Eu si epilarea

Sper că știi că epilarea cu ceară nu e pentru toată lumea!

Daca ai piele sensibila sau esti mai sensibila la durere, sigur te vei gandi de doua ori inainte de a apela la aceasta. Dar sigur merita să suporți durerea…  daca poti sa te obisnuiesti.

La mine, cel putin  dupa epilare, parul nu este vizibil cam doua saptamani. Si apelez la aceasta metoda indiferent de sezon. Vorba vine 😛

Dar nu tot timpul a fost asa.

Eram adepta aparatului de ras. Daca aveam o urgenta legata de surplus de par in anumite zone, cu aparatul de ras o rezolvam imediat. Dar dupa un timp am observat ca pielea mea nu reactiona foarte bine. Ma iritam foarte tare.

Asa ca intr-o zi de vara a anului 2006, m-am gandit sa incerc si eu ceara calda.

Am cumparat produsul, l-am incalzit si ma gandeam cum o sa-l aplic. Am luat o lingura de lemn si am intins pe primul picior, trei fasii groase si late, de ceara. Apoi m-am gandit sa aplic si pe celalat  picior, pina se mai intareste pe primul.

A fost o operatiune ce a durat trei ore. Ca sa-mi dau ceara intarita jos.

M-am chinuit mult si cred ca in acele ore am slabit doua kg, atat am transpirat.

Am incercat cu cutitul, sa razuiesc ceara groasa de deasupra. Apoi cu buretele de sarma. Deja nu mai simteam nimic pe portiunea cu ceara.

Intr-un final mi-a venit ideea geniala de a aplica comprese de apa fierbinte, pentru a inmuia ceara si sa fie mai usor de dat jos.

Dupa aceasta experienta, am decis sa uit de epilarea cu ceara.

Pina cand am facut nunta!

In luna iunie 2009, pentru a fi mai sigura de succesul epilarii, am apelat la o profesionista si mi-am facut programare la salon. Pe langa faptul ca am fost o pudica, si am optat pentru epilare inghinala partiala (pe linia chilotului ), am decis sa fiu curajoasa si sa ma epilez si pe maini.

Pentru epilarea pe lung, a picioarelor cat si pe maini a folosit ceara din cartus. Încalzita la un aparat special si benzi de unica folosinta.

Găseşti aici un kit de epilare foarte usor de folosit si acasa.

Dar in momentul in care ajuns la incheietura mainilor, la fiecare mana m-a invinetit. Parca fusesem cu perfuzii, timp de saptamani  sau cineva s-a chinuit sa-mi scoata sange pentru analize. Asa grava a fost situatia.

In ziua nuntii, a trebuit sa ma fac cu fond de ten, pentru a masca vanataile.

Mai bine mă chinui acasă

Mi-am achizitionat pentru acasa kit-ul de epilare pentru a-l folosi pentru gambe. Acolo e mai usor de epilat si pot sa o fac singura.

Un sfat pentru a avea o piele cat mai fina dupa epilat

Aplicati din belsug ulei dedicat pielii bebelusului, pe pielea proaspat epilata. Pielea nu se irita si devine mai catifelata.

Acum există şi uleiuri speciale, dar la mine acesta funcţionează!

Cum vă înţelegeţi cu epilarea cu ceară?

11 Comments on “Eu si epilarea”

  1. eu am foarte mult par si e asa des pe picoare mam saturat in din 2 in 2 zile sa ma epilez s apela la epilare definitiva dar e prea scumpa si nu prea imi permite bugetul…

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.