Ar fi mai uşor dacă am privi o relaţie ca pe construcţia unei case. Casă care are nevoie de o fundaţie solidă pentru a rezista în timp. Aceeaşi fundaţie care poate fi asociată cu baza unei relaţii.
Să citiţi şi să vă miraţi de ce asocieri am reuşit să produc. Pe etape, cu explicaţii şi cu logică sănătoasă.
Voi asocia paşii pentru construirea unei case, cu paşii pe care eu îi consider utili pentru o relaţie reuşită şi stabilă. Construieşte o relaţie, poate şi o casă!
Pasul 1
- Te gândeşti să-ţi faci o casă! Normal, toţi am vrea una, dar tu ai bugetul şi susţinerea necesară, astfel că-i dai drumul. Ce faci prima dată?
Proiectul casei. Cu un arhitect. Sper.
- Te gândeşti că ai vrea să începi şi tu o relaţie frumoasă. Normal, toţi am vrea una, dar tu ai disponibilitatea, ambiţia şi nervii căutării acelui cineva. Ce faci prima dată?
Planul de bătaie. Cu o prietenă.
Am tras un pic de păr ideea, dar acolo bate. O casă are nevoie de sfaturile şi priceperea unui arhitect, iar o relaţie începe cu sfaturi şi îndrumări de la prieteni. Că-s bune sau nu, tot le primeşti.
La casă, la proiectare îţi dai măsurători exacte (camera de 4/5), aranjarea în spaţiu (bucătăria lângă living) şi alte detalii tehnice (să fie minim de 2,5 metri înaltă ).
La cererea aplicată pentru o relaţie amoroasă, îţi dai cu detalii fizice şi sentimentale. Blond cu ochii negri, minim 1,80 de înalt, lucrat la sală, dar romantic şi haios, atent la detalii (dar nici foarte tare). Să-mi fie pe plac.
Colţul dragostei amenajat în casa ta!
Pasul 2
- După ce ai proiectul, cauţi echipa de lucru. Echipa care-ţi va construi casa proiectată. Şi din momentul în care i-ai găsit, primeşti şi necesarul de materiale de construcţii. Să te ţii bine, de portofel sau card. Dar sigur eşti pregătită, altfel nu te-ai fi apucat, nu?!
- La căutarea acelui cineva, după stabilirea obiectivului, cauţi, împreună cu echipa de susţinere morală, oferta de pe piaţa amoroasă. Eşti pregătită pentru orice, altfel nu te-ai fi apucat să cauţi, nu?!
Fiindcă pe ambele sectoare de căutarea găseşti fel şi fel.
Pe partea de construcţii găseşti preţuri şi preţuri, calitatea şi calitate. Doar să ştii cum să le triezi (cărămidă, ciment, betoane, polistiren, fier beton etc. ), fiindcă locul unde vei locui are nevoie de ce-i mai bun.
Pe partea amoroasă………………… să te ţii bine. Da bine de tot! Căci vei găsi tot felul de specimene de bărbaţi. Majoritatea dorind ceea ce doreşte fiecare bărbat: să se furişeze noapte de la tine din cameră. Aşa că, şi aici trebuie să triezi bine. Să găseşti acele persoane care merită atenţia ta.
Pasul 3
- La construcţia casei, este mai simplă treaba: echipa de lucru începe să muncească conform planului.
- Pe partea amoroasă, e mai complicat. Încep întâlnirile. Începe munca grea. Pas cu pas, întâlnire cu întâlnire. Caută puncte comune, caută să găseşti în el ceea ce ai nevoie. Nu doar pe moment, ci pe termen lung. Acele relaţii vor fi solide, care au la bază gândirea pe termen lung. Pe termen scurt ştim cu toţii cum este 😛 , dar pe termen lung este mai greu.
Va rezista? Va fi ceea ce îmi trebuie? Voi reuşi să construiesc ceva solid?
Doar timpul va şti. În medie, cam un an de la terminarea construcţie şi a tatonării terenului amoros dintre tine şi el.
La casă, vei şti dacă materialele şi modul de lucru au fost de calitatea.
În relaţia începută, vei cam şti dacă treci la următorul pas: angajamente serioase.
PASUL 4
Cel mai important.
La casă- Amenjarea şi decorarea
În relaţie- Căsătoria
Foarte adevarat, cam asa este cum ai scris in articol.
🙂 Multumesc pentru gandurile frumoase!
se combina una cu alta si e foarte adevarat exact ca in articolul tau relatia si constructia trebuie sa se potriveasca mereu,,,,,,
😉 Cheia marilor succese este cea de la locuința 😛