O scrisoare despre modă

Draga mea,

Vei fi dezamăgită să citeşti că nu sunt pricepută în a da sfaturi despre vestimentaţia feminină. Însă îţi las această scrisoare despre modă pentru a te ghida cumva. Sunt genul de femeie căruia îi place ca haina să fie confortabilă şi decentă. Uneori îmi mai fac de cap cu încălţămintea, dar acesta este singurul lucru care îmi animă o ţinută.

Aş ieşi mereu din casă într-un blug şi o bluză asimetrică, asortată cu o pereche de balerini sau tenişi de damă mai coloraţi sau mai deosebiţi. Mai scap uneori şi câte o rochie pe mine, dar nu foarte des.

Dar la evenimentele mai speciale, aş alege mereu o rochiţă de genul little black dress şi aş accesoriza-o în funcţie de fiecare ocazie, cu bijuterii şi o pereche de pantofi stilleto.

Ce să-i faci, aceasta e mama pe care ai primit-o. Una care îţi lasă o scrisoare despre modă.

În schimb, tatăl tău se reinventeză mereu vestimentar. Deşi are proasta impresie că el face acele alegeri bune, care te fac pe tine mândră cu un aşa tătic modern, tot mami îi alege lui hainele.

Sunt sigură că ai auzit de mai multe ori următoarele întrebări adresate mie de tatăl tău:

  • Îmi stă bine cu tricoul ăsta?
  • Nu stau prost pantalonii în spate?
  • Gulerul se aşează bine?
  • Sigur nu mă strânge cămaşa?

Şi acestea sunt doar câteva din acele întrebări pe care scumpul tău tată mi le adresează mereu când trebuie să se îmbrace. Nu le mai adaug pe acelea care au legătură cu locaţia şosetelor sau a chilotului, care sunt mereu în acelaşi loc (am impresia uneori, că întreabă doar să vadă dacă sunt atentă la el).

Eu am încetat de mult să mai întreb pe cineva ” Cum îmi stă? „. Dacă mie îmi place, atunci asta port.

Femeia explorează vestimentar până la o anumită vârstă.

Sau cel puţin eu aşa am făcut. Acum nu mai încerc să fiu la modă, fiindcă moda m-a depăşit de ceva vreme. Nu mai am nici silueta pentru acele modele de haine care sunt în trend. Însă te asigur că nu vei găsi poze cu mine cu care să-ţi fie ruşine.

Revenind la tatăl tău. Observând anumite lucruri la bărbaţi în general(aici incluzându-se şi al tău tată), cu privirea la sfaturi despre îmbrăcăminte, aceste lucruri stau cam aşa:

  • Până la o anumită vârstă, se bazează pe sfaturi de la mamele lor despre hainele ce ar trebui să le poarte;
  • În adolescenţă şi pre-relaţie stabilă/căsătorie îşi face de cap care cum poate cu alegerea potrivită a hainelor;
  • După ce are o relaţie stabilă sau după căsătorie, apelează la sfaturile iubitei/soţiei. 😛

Bine, nu toţi bărbaţii sunt aşa. Doar majoritatea.

Să-l observi cum se încoardă în oglindă atunci când probează un tricou sau pulover sau o cămaşă elegantă. De parcă ar merge pe stradă aşa încordat. Însă o face mereu la o probă de haine. Mai trage şi o privire de om serios şi foarte strict când vine vorba de haine. Ca şi cum hainele ar fi cele mai importante sau el este vreun fashion-guru. Nu vrei să vezi privirile doamnelor sau domnilor din magazin.

Uneori mai trişez, şi-i cumpăr haine de pe site-uri specifice. Până acum nu am dat greş cu mărimile sau modelele alese. Au fost pe placul domnului. Mitul bărbatului fără viciu să nu te încurce 😉

Iar atunci când avem de mers la o nuntă sau botez, cel mai dichisit trebuie să fie el. Costumul călcat la dungă(deşi nu mereu duce cu el sacoul, acesta trebuie să fie şi el pregătit),  accesoriile pregătite din timp, cămaşa impecabilă, freza la fel şi se poate încorda în oglinda din cameră până îmi iau eu rochia de nuntă pe mine şi pantofii de dans. Căci trebuie să-şi etaleze costumaţia şi pe ringul de dans.

Motivul acestei scrisori stă în foarte multe alegeri vestimentare prost inspirate, făcute de generaţia din ziua de azi. Oamenii oferă multe lucruri frumoase şi originale, doar că nu toată lumea le combină într-un mod reuşit.

Aceste alegeri mai puţin inspirate mă îndeamnă să-ţi recomand cu tărie să fii originală!

Să fii tu, căci eşti frumoasă şi în pijama.

Să nu-ţi fie ruşine cu ceea ce alegi să porţi! Poartă ce vrei tu, dar poartă cu stil!

Hai că acum ţi-am zis un sfat profund. Părinţii tăi, chiar dacă nu poartă haine în culorile anului din domeniul modei, sunt cei mai cool părinţi! Ştii de ce?  Că doar pe aceştia îi ai.

Cu drag,

Mama.

scrisoare despre modă

7 Comments on “O scrisoare despre modă”

  1. Cand ai scris descrierea despre tatic daca ii sta bine.camasa sau paru nu e facut bine oare paltaloni is asezati calumea pe el il regasesc pe sotul meu ba nu se asorteaza camasa ba gaseste el.cv.sa.stea.cate jumatate de ora in fata oglinzi sa se.decida si el.ca ii sta bine cv.

  2. Cu siguranta m-a imbrac cu ce ma simt in largul meu. Nu-mi place sa am o rochie prea stramta sau prea scurta sau pantofi care sa-mi umfle picioarele.

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.