Ai copil la şcoală?

Emotional e greu pentru fiecare parinte sa-si vada copilul mare si incepand scoala. Iar cheltuielile de început de şcoală nu sunt mici.

Pentru copil e si mai emotionant, doar ca el nu stie sa se exprime ca si cei mari. Poate va fi mai agitat sau mai retras decat de obicei. Sau poate ca nu!

Şi părinţii  încep şcoala

cheltuieli de început de şcoală

Inainte de inceperea anului scolar parintii de copii incepatori sunt chemati la scoala pentru a li se prezenta clasa, invatatoarea si structura orelor de curs. De obicei aceste lucruri se intampla in cadrul unei sedinte cu parintii.

Acuma, cine nu stie ca la fiecare sedinta se aduce vorba si de anumite costuri financiare suplimentare????

Eu sunt mamica de copil in clasa pregatitoare si inca de la prima sedinta cu parintii, in care abia am cunoscut invatatoarea si clasa si ceilalti parinti, tot am mers pregatita financiar. Mai ales ca statul si scolile de stat, au nevoie constanta de imbunatatiri.

De unde primesc energie pentru a face faţă provocărilor?

Aprovizonare

A fost nevoie de achizitionare de caiete speciale (in loc de manuale), fiindca statul nu ne ofera. Si s-a decis achizitionare de materiale didactice pentru copii (acuarele, pensule, bloc de desen, foarfece, lipici etc) la comun. Adica alte cheltuieli, pe care oricum le suportai, doar ca individual.

Intrebarea mea este: Nu stiai ca-ti dai copilul la scoala????

In momentul in care se inscrie de catre parinte copilul la scoala, indiferent de situatia materiala, trebuie sa fii constient ca vor trebuii suportate anumite cheltuieli.

Nu ai suficienti bani, strange din timp !!!!

Sau solicita ajutor statului pentru scolarizarea copilului. Nu ai de sa fii mandru, ca parinte incearca sa faci orice pentru copilul tau. Nu astepta sa-ti dea altcineva.

De ce sa puna altcineva banii pentru tine, ca tu nu ai? Si eu am copil, pe care-l intretin si pentru care platesc ce-i de platit.

Bine, sunt cazuri in care situatia este mai sensibila, dar si asa. Eu sunt satula sa tot aud, ca nu poate, ca nu are de unde, ca le este greu. Ma gandesc la copil , cat ii poate fi de greu si de rusine, cand isi vede parintii scuzandu-se sau amanand anumite cheltuieli ,pentru a avea el ce-i trebuie la scoala. Vin foarte lejeri si zic ca nu au de unde.

Pai si atunci ce facem, iti tinem noi copilul in scoala??

Dar ma gandesc si la al meu copil, ca daca mai dau si pentru altul, ca sa se acopere necesarul, ii iau lui din privilegii.

La scoala, ca de altfel si la gradinita, sunt anumite costuri:

  • Caiete speciale
  • Materiale didactice- acuarele, pensule,bloc de desen, penar, creioane colorate, carioci, hartie creponata, carton colorat,foarfece,plastelina,abac, lipici, maculator etc.
  • Materiale sanitare si igienice
  • Materiale de prezentare, foloste in sala de curs.

Cine credeti ca suporta aceste costuri???

Cine inca se asteapta ca statul sa-i ofere aceste lucruri, poate astepta mult si bine. Poti fi revoltat, poti face scandal, dar pina la urma tot tu platesti!!

Voi cum reacţionaţi în astfel de cazuri?

Cum aţi trecut peste cheltuielile de început de şcoală?

sprayuri naturale

12 Comments on “Ai copil la şcoală?”

  1. eu cand eram in gradinita nu erau atatea cerinte. la baietelul meu cand a intrat in grupa mica ia dat o lista de am zis ca lesin rechzite de tot felul si numai de la milan sau pelican bani pt covor bani pt dulapior bani pt jukri bani peste tot bani pt caiet special ziceti si voi in grupa mica ei debea se joca si ei cer caiet special,,,

  2. off eu mam saturat deja din grupa mica cupara de fiecare data knd este Craciunul da bani ia cadou acum de 8 Martie din nou sa se stranga bani pt cadou vine ziua lui Doamna, si cum ai zis si tu ADNDEFEMEIE parinti sunt de vina dak 10 sunt deacord iar 3 4 nu,se uita urat si tot asa nai ce face,,,

  3. Nepotelul meu e abia in grupa mica si din prima saptamana ne-a pus sa dam cate 100 lei…..la sarbatoarea Craciunului la fel s-au strans cate 80 lei…acus vine 8Martie si iar se strang bani…deci asta e…nu avem ce face 🙂

    1. E sunt un pic altfel. Daca merita dau, daca nu , nu dau. Au fost ocazii cand nu am dat dib aceste considerente. Si nu s-a simtit asupra copilului. Depinde ffffffffoarte mult de parinti. Daca ei accepta , altii fac.

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.