Vis de vacanta in strainatate

Miroase a sarbatori de iarna si mereu mi-am dorit sa vizitez si eu un oras strain, in aceasta perioada. Sa vizitez targuri de Craciun sau sa sarbatoresc Revelionul in restaurante straine.

Cu aceasta dorinta am ramas dupa ce am cautat tot felul de oferte pentru concediul de vara in anul care urmeaza. Da, este o diferenta intre ceea ce am cautat si cu ce dorinte am ramas eu dupa cautare.

Baiatul cel mare m-a vazut atunci cand butonam dupa oferte, a vazut peisajele, astfel ca seara, dupa baita si inainte de culcare, noi povesteam despre concediu.

Concediul nu este vacanţă!

Ne-am facut un fel de jurnal de calatorie.

Destinatia : ISTANBUL

Perioada: Revelion 2016 (30.12.2015 – 03.01.2016)

Obiective de vizitat: Moscheea Albastra; Grand Bazaar ; Emirgan Park ;Turkuazoo

Ar fi mai multe ,dar timpul si perioada sigur nu ne-ar permite. Asa ca ne impartim pe zile si  pornim in aventura.

„Prima zi este dedicata calatoriei Bucuresti-Istanbul.

Plecarea este dimineata cu avionul si se ajunge acolo in miezul zilei. Despachetarea si instalarea dureaza cam doua-trei ore. Mai dureaza inca vreo ora dezmeticeala si ascultarea de impresii despre experienta cu avionul, a copiilor. Hotelul Ramada Grand Bazaar este situat in centrul orasului si ofera o cazare de vis, ridicandu-se la nivelul celor 4 stele pe care le are.

Dupa ce luam masa, ne hotaram sa bifam primul obiectiv de pe lista stabilita de acasa: Grand Bazaar. Alegem drumul cu o masina oferita de hotel si ajungem acolo in 10 minute. Atata uimire in ochii baiatului meu nu am vazut de cand a vazut pentru prima data marea. Absorbea fiecare detaliu, astepta cu sufletul la gura sa-i zicem ceea ce ghidul ne explica in engleza. Ghiciti ce face cea mica? Doarme.

bottega verde

Cu copii in bazar e greu, norocul nostru a fost ghidul fantastic care ne si ajuta.

Am cumparat mirodenii si esarfe pentru bunicile de acasa. E foarte impresionant bazarul, care este cea mai veche piata acoperita din lume. Daca esti fara ghid sau nu esti pregatit pentru experienta , esti o prada usoara pentru oportunisti. (ca-n Obor 😛 )

Prima noapte la hotel a fost ciudata. Copii au adormit repede, erau foarte obositi, dar noi admiram privelistile si ne pregateam pentru a doua zi si pentru petrecerea de An Nou din acea zi.

A doua zi am luat micul dejun destul de rapid si am pornit spre EMIRGAN PARK.

Drumul de 35 de minute cu masina a trecut repede, fiindca admiram stazile si tot ceea ce ne trecea prin fata ochilor. Eu si sotul cred ca eram mai uimiti decat copii. Iar drumul pare mereu scurt atunci cand ai ce sa vezi.

Parcul este unul fabulos. Un fel de gradina botanica, doar ca are influente turcesti. Plus ca are trei vile , numite pavilioane , care au roluri diferite (cafenea de weekend, cafenea de zi si restaurant de seara si un fel de sala de bal), dar care prin arhitectura si utilitate , povestesc despre gloria otomana.

Dar cel mai mult ne-au placut peisajele naturale . Am facut o gramada de poze si am plecat cu parere de rau, dar cu promisiune ca vom reveni si cu alta ocazie.

Pranzul la hotel, somnul de amiaza si pornit intr-o noua aventura:TURKUAZOO Aquarium.

Drumul de jumate de ora cu masina trece repede atunci cand esti furat de priveliste. Cred ca suntem prea fascinati fiindca este prima vizita intr-o tara straina.

Atunci cand intri inauntru ramai fascinat de atmosfera. Copii multi, care exclama de bucurie si uimire la vazul acelor acvarii uriase. La fel am fost si noi. Parca nu-ti mai venea sa pleci. Am luat masa la restaurantul din incita si am cumparat si amintiri dintr-un gift shop urias. Dar a trebuit sa-l vizitam pe fuga , fiindca se apropie petrecerea de Revelion de la hotel , si trebuie sa ne odihnim putin.

La hotel era forfota mare. Ajunsi in camere, ne-am prabusit in pat si am cazut intr-un somn adanc.”

-Mami , mami, mami ! E dimineata. Pot sa ma duc la desene?

De-abia m-am dezmeticit din pat , cum sa fie dimineata, trebuia sa ne pregatim de petrecere. Apoi deschid ochii mai bine: vad camera mea, fetita in patul ei si sotul sarutandu-ma fiindca trebuie sa plece la munca. CE VIS DE VACANTA !!!!

Adormisem in timp ce-i povestisem baiatului despre ofertele de vacanta vazute. Dar am ramas cu un regret mare fiindca nu am apucat sa vizitam Moscheea Albastra, macar in vis.

Visul a fost atat de real, deoarece pe site-ul celor de la vacantespeciale.ro esti atras intr-o lume de vis.

Tu ce vis de vacanţă în străinătate ai?

vis de vacanţă în străinătate

8 Comments on “Vis de vacanta in strainatate”

  1. ar trebui sa te uiti pe net si sti ca mai sutn oferte foarte bune uneori sa te duci impreuna cu familia in vacanta sa sti k ne gand mereu la buget dar chear ne mai trebuie si cate o vacanta din knd in cand de aceia ar trebuie sa iti ei inima in dinti si sa-ti indeplinesti visul

      1. Am fost in luna de miere in Turcia si a fost absolut genial. Ceed ca m-as intoarce acolo inca de 100 de ori fara sa vreau sa vizitez alta tara..

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.