Aveţi ritualuri pentru îngrijirea tenului?

Am avut şi încă am probleme minore cu îngrijirea tenului. Nu sunt nici cu ten de supermodel, dar nici nu am nevoie de tratamente medicamentoase.

Ca orice femeie am o „relaţie” tumultoasă cu pielea mea.

Cele mai „dramatice” probleme au fost rodul aşteptărilor prea mari, a vârstei şi a naivităţii caracteristice adolescenţei.

În adolescenţă, cele mai mari „probleme” le aveam când îmi apărea unul sau două coşuri pe frunte sau pe bărbie. Iar eu trebuia să merg în oraş, la întâlnire sau la discotecă.

Nu foloseam creme pentru hidratare sau creme de protecţie solară. Acum, privind retrospectiv nu m-a ajutat, dar nici nu mi-a distrus tenul.

Am uitat să vă zic tipul meu de ten : MIXT.

Bine, informaţia aceasta am aflat-o cam în vremea studenţiei.

Tot cam pe atunci am început să caut altenative de creme. Care să mă ajute să-mi meţin tenul suplu. Elastic. Că doar nu voi începe să folosesc botox 😛

Am testat o grămadă de creme. Nici una nu m-a mulţumit. Şi într-o perioadă, chiar nu am mai folosit nimic. Şi uite aşa au trecut anii, şi eu îmbătrânesc, şi organismul nu face faţă.

Pentru a avea o piele relativ sănătoasă ai nevoie de :

  • Alimentatie echilibrată

Cu fructe , legume, carne alba, branzeturi. De toate, in cantitati acceptabile. Nu trebuie regim alimentar, ci doar o diversificare.

  • Fara exces alimentar

Nici un aliment nu trebuie consumat in exces

  • Echilibru mental

Fara stres, fara oboseala cronica, fara dependente de produse daunatoare pielii si organismului (tigari, cafea, alcool)

  • Exercitii fizice

Mentine elasticitatea pielii, in special ce a corpului.

  • Îngrijirea pieli

Conform tipului acesteia. Atat cu produse naturiste cat si cu produse special create in laboratoare renumite.

Adăugaţi şi nişte produse de îngrijire a pielii, şi s-ar putea să aveţi o reţetă perfectă. Deşi sunt variante cu carul, se poate găsi ceva pentru fiecare.

Voi aveţi vreun truc special pentru îngrijirea tenului?

logo-mindblower

4 Comments on “Aveţi ritualuri pentru îngrijirea tenului?”

  1. Ma regasesc in povestea ta :). Acum cativa ani am început sa folosesc creme zilnic, deoarece cosmeticiana imi spusese ca am pielea f uscata. Eu credeam ca e grasa, dar de fapt de cat incercam eu sa o usuc tenul producea sebum sa o repare. Acum nu mai sunt ca acum cativa ani.. mai ratez momentul cremei hidratante, fac dusul la rapid, uneori am timp de ritualuri, alteori nu.. oricum nu ma culc niciodata machiata, asta e lege

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.