Chimia Frumuseţii

Poţi avea un laborator de chimie foarte bine echipat, axat pe crearea de produse cosmetice, dacă nu ai pe cine trebuie în el.

Poţi avea tehnologie de ultimă generaţie, dacă nu o aplici cum trebuie sau nu o pui în folosul cui trebuie.

Prefer de o mie de ori un specialist care lucrează curat şi care ştie ce face, decât tehnologie de ultimă generaţie. Nu că aş avea eu un specialist personal, care să mă servească doar pe mine.

De exemplu, în anul 1943 cam aşa arăta laboratorul cu doctori în frumuseţe; laborator care stă la baza produselor româneşti de calitate. Nu au avut nevoie de tehnologie de ultimă generaţie, nici de calculatoare care să le facă munca. Doar de multă ambiţie şi perseverenţă.

Ce-i drept, poza are farmecul ei!

Totuşi, atât oamenii cât şi domeniul farmaceutic şi cosmetic au evoluat. Însă nu toţi în acelaşi ritm sau bucurându-se de acelaşi succes.

Frumuseţea cere mereu îngrijire şi dedicare.

Cred că mă văd şi pe mine p-acolo, prin poza cu laboratorul.

Cum, nu mă vedeţi?! Sunt printre sticle şi eprubete căutând secretul frumuseţii.

Nu mi-s Miss, dar nici de lepădat nu sunt!

Dacă m-aş considera eu doctor în frumuseţe, aş căuta să lansez o cremă antirid.

O cremă potrivită pentru tenul mixt, nu foarte sensibil, ten nu foarte matur( deşi la 30 de ani, mă pot considera matură, însă vorbim despre ten, nu despre gândire 😛 ) şi potrivită şi pe timp de noapte. Înnebunesc atunci când trebuie să cumpăr două produse din aceeaşi gamă, doar că una-i pentru zi şi una pentru noapte.

Profesoara de chimie ar fi mândră de mine. Măcar de faptul că mi-am dat silinţa, nu neaparat fiindcă chiar aş reuşi ceva. Mai ales dacă implică formule chimice. Merg mai mult pe ideea de „un pic d-aici, un pic d-acolo”.

Vedeţi şi voi mai jos, cum mă gândesc eu să fac crema :

chimia frumusetii

  • Un pic de acid hialuronic– să-mi hidrateze „văile uscate” de pe ten; am citit că are capacitatea de a conecta „ţevile” răspunzătoare cu gradul de hidratare a tenului.
  • Un pic de sepilift– pentru a remodela „văile”; remodelează şi terenul din jurul văilor şi reduce imperfecţiunile.
  • Un pic de unt sheea şi squalan– pentru a preveni formarea de noi „văi”; ajută şi la regenerarea faunei din „văile” uscate.
  • Un pic de vitamina A şi E– pentru a bloca procesul care duce la coroziunea şi formare altor „văi”.

Pentru a vă scoate din ceaţă, m-am referit la riduri când am scris „vale” sau „văi”. Ştiţi că nici unei femei nu-i place să vorbească despre ele. Darămite să le zică pe nume.

Însă ale mele riduri sunt rodul muncii de mămică.

Nu mi ruşine cu ele, însă atunci când se vor „întâlni” cu cele cauzate de vârstă, vor da o petrecere în linii pe faţa mea 😛

Cât despre reţeta mea pentru o cremă antirid, bistoş mai trebuiesc câteva ingrediente pentru ca aceasta să-şi facă treaba. Măcar nu sunt ingrediente care pot produce reacţii adverse. Totuşi nu vă recomand să încercaţi voi acasă combinarea acestora!

Tindem să ne axăm mai mult pe achiziţia de produse doar pentru brandul din spatele acestora şi nu neaparat pe raportul calitate-preţ oferit!

Însă aici intră în discuţie altă chimie!

Chimia monetară şi chimia marketingului 😉

Ceea ce lipseşte de pe piaţa românească dedicată cosmeticelor nu sunt produsele, ci aprecierea şi promovarea intensă a produselor de calitate!

Care credeţi voi că este brandul românesc care a lansat prima gamă de produse anti-age DIN LUME??

O companie care încă activează pe piaţă.

Voi credeţi în chimia frumuseţii?

6 Comments on “Chimia Frumuseţii”

  1. Felicitari pentru articol! 🙂 Ai scris foarte frumos, insa mi-ar fi placut sa iti pui si mai mult in valoare latura creativa. Per total este un articol bun, felicitari inca o data si mult succes la urmatoarele probe!

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.