Baga viteza, lasa ambreiajul

Tii ambreiajul apasat, bagi in a doua si cand iti fac eu semn, ridici piciorul de pe ambreiaj si accelerezi! Ai inteles ?

In mod normal o asemenea cerinta ar parea logica si usor de inteles, nu?

Ei bine, nu si in cazul meu. Sa va povestesc de ce.

Am plecat in vacanta de vara la bunici cu cei doi copii ai mei. Fara sot, fiindca nu si-a putut lua liber. Si am hotarat sa mergem sa stam la fiecare pereche de bunici cate o saptamana.

Dupa saptamana de vis, a venit momentul plecarii.

Impachetarea si aranjarea bagajelor in masina este cel mai dificil lucru, mai ales cand esti cu doi copii dupa tine(din care unul are patutul dupa el). Le-am facut loc bagajelor in masina, odraslele pe locul lor fiecare, poarta de la strada deschisa.  Masina NU porneste!!!!

Baiatul cel mare era fericit, cea mica nu avea rabdare, eu dadeam la cheie fara rezultat.

Nu eram foarte grabita, dar nici nu doream sa mai stau, nici sa despachetez.

Asa ca primul lucru facut de mama, a fost sa cheme vecinul (mecanic /electrician de ocazie) sa vada despre ce e vorba.

–  E bateria! Nu ma prea pricep eu, dar stai ca sun pe vecinu’ sa vada si el !

Dupa 10 minute au aparut 5 oameni la noi in curte care-si dadeau cu parerea.

Hai sa vedem daca porneste trasa!

– Carmen , te urci in masina ta sau ma duc eu?

– Normal ca ma duc eu. Dar cum trebuie sa fac?

Tii ambreiajul apasat, bagi in a doua si cand iti fac eu semn , ridici piciorul de pe ambreiaj si accelerezi! Ai inteles ?

Hai sa vedem ce-o sa iasa!

Nu-mi reusea pasenta, asa ca am schimbat masinile si rolurile.

femeia la volan

Eu conduc masina care o trage pe a mea si vecinul incearca sa o porneasca pe a mea. Doar ca masina lui era pe diesel si avea punctul de acceleratie mai jos. Situatie la care se mai adauga si un mic deal in fata, care trebuia trecut.

Am accelerat cat am putut de tare ca sa pot trage masina din loc. A mers cativa metri dupa care a inceput sa iasa fum de sub capota masinii pe care o conduceam eu. Ne-am oprit si am avut noroc ca era doar o supraincalzire a … (nu mai tin minte ce era, scuze)

Dupa aceasta peripetie mi-am sunat sotul, care mi-a sugerat sa raman peste noapte. Urmand ca in urmatoarea zi sa vina el cu o baterie auto de schimb.

Calvarul la despachetat a fost mare.

Baiatul bucuros ca ramane la bunici :

Mami, stii de ce nu merge masina???

-Uimeste-ma !!

-Am bagat pietre pe teava din spatele masini!!

-Poftim ?!?!?!?!?!

Ma duc sa verific si chiar erau cateva pietricele care erau pe teava de esapament, dar nu o blocau. Deci sa nu-mi zica mie cineva despre lipsa de imaginatie a copiilor !!!!!!!!

Toata agitatie de peste zi m-a facut sa ma aleg cu o insomnie.

Ajungand sa-mi pierd noapte pe net. Nu stiu exact ce m-a indemnat sa caut EU baterii auto pe net, dar acolo am ajuns. Sigur nu e un domeniu pentru toate femeile.

Si uite asa ajung eu pe Facebook. Ca orice om normal , nu ? 😛

Am ramas fara baterie la masina si sunt blocata la tara. Imi recomanda cineva un loc bun de unde pot achizitiona o baterie auto ieftina dar buna?

Acesta este postarea in care ceream pareri despre baterii auto, pe Facebook. In 10 minute, 20 de comentarii!! Nici daca anuntam un premiu, nu era asa mare impactul. Din cele 20 de comentarii, 10 au dus catre un site de baterii auto cu montaj la domiciliu.

Nu credeam ca exista asa ceva, dar am ramas placut impresionata.

femeia le volan detalii tehnice

Cartea tehnica de la masina in brate si m-am pus pe cautat.

Nu e greu sa gasesti bateria potrivita masinii tale. Poate si datorita modelului de masina, caruia i se potrivesc mai multe tipuri de acumulator auto. Rezultatele cautarii mi-au dat mai multe optiuni, dar am ales din categoria de baterii auto Rombat  fiindca auzisem ca sunt cele mai bune. Comanda plasata, liniste si pace in jurul meu, somnul a venit usor pe la gene.

A doua zi pe la orele 11 dimineata apare un domn in salopeta si cu o cutie pe carucior.

-Comanda de baterie auto. La dumneavoastra trebuie sa o instalez ?

Da, da . Intrati va rog !!

Dupa 45 de minute, aveam bateria instalata sub capota, garantia pentru baterie (care nu este valabila fara o stampila din partea unui service autorizat care atesta ca alternatorul incarca bateria corect) si masina care porneste.

Am fost foarte multumita de prestarea omului, dar cel mai mare soc la avut sotul meu. Care isi zice de fiecare data atunci cand il surprind cu cate o chestiune de genul acesta, ca nu o sa-l mai mire nimic la mine. Insa se minuneaza de fiecare data.

Voi cum faceti in situatii de acest gen?

9 Comments on “Baga viteza, lasa ambreiajul”

  1. eu cred k ar fi fain sa faci si o carte sunt ca niste poviestioare frumoase haioase si tot o data se stie ca si femeile sunt descurcarete nu doar barbati

  2. misto piticul, pacat ca a trebuit sa schimbi bateria. Oricum m-am distrat bine de aceasta patanie de la tara. Las Fierbinti II hi hi hi.

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.