Internetul – Impachetat frumos afara, Periculos inauntru

Aceasta este perceptia mea despre aceasta lume ‘frumoasa’, lumea internetului. Impachetat frumos pe dinafara, cu oferte la abonamente, aparate performante. Dar periculos inauntru, fiindca nu stii niciodata peste cine dai in mediul virtual.

Si de ce as crede altceva?!

Trebuie sa fii un om constient si matur pentru a reusi sa parcurgi lumea din interiorul internetului.

Pentru noi toti aceasta lume este un rau necesar. Aceasta lume virtuala se poate confunda cu lumea reala. Doar ca cercul social in care te invarti in lumea virtuala este mult mult mai mare decat cercul din viata reala.

Nu ca in viata reala ai putea ajunge sa-i cunosti pe toti atat de bine incat sa garantezi pentru ei.

Dar este o sansa mult mai mica de a da peste oameni rau intentionati in jurul tau, decat in jurul lumii. Insa poti intalni si in viata reala persoane care se dau prieteni, dar pe la spate iti sunt dusmani. Acest aspect se aseamana cu unele situatii din Lumea Internetului.

Pentru mine capcanele intinse de oameni rai prin intermediul internetului sunt ceva obisnuit. Nu mai ma mira nimic.

Ceea ce este neobisnuit pentru mine este usurinta cu care oamenii inca mai cad in capcanele intinse de oamenii rau intentionati. Aceste capcane online care nu se dispar niciodată! Doar se transformă.

capcane online

Adica, ai citit despre ele, ai vazut acest gen de capcane si mecanismul din spatele acesteia, de cateva ori dezvaluite in public tocmai pentru a preveni, dar tu tot o patesti?!

Articol retoric. Gânduri retorice. Întrebări fără răspuns.

Iar copiii, din punctul meu de vedere nu au ce cauta in aceasta lume!!!! Lumea Internetului. Au destul timp sa o descopere atunci cand vor avea destul rationament pentru a face diferenta dintre rau si bine.

La inceputul Erei Internetului totul era mai simplu. Era doar un mod de a facilita anumite tranzactii sau comunicare intre oamenii aflati la mare distanta unul de celalalt.

In zilele noastre, dialogam prin intermediul internetului chiar daca suntem in aceeasi camera.

Aveti grija de cum va afisati online! Cu cine va afisati si ce postati! Nu stiti cand se poate intoarce impotriva voastra!

Si toate aceste ganduri vin de la mine, cea care petrece mult timp online! Ironic, nu?!

Eu pot decide singură. Tu?

Cum mai vedeţi acum internetul?

carti sub 10 lei

11 Comments on “Internetul – Impachetat frumos afara, Periculos inauntru”

  1. Internetul este un rău necesar, însă cu moderație. Mi-am impus să nu mai pierd orele aiurea, și petrec mai mult timp cu familia, afară la aer. Este util internetul, în cazul nostru al adulților, însă pt copiii cred că până la 7-8 ani nu le-aș da voie pe tel, tabletă sau alt gadget.

  2. Acest ‘rau necesar’ cum bine zici …..cred ca e bun si rau in acelasi timp,nu mai sti ce sa crezi si ce nu…..dar un lucru e sigur,tin legatura zilnic cu fiica mea care e in Anglia…..nu vreau sa ma gandesc la vremurile cand se trimiteau scrisori 🙂

  3. si ne uitam si la prea multe filme, cu scenarii SF ……………….. sau ne e frica sa nu ne urmareasca cineva activitatea!!
    Militia pe ei :O

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.