegi munca,castigi niste banuti dar pierzi ani lunile din viata copilului tau si chear dak e asa de greu in ziua de azi esti mai fericita dak il vezi tu pe micut cum creste langa tn,pana la urma nu vezi cu bani sau fara bani tot nu avem,,,
e greu in ziua de azi dar acum eu cred k sunt mai importanti copii chear dak e numai un venit si e destul de mic dar esti fericta kdn iti vezi copii zambind si ei conteaza tot
eu am decis sa stau acasa dupa 2 ani in care am mucit si am fost departe de puiul meu mam decis sa stau sa-l cresc asa cum stiu eu cred k asa e cel mai bine..
Pe vremea raposatului barbatii puteau intretine o familie cu mai multi copii, acum nu poate intretine nici sotia.
Imi vine sa rad, dar plang cand ma gandesc la aacest aspect .
Daca stai acasa te poti ocupa indeaproape de copil, asta numai daca iti permite venitul stabil care intra in casa
Asa-i <3
da e foarte greu ma uit k nu mai e k pe vremuri il lasi cu bunica sau cu matusa acum nu mai vrea nimeni si de aceia unu dintre parinti trebuie sa stea acasa zic eu
si la noi lucreaza doar sotul pentru ca baietelul merge la gradi si nu avem cu cine sa-l lasam dar ce sa facem viata si servicile astea sunt foarte grele in ziua de azi,
Greu greu greu 🙁
Cand lucrezi pierzi foarte multe lucruri din dezvoltarea copilului. Cel mai bine este ca mama sa fie casnica dar daca se poate sa aiba si un serviciu care se poate face de acasa.