Mami casnica sau la munca ?

Mami casnică sau la muncă? Sunt convinsa ca majoritatea proaspetelor mamici se gandesc ce ar putea face si cum ar putea face ca sa nu mai mearga la munca dupa ce se termina cei doi ani de concediu de crestere a copilului.

Am câteva rânduri scrise şi în articolul Tu chiar vrei să lucrezi de acasă?

Nu de multe ori banii ne-au impins in a face multe lucruri

Iar lipsa lor este si mai grea in momentul in care ai un copil. Ai vrea sa-i oferi totul, sa nu cunoasca ce inseamna lipsuri financiare. Dar nu totul este asa de roz.

Cunosc din propria experienta!

Dupa ce primul meu copil a implinit doi ani am reintrat pe piata muncii.

no sugar shop

Eram in somaj, deoarece fostul loc de munca se desfiintase. A durat aproape 8 luni pâna mi-am gasit un loc de munca, pe care eu l-am considerat acceptabil. Adica sa fie de la 8-16, sa aiba un salariu bun si sa nu se lucreze sambata.

Intre timp copilul incepuse gradinita.

Din momentul angajariii mele, indiferent de natura problemelor ivite, am incercat sa le rezolv fara a fi nevoita sa ma invoiesc de la munca sau sa fie nevoie de concediu medical.

A fost groaznic din punct de vedere al unei mame. Cel putin de 2-3 ori imi aduc aminte ca am plecat plangand de acasa, ca eu trebuie sa plec la munca si copilul meu este bolnav.

Nu am apelat la bona, ci am apelat la rude

Bunica, bunicul, sora mea, ca sa stea cu el pe perioada racelilor, amigdalitelor, laringitelor. Si nu au fost putine aceste perioade. Gradinita este o perioada a imunizarii si a afectiunilor respiratorii, cel putin o data pe luna.

Dupa o manifestare urata a unei infectii respiratorii asupra baiatului meu, am ales sa renunt la locul de munca si sa ma dedic copilului meu.

Vise absurde. Zâmbet furat!

Acum vremurile sunt grele

Iar pentru a putea rezista financiar, sotul munceste mult mai mult. Dar macar sta linistit ca din punctul  de vedere al sanatatii, copii sunt bine ingrijiti.

Cateodata mai simt si eu nevoia unei evadari din ritmul zilnic in care am intrat, avand grija de cei doi copii, dar ma duc la cumparaturi singura si imi trece.

Admir foarte mult acele mamici care pe langa job-ul e 8-10 ore, vin acasa si se ocupa si de copil.

Nu le este usor, am trecut prin aceasta experienta. Dar daca financiar sunt destul de motivate, banul castiga.

In ziua de azi, ca sa ramai cu ceva bani in buzunar de la salariu, dupa ce platesti gradinita sau bona, ar trebui sa ai un salar de macar 2.000 RON. Altfel nu merita efortul.

Iar sa nu mai vorbesc de mami casnica, care nu are nici un venit, dar munceste non-stop la intretinerea gospodariei.

Sa fii FEMEIE nu-i usor! Să fii mamă, e al naibii de greu!

Tu ce alegi: mami casnică sau la muncă?

mami casnică sau la muncă

11 Comments on “Mami casnica sau la munca ?”

  1. eu zic cel mai bine casnica tu sti cum sa-ti educi cel mai bine copilul, tu sti programul lui dak alegi munca,castigi niste banuti dar pierzi ani lunile din viata copilului tau si chear dak e asa de greu in ziua de azi esti mai fericita dak il vezi tu pe micut cum creste langa tn,pana la urma nu vezi cu bani sau fara bani tot nu avem,,,

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.