Truc de răcorire şi un ritual uitat

Nu te gândi la piscină, la plajă, la briza mării, la aer condiţionat, la serile de la munte! Gândeşte-te la ce ai putea face la tine în căsuţă.

La un truc accesibil mereu, la un truc de răcorire sănătos!

Nu e îngheţata, căci nu e tare sănătoasă (pentru aspectul fizic) ! Nici la ventilator, căci ocazional mai dă rateuri de la supraîncălzire!

Un ICE TEA este perfect!

Dar nu trişa şi-ţi cumpăra acel Ice Tea din comerţ, gata rece şi transpirat. Sigur îţi vei mai dori câteva flacoane din acel ice tea, căci la cât zahăr are în el, te face să mai vrei.

Pe lângă faptul că ai putea avea o activitatea excelentă de făcut împreună cu copii tăi, ai mai servi şi produse delicioase şi naturale. Vă faceţi un ritual de pregătire a ceaiului 😉

Şi puteţi servi lângă nişte fursecuri crăpate cu ciocolată!

Ca să porneşti în ritualul ceaiului iată cum atrageţi copilul să participe:

Vă alegeţi împreună aromele care vor face deliciul ritualului vostru

Puneţi pe rând linguriţele de ceai în recipientul pentru infuzare

Cât timp stă ceaiul la infuzat, vă aranjaţi masa. Cu ceşcuţe de ceai, cu biscuiţi, cu floricele în vază. Ce mai, ca la o adevărată petrecere cu ceai. TOTUL FACEŢI ÎMPREUNĂ

Îşi pune fiecare ce fruct vrea în paharul sau recipientul din care va bea ceaiul

Rogi copilul să se aşeze la masă, pentru a fi servit regeşte. Va aprecia importanţa titlului. Copiilor le place când sunt ei în centrul atenţiei, şi în mod foarte ciudat atunci când îi anunţi că tu vei servitorul lor la acel moment, devin tare plini de ei. Ciudat, a?

Savuraţi ! Aţi reuşit să vă faceţi un ice tea delicios şi îl puteţi savura alături de cei dragi.

Poţi alege combinaţii savuroase oferite de ceaiul din fructe locale cum ar fi: căpşunile, fructele de pădure, mere, pere, sau ceaiul oferit de fructe exotice, cum ar fi: mango, ananas, papaya, portocale roşii, banană.

truc de răcorire

Ceaiul se poate consuma atât în varianta:

  • fără teină de către copii sau cei care vor să reducă cantitatea de cofeină consumată
  • varianta cu teină, pentru persoanele care vor să se energizeze în timp ce se răcoresc. Teina fiind cunoscută ca echivalentul în ceai a cofeinei din cafea.

Despre beneficiile Ice Tea s-au scris cuvinte mari, dar adevărate.

Fiindcă alternativa din comerţ este foarte nesănătoasă. Iar dacă despre beneficiile ceaiului natural veţi mai citi,  despre efectele nocive ale celui din comert vă mai scriu şi eu.

  1. Sucurile din comerţ sunt pline zahăr
  2. Sucurile din comerţ sunt pline de E-uri
  3. Zahărul din sucurile din comerţ pot creea dependenţă
  4. Sucurile din comerţ pot îngrăşa
  5. Unele sucuri din comerţ pot duce la deshidratare

Aşa că, de ce ai alege sucurile din comerţ în detrimentul variantei naturale de la Ice Tea, care conţine doar bucăţi de fructe şi frunze de ceai?

Dacă nu ştii răspunsul înseamnă că eşti pe drumul cel bun.

Fiindcă ai început să-ţi pui semne de întrebare, sper ca pe viitor să revii la acest articol şi să fii sigură de răspunsul tău.

Ce truc de răcorire natural mai cunoaşteţi?

ceai natural

11 Comments on “Truc de răcorire şi un ritual uitat”

  1. Deja mi s-a facut pofta de ceva rece 🙂 eu fac limonada clasica din lamaie, apa plata si miere in care uneori pun frunze verzi de menta sau busuioc

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.