Mâncărică de cartofi cu cârnaţ

Am decis să vă dezvălui această reţetă minunată, fiindcă am văzut-o şi la tv prezentată. Nu că nu ar fi bună sau uşor de făcut, dar unora li se pare prea banală. Cum am şi văzut după reacţia unui chef.

Da, mă uit încă la showul culinar cu cei trei chefi care au deschis poarta spre bucătărie multor persoane, prin intermediul showurilor culinare la care au fost ori juraţi ori invitaţi. Iar luni seara soţia unuia dintre chefi i-a făcut  o surpriză şi a venit ca pretendent cu o porţie de mâncărică de cartofi cu cârnaţ.

A fost apreciată de doi din trei chefi, dar nu asta m-a uimit, ci plaitingul ei. Care a fost altceva faţă de cum eram eu obişnuită

Azi m-am pus pe gătit. Eu îi zic cartofi scăzuţi cu cârnaţ.

  • 5 cârnaţ cabanos (au trecut cei de casă 😛 )
  • 1 ceapă galbenă mare
  • 1 lingură de cremă gulaş dulce (de la tub, producător Univer)
  • 3 linguri de pastă de tomate
  •  aprox 2 kg de cartofi

Se căleşte ceapa cu cârnaţii tăiaţi rondele. După ce s-a înmuiat ceapa, se adaugă condimentele şi crema de gulaş. Se amestecă bine timp de 1 minut, apoi se adaugă cartofii curăţaţi, spălaţi, tăiaţi (neuniform). Se adaugă apă cât să acopere cartofii.

Când s-au fiert cartofii, se adaugă pasta de tomate. Se lasă pe foc, până scade destul de mult sosul, iar la amestecare se transformă tot într-un fel de piure cu cârnaţ.

Cele două porţii au fost ale copiilor. Porţiile iniţiale, căci au mai cerut. Iar cea mică s-a dat şi la castraveţi muraţi. Timid şi rar, dar s-a dat.

Iar soţul a luat oala direct, atunci când a venit acasă. Preferă şi o salată de murături langă acest preparat. Deci mâine din nou în bucătărie, asta este!

Cum vi se are această reţetă de cartofi cu cârnaţ?

Poate încercaţi şi Pui pe pat de sare și cartofi în coajă .

 

mancarica de cartof cu carnat

3 Comments on “Mâncărică de cartofi cu cârnaţ”

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.