De ce scriu ?!

Nici eu nu ştiu de multe ori, răspunsul la această întrebare. Dar continui să o fac. De ce scriu pe blog?

În luna februarie 2015 am început să scriu public. Nu că aş scrie şi în privat, sau alt gen de scrieri, dar nu mă vedeam făcând acest lucru.

Cum a început totul?

de ce scriu pe blog

Din discuţiile avute cu mai multe cunoştinţe, majoritatea mămici, am constatat că nu sunt singura care după ce trec cei doi ani de concediu de creştere a copilului ar vrea să stea acasă şi să-şi crească copilul. Bine această tendinţă este de multe ori exagerată şi se manifestă prin îngrădirea contactului dintre copil şi societate. Care oricum va avea loc, mai devreme sau mai târziu.

Tu chiar vrei să lucrezi de acasă?

Nu a fost cazul meu. Cu primul copil, am mers la muncă şi am renunţat după 8 luni, fiindcă sănătatea copilului a fost mai importantă. Şi îl scoteam de la grădiniţă la prânz.

Dar după ce am născut-o pe fetiţă, mi-a fost şi mai greu. Şi încă îmi este. Fiindcă în luna mai face 2 ani şi ar trebui să încep să-mi caut de lucru.

Şi cum internetul este mare şi tare ( 😛 ) am dat o căutare pe Google, cu „loc de muncă de acasă”. Astfel am dat peste un pachet care-ti promite câştiguri în timp. Dar care nu-ţi oferă detalii foarte amănuţite despre ce ar fi vorba. Şi oricât aş fi căutat nu găseam decât testimoniale despre pachet care-l lăudau.

Am ezitat câteva zile pînă să mi-l comand, dar l-am comandat.

Şi aşa a început aventura mea în marketing afiliat. Şi aventura în lumea blogurilor.

Aventură care pe lîngă unele câştiguri financiare, mi-a adus mult mai multă încredere în abilităţile mele.

Ce scriu ?

Scriu ceea ce văd, ceea ce aud, ceea ce ştiu. Cam toate articolele de pe acest blog sunt din experienţă proprie. Şi deşi aş vrea să scriu mai mult, mai multe şi mai des, NU REUŞESC.

Timpul este prea mic în comparaţie cu ceea ce aş vrea să fac. Ideile sunt prea multe şi prea descentralizate.

Schiţa unui an trăit de un blogger. De mine!

Încă nu am scris strict publicitar, adică nu am făcut o reclamă la un produs sau o companie, în urma unui contract de sponsorizare sau contra-cost. Dar sper să ajung şi acolo. Nu sunt naivă să refuz, dar triez. Nu  aş accepta orice. Din cauza principiilor mele.

Am participat la diferite concursuri de creaţie şi unele s-au dovedit a fi foarte foarte frumoase. Cu teme, cu deadline, cu premii, cu jurizări , cu suport din partea organizatorilor şi celorlalţi participanţi. Şi a fost frumos.

Este frumos şi fără concursuri sau deadline. Este frumos să fii citit , să fii apreciat.

Şi cel mai important este frumos să vezi că ajuţi. Cum ajut?

Prin expunerea situaţiilor prin care am trecut, prin expunerea rezultatelor obţinute, metode folosite, impresii după ce a trecut această experienţă.

Este frumos când vezi statisticile în creştere, când vezi aprecieri ale altor persoane cu vechime şi experienţă în blogging.

Şi până acum nu am primit plângeri asupra activităţii mele pe blog. Mă pot ocupa de copii, mă sfătuiesc şi cu alte persoane prin intermediul blogului şi uneori mai câştig şi nişte bănuţi sau premii.

Aşa că, de ce să nu scriu ?!

22 Comments on “De ce scriu ?!”

  1. E O IDEE SA LUCREZI SI DE-ACASA ..MULTI AR VREA ASTA …PE MINE MA AJUTAT DE MULTE ORI BLOGUL TAU DECI TREBUIE SA CONTINUI ..

  2. suces e bine ca ai inspiratie si faci frumoase articolele te prinzi in ele ca in basme si sunt tot mai dorite de citit pentru ca acolo e cv din inima

  3. Admir personele care au talent la scris, mai ales daca randurile lor sunt usor de citit si un sunt incarcate cu tot felul de termeni pe care ca sa-i intelegi trebuie sa te uiti in Dex. Succes in continuare caci scrii bine

          1. Firma particulara.. de pe wp se pastreaza linkurile către blog dar nu se pot pune plugins decat daca iei varianta mai scumpa

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.