Activitate pentru copii executata de parinti

Sunt cateva activitati si jocuri care sunt destinate copiilor, dar care ajung sa fie folosite de parinti.

De exemplu, sotul meu se „joaca ” cu masinutele cu telecomanda ale baiatului. Este foarte competitiv, si-l atrage si pe baiat in joaca lui. Nu strica sa te mai joci si tu, chiar daca pe parcursul activitatii copilul se plictiseste si te lasa balta.

Avem o gramada de masini, masinute, jocuri, puzzle dar si multe cuburi.

seturi lego

Nu toate sunt Lego, dar avem si de la aceasta marca. Baiatului ii plac foarte mult cuburile mici, fiindca stie ca doar el se poate juca cu ele, fara cea mica.

Cu ocazia ultimei onomastice, scumpul meu sot i-a achizitionat baiatului o cutie destul de mare de cuburi mici. Genul acela de cuburi periculoase pentru cei mici. Dupa spusele lui , nu a fost foarte scump, fiindcca era la promotie in Jumbo.

In ziua in care l-a primit nu am prea avut timp sa ne jucam cu aceste cuburi. Dar am inceput luni. Ma rog, nu eu si nici baiatul. Ci sotul.

jocuri electronice

Pentru a reusi sa faca ceva, i-a pus baiatului desene animate, iar eu eram cu fetita in camera mica. Ne jucam si noi, fara sa fim deranjate sau sa deranjam. Dupa doua ore, ne-am plictisit si am mers sa vedem ce fac baietii.

Jocuri pentru părinţi

Sotul se impungea cu baiatul, fiindca nu pune fiecare unde trebuie si cum trebuie piesele. In momentul in care am intrat noi in camera au incetat si sotul a pus pe dulap piesele , ca sa nu ajunga cea mica la ele.

Marti (ieri) baiatul a dorit sa continue constructia. Ne-am pus la birou si am inceput lucrul. A trebuit sa-i dau de lucru si fetitei, ca sa nu fure vreo piesa mica sau sa distruga constructia. Are acest obicei distructiv.

Munca a incepu pe la ora 16.00. Sotul a ajuns acasa pe la ora 18.00. Si a preluat stafeta. Daca nu aveam de la ce sa ne certam, ne certam de la piesele lego. ” Nu ai pus bine culorile” ” La ce parte ai ramas” ” Sigur ai facut bine aici”

Am procedat la fel ca si in seara precedenta. Doar ca de aceasta data nu s-a lasat pina ce nu a terminat casuta/castel/vila, ce-o fi.

cuburi 3D

O munca de 6 ore pentru o constructie lego.

Si inca nu a terminat. Mai are de construit. Chiar că sunt jocuri pentru părinţi.

Vedeţi aici idei şi jocuri de interior pentru copii.

Atunci cand l-am intrebat ce o sa faca dupa ce termina, a zis ca-l lipeste cu silicon 😛

Pe viitor i-am recomandat sa nu mai cumpere cuburi mici in cantitate mare. Mai bine cumpara in cutii mai mici si care nu necesita atata munca. Si nu trebuie sa tinem rezultatul muncii post de bibelou.

Mai are si alte feluri de cuburi mici (Lego City), pe care le-am construit dupa instructiuni, dar apoi s-a plictisit de ele si a vrut el sa construiasca altceva, din acele cuburi. La aceste constructii sigur nu va avea acces.

Nu as zice ca sunt bani aruncati in vant, fiindca cel putin a fost o activitate sustinuta de toata familia, mai putin cea mica. Iar in timp sigur va reusi sa faca singur. Nu asa complexe, dar din acelea mai mici sigur.

Voi ce activitate pentru copii credeţi că este mai apreciată de părinţi?

Şah. Table.

Monopoly.

Rummy.

jocuri pentru părinţi

8 Comments on “Activitate pentru copii executata de parinti”

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.