Provocare pentru proiectantul casei mele

Veţi crede că un proiect de casă, mai ales cel gândit de mine, este floare la ureche pentru orice birou de proiectare care se respectă. Se pare însă că sunt mai specială.

Muncim destul de mult pentru a ne construi un cămin, iar atunci când avem posibilitatea de a porni de la zero cu tot ceea ce presupune construcţia unei case, de ce am face-o pentru a locui într-un singur loc? De ce să prinzi rădăcini într-un loc?

Este destul de frustrant să construieşti casa visurilor tale, ca apoi, din diverse motive să fii nevoit să o părăseşti sau să o înlocuieşti (deplasare permanentă cu job-ul, apariţia unor noi tehnologii în domeniul materialelor de construcţie, dezastre naturale, etc. ).

Sunt convinsă că deja gândul ţi-a fugit la casa mobilă. Cea gata ambalată, pe care o poţi muta unde doreşti.

DAR…………… eu am alte planuri.

Vreau o casă cu fundaţie solidă!

Dar fundaţia să poată susţine transferul casei din loc în loc. Cu un fel de sistem de glisare. Nu am luat-o razna!

Imaginaţi-vă că puteţi muta casa visurilor voastre oriunde vă faceţi fundaţie solidă! Că vă construiţi aceeaşi fundaţie într-un alt loc, pe un alt teren şi doar transportaţi aceeaşi casă !

Că este mai complicat din punct de vedere geografic, asta-i partea a doua. Dar nu mă văd traversând continente.

Însă eu mă gândesc mereu la ceea ce se poate întâmpla. Că poate copii sau nepoţii vor dori să locuiască în altă zonă. Le va fi mult mai la uşor dacă achiziţionează doar terenul, apelează la planurile de construcţie a vechii fundaţii şi apoi mută casa.

Vreau ca această casă să fie sustenabilă, de aceea va avea panouri solare şi panouri fotovoltaice. Plus încălzire în pardoseală. Pentru ca viitoarele generaţii să nu depindă de alimentarea centrală a zonei cu electricitate sau apă. Poate zona în care vor ei să mute casa este una mai retrasă şi utilităţile de care se bucurau la oraş nu au ajuns încă în acea zonă.

Cine mai construieşte o casă la oraş?

Casa va avea un singur nivel.

Cu trei dormitoare, pentru a fi pe placul copiilor. Fiindcă vor ajunge la vârsta în care îşi va dori fiecare să aibă propria cameră.

Cu o bucătărie imensă şi deschisă, plină de becuri de tip led, unde să pot să-i adun pe toţi membri familiei, de la bunici, părinţi, fraţi şi socri, până la mătuşi şi verişori. Să am parte de mese pline, ca cele din filme, cu oameni frumoşi şi mereu veseli. La belşugul care se află pe o masă cu atâtea persoane în jur, nici nu cred că ar avea de ce să fie trişti. Măcar pentru câteva ore să uite de problemele vieţii.

Cu o baie mare şi una de serviciu, pentru  a nu incomoda pe nimeni. Pentru a mă putea bucura de o baie relaxantă, fără să fiu întreruptă de nevoile fiziologice ale vreunuia dintre copii.

O cămară generoasă, pentru a ţine toate bunătăţurile puse pentru iarnă şi pentru a ţine produsele proaspăt culese pe timpul verii.

Cu o terasă superbă, unde să pot ieşi la o cană de ceai şi să admir priveliştea sau unde să putem face un grătar la nevoie. Locul unde va fi casa noastră amplasată musai să aibă o privelişte de vis. Sau măcar să fie în natură. Să nu vedem ziduri gri atunci când ne trezim.

Mobila este un detaliu ce poate fi schimbat mereu. Ce poate fi înlocuit. Aşa că nu voi investi prea mult în achiziţia ei.

sprayuri naturale

Iar aceast proiect nu este pentru orice birou de proiectare.

Cheltuieli sunt convinsă că aş avea, dar de ce să nu apelez la un birou care să ma ajute? Care să-mi ofere tot ceea ce caut eu pentru un proiect de casă, dar să mi-l optimezeze?

În momentul în care un birou de proiectare se recomandă ca fiind în stare să reducă cu până la 45% învestiţia în construcţia iniţială şi reducerea cu aproape 50% a cheltuielilor de întreţinere, şi chiar reuşesc să facă ceea ce şi-au propus, atunci nu văd de ce nu aş apela la serviciile lor.

Doar să-mi accepte nebuniile cu ceea ce se vrea a fi casa visurilor mele! Să accepte provocarea ce vine în momentul în care încheiem contractul!

Voi ce ziceţi, cum vi se pare această idee? Această casă simplă dar complexă?

Cum vi se pare acest proiect de casă?

proiect special de casa

9 Comments on “Provocare pentru proiectantul casei mele”

    1. Dar eu vreau sa o duc pe cea care-mi place. Cea pe care am construit-o dupa bunul meu plac. Nu doresc sa am o casa in fiecare loc. Ci doar una la care sa ma intorc mereu.

      Si mi-s mandra ca sunt Femeie! Ca sunt in stare sa complic lucrurile! Ca tot un barbat ar fi in stare sa faca proiectul meu complicat 😛

  1. Mi-a plăcut ideea cu mutatul casei de ici colo. De fapt, toate casele ar trebui să fie așa. Să ne plimbă pe unde ne mână dorința. 😉 Frumos! ♡♡♡

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.