Prajitura Albina parfumata

Reteta de baza este cea clasica, dar am adaugat eu ceva la crema, din aceasta cauza am denumit-o Albina parfumata. Şi cred că a plăcut, căci nu s-a plâns nimeni de gustul nou 😉

Iată de ce ai nevoie pentru această delicioasă prăjitura albina aromată.

Ingrediente pentru foile de aluat:

  • 500 gr faina
  • 150 gr de margarină
  • 3 galbenusuri de ou
  • 1 pahar de smantana
  • 100 gr zahar
  • 1/2 plic de praf de copt

Ingrediente pentru crema:

  • 3 linguri de faina
  • 2 plicuri de zahar vaniliat
  • 1 plic de zahar vaniliat Bourbon
  • 1 cana de lapte
  • 100 gr zahar normal
  • 150 gr de margarină

Ingredientul secret vi-l dezvalui la timpul lui.

Gătire

Asadar, pentru a face foile de aluat se amesteca toate cele scrise mai sus. Pentru a fi mai usor de amestecat, eu am taiat in mai multe cubulete margarina. Apoi am bagat-o in cuptorul cu microunde timp de 10 secunde. A fost mai usor de folosit.

Se amesteca toate până are consistenta apropiata cu cea a unui aluat de placinta. Am scris apropiata, fiindca nu va fi la fel de tare sau elastica. Si rezista tentatiei de a mai adauga faina 😛

Aluatul rezultat, se imparte in patru.

Fiecare parte se modelează cu sucitoare până ajunge la mărimea dorită.

Foile se coc pe fundul unei tavi de copt. Adica intorci tava invers, pui hartie de copt si apoi foaia de aluat peste ea. Se da la cuptor 10-15 minute sau până devine maronie.

jocuri bestkids

Pentru a face crema ai nevoie de un pic de rabdare.

Ingredientele enumerate mai sus, se pun pe foc intr-un vas mic, pe ochiul mic de la aragaz. Mai putin margarina. Eu nu prea fac creme la bain-marie, fiindca nu am chiar asa de multa rabdare.

Pe langa cele enumerate mai sus, ingredientul meu secret a fost coaja rasa de la o portocala. A schimbat complet crema.

O cremă delicioasă găsiţi şi la tartă cu lămâie şi bezea.

Amestecul este gata atunci cand devine gros. Se amesteca continuu, ca sa nu faca cocoloase.

Se lasa la racit, dupa care se amesteca cu margarina. Margarina trebuie pusă într-un bol şi se foloseşte mixerul. Se adaugă câte un pic de aluat de cremă peste margarină. Până este totul gata.

Este procedeul pe care eu nu-l prea stapanesc, fiindca s-a intamplat de mai multe ori sa mi se taie crema. Cum am patit si acum, doar ca acum nu am refacut.  Ci am ales sa pastrez crema asa cum e.

Se asambleaza astfel:

1 foaie de aluat +crema alba+ 1 foaie de aluat+ gem de care aveţi la îndemână+ 1 foaie de aluat + crema alba+ 1 foaie de aluat.

Prajitura se poate servi si asa. Dar este mai buna, daca este lasata peste noapte. Foile de aluat se mai inmoaie si prajitura este altfel.

Pofta buna!

prăjitura albina aromată

Cum vi se pare reţeta pentru prăjitura albina aromată?

20 Comments on “Prajitura Albina parfumata”

  1. de cand am citit retele de pe blogul tau deja kteva le-am pus in practica altele le tin pentru cateva ocazi speciale sunt foarte bune park knd citesc cv pe net cum sa fac o prajiturica nu imi ese aici tu explici bine cum se face,,,,,

    1. Si eu aveam reteta cu bicarbonat in loc de praf de copt, dar le-am incercat pe amandoua si cu praf de copt ne-a fost mai pe plac. Cu miere de albine nu am incercat inca, dar la urmatoarea tura, voi incerca. 🙂

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.