Paşaportul la control!

Aş vrea să aud această frază cât mai des! „ Paşaportul la control vă rog! ” Sună bine, nu?!

Să fiu acea persoană care are paşaportul plin de ştampile din diverse ţări ale lumii! 😉

Fiindcă am depăşit graniţele ţării mele, doar cu ocazia unor cumpărături în ţara vecină. Însă am depăşit graniţele fiecărei ţări, cu ajutorul imaginaţiei, de fiecare dată când am avut ocazia. De fiecare dată când am văzut un colaj, un clip sau ceva care să mă ademenească să mă văd acolo!

Concediul nu este vacanţă.

Vă puteţi imagina cum ar arăta o zi din viaţa unei ştampile care „lucrează” într-un aeroport?

Cred că este una dintre cele mai căutate ştampile din lume. 😉

Că tot am imaginaţie bogată când vine vorba de călătorit, am imaginaţie şi pentru a vedea ştampila prinzând viaţă, într-o scenetă care cuprinde munca depusă într-o zi de muncă 😛


Ştampila datieră intră tare ţanţoşă în biroul în care trebuie să-şi desfăşoare activitatea.

-Să vedem ce feţe mai văd azi!

Nu crezi că te dai prea mare?! zise capsatorul morocănos.

Auzi dragă, dacă n-aş fi eu, nici un amărât dintre cei care stau la rând nu ar trece mai departe! Tu vezi-ţi de capsele tale, că-şi fac de cap şi iar te blochează, de’ nu mai poţi face nimic. Nu vreau să mai încetineşti treaba pe aici.

Ai grijă cum te comporţi, că rămân fără cerneală şi atunci nici tu nu mai poţi face nimic! strigă din sertar călimara cu tuş pentru ştampilă.

Sunt prea importantă ca să mă împiedice o singură călimară să-mi fac treaba! Azi am fost pe la Colop şi pe lângă o personalizare a carcasei, ce mă aşteaptă în curând, am dat comandă şi pentru mai multe tuşuri de rezervă! Aşa că, vezi-ţi de ale tale!

Cu aşa start, cu aşa intrare şi cu aşa conversaţie, îşi începe munca ştampila.

Şi dă-i cu stamp! şi dă-i cu stamp! şi dă-i cu stamp! ……………………………

Blogger caut ştampilă!

Ce o mai poate anima şi scoate din rutină, este pauza de cafea. Atunci când se întâlneşte cu ştampila datieră de pe partea cealaltă de graniţei şi cu ştampilele personalizate cu „ADMIS” şi „RESPINS”. Cele două ştampile personalizate se plâng mereu:

Nu mi se pare drept, ca tu, ştampilă datieră, să ai mai multe paşapoarte de tocit! Noi suntem mai drăguţe şi mai speciale, ar trebui să fim văzute de toată lumea. Nu doar de cei suspecţi de practici ilegale! zise ştamplia personalizată cu „ADMIS”.

Vorbeşte pentru tine, draga mea! Zise ştampila personalizată cu „RESPINS” . Eu văd foarte multe feţe pe zi, şi dacă ai şti cât de tare mă apăs pe hârtii…. Este o plăcere.

Doamnelor, nu vă mai certaţi! Toate suntem importante! Fiecare avem rolul şi importanţa noastră! De exemplu, eu şi cu sora de dincolo de graniţă, ştampile datiere, avem rolul de a le arăta oamenilor când au intrat în ţară şi când au ieşit.

Mda! Ce să zic?! Nu ar mai putea lumea fără ştampile! comentă capsatorul care ascultase discursul ştampilei.

Vezi că şi tu ai o ştampilă pe tine! Cu data expirării! răsti ştampila personalizată cu „RESPINS”.

Panicat, capsatorul începuse să capseze până s-a blocat! Râseră ştampilele de el, de le-au curs tuşul!

Morocănosule, capsatoarele nu au termen de expirare, poate doar o ştampilă cu data fabricaţiei! îl linişti, printre sughiţuri, ştampila datieră! Acum, haideţi la muncă, pauza s-a terminat!

Iar ştampilele noastre îşi reiau muzica!

Şi dacă vreţi să ştiţi despre viaţa amoroasă a ştampilelor din aeroport, veţi fi surprinşi să aflaţi că sunt foarte selective. Nu se leagă la cap decât cu paşapoarte bine întreţinute şi foarte ştampilate.

Cică aşa ştiu ele că a umblat paşaportul prin lume, iar dacă a revenit pentru a doua oară la biroul lor, înseamnă că este un paşaport serios 😛 ! Şi nu mai cauă alte ştampile!

Paşaportul în schimb caută forma perfectă de ştampilă. Nu caută culoare, nu caută carcasă sau suport, caută să prindă bine pe el şi să arate frumos împreună.

Ar fi o treabă să primeşti atunci când e plin paşaportul sau când vizitezi des anumite ţări, câte o ştampilă datieră. 😛  Ce şuşoteli şi-ar mai scoate ştampilele printre capsatoare şi tuşuri! Cum au plecat ele în lume cu iubirea lor! Adică ştampila cu paşaportul.

Nu-i aşa greu cu imaginaţia, depinde cum o aşterni! Astfel încât să iasă o poveste frumoasă!

Scoateţi paşaportul la control! Câte ştampile aveţi?

paşaportul la control

5 Comments on “Paşaportul la control!”

  1. Of…îți spun sincer că atâta de mult mi-a plăcut articolul ăsta! Mi-a dat o notă de optimism pe care am cam cerșit-o întreaga zi!
    Felicitări!

    1. Mulțumesc mult și mă bucur ca ti-a redat optimismul. Sunt o fire optimista pana în pânzele albe și încerc sa transpun acest lucru și în rândurile așternute aici 😉
      O zi superba sa ai!

    1. Nici eu nu am pasaport! Cred ca mai repede vor avea copii mei, decat mine! Pentru calatorii in tara, bugetul redus functioneaza de minune la noi 😛 Conteaza sa te iei si sa te duci. Momentele propice ni le facem, nu vor veni singure! <3

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.