Vacanţa specială a familiei mele

Şi unde zici că mergem în vacanţă?

-Deja începi?! Nici nu s-a terminat anul şi tu deja faci planuri?

-Normal că fac! Doar nu o să stau după tine. Deci, unde vrei să mergem?

-Nu ştiu. Întreabă şi tu prietenii unde vor să meargă.

-Asta-i bună!

Aşa începe mereu conversaţia cu soţul, despre destinaţia ideală pentru o vacanţa specială.

Iar acum e şi mai mare provocarea deoarece partenerii de concediu nu ne mai pot însoţi în anul ce vine. Prietena mea este însărcinată cu bebe numărul doi!

Şi fiindcă tot am rămas fără parteneri de vacanţă, am început să caut de capul meu oferte şi destinaţii. Să încerc să organizez o caravană a vacanţelor speciale.

Ce caravană visezi? Mie îmi trebuie odihnă. Relaxare. Nu plimbat de colo-colo, nu circuite turistice, nu program stabilit de un ghid.

-Păi şi ce ar dori domnul să vadă? Ce destinaţie vi-ar fi pe plac?

Nu mă lua peste picior. Ştii deja ce-mi place, dar ai grijă să le placă şi copiilor. Şi vezi că anul viitor mi-am programat deja două săptămâni de concediu, una după alta. Ca să am timp să mă odihnesc.

Buuun. Deci avem două săptămâni şi lumea la picioare. Fac o mică paranteză să menţionez  că nu avem buget nelimitat, dar nici nu ne strângem cureaua pentru a merge în vacanţă.

Am pus cap la cap câteva destinaţii şi am făcut câteva calcule, că doar nu mă prezint în faţa consiliului (soţ plus copii) fără un plan bine pus la punct.

bottega verde

Şi încep.

Plecăm în data de 7 iulie ora 21,00 din Oradea. Cu maşina.

Pe naiba! Doar dacă eşti tu la volan! prima remarcă a soţului.

-Conduc eu. Tu stai în spate cu copii!

-Hai, treci mai departe şi vedem cum facem. zise el grăbit, ca să nu audă copii.

Te rog să nu mă mai întrerupi, că nu vei înţelege nimic din program.

-Parcă ziceam că nu vreau o vacanţă cu ghid !

-Atunci mergi singur! am izbucnit eu, gata să ies din cameră şi să o las baltă.

Plecăm seara cu maşina spre Transfăgărăşan. Drumul durează cam cinci ore.

Avem cazare la hotel Posada Vidraru, care este localizat la 200 de metri de barajul Vidraru. Aşa reuşim să vedem şi din minunăţiile ţării noastre.

Ne odihnim pe timp de zi, vizităm barajul şi lacul, apoi seara pornim spre Bucureşti. Avem avion de luat spre PARIS! Dacă ar fi  avut ceva în gură, sigur s-ar fi înecat al meu soţ.

Mami mergem cu avionul??? explodă băiatul.

Da dragă, dar aşteaptă să zic tot şi apoi vorbim.

Pe 9 iulie ajungem în Paris, unde mergem să vizităm……….. DISNEYLAND. Pe cât de plictisiţi erau ai mei copii de prezentarea mea, când au auzit de Disneyland au sărit în sus de bucurie.

Eu vreau să-l văd pe Mickey şi pe Donald. Şi să văd castele. Şi să mă dau cu trenul. Şi să fac poze. zise băiatul de-abia trăgându-şi suflul.

Şi eu vleau să văd plinţese! se auzi timidă fetiţa mea.

Şi tu crezi că noi rămânem acolo? întrebă al meu soţ cu jumate de glas.

Nu dragă, tu te duci în altă parte. Vreţi să mă ascultaţi până la capăt sau nu mai mergem nicăieri?

Linişte.

Pe 10 iulie avem avion către Corsica. Este o insulă superbă, cu plaje cât vezi cu ochii şi cu multe locuri de vizitat. Avem cazare la un hotel de 4 stele, „Demeure Loredana”.

Are un port unde ne putem plimba, plaje cât cuprinde, oraş frumos cu clădiri istorice de vizitat. O destinaţie unde ne putem relaxa şi odihni.

Obligatoriu de vizitat este Parc Naturel Régional de Corse. Înfiinţat în anul 1972 este casa multor animale pe cale de dispariţie şi locul pe care nu aş dori să-l ratez dacă am ocazia de a-l vizita.

În Corsica stăm 6 nopţi.

Vis de vacanta in strainatate!

Întrebări?

Cât e scorul acestei vacanţe? se auzi vocea groasă a soţului.

Contează?! Mai mult contează fericirea copiilor, nu? Şi relaxarea şi odihna ta. încercam eu să mă eschivez.

Contează. Doar dacă nu ai câştigat SuperBlog 2016 şi nu ştiu eu, atunci înseamnă că eu vin cu finanţele. Deci?

Mai trebuie să fac nişte calcule şi să mă consult cu cei de la CND Turism. Când am oferta finală, revin. Dar planul e bun?

-Da. Merge. Pot pleca?

Şi aşa a decurs prezentarea. Am rămas cu ai mei copii, care nu mai conteneau de fericire şi cu un plan pe care trebuie să-l optimizez cât pot eu de bine. Dacă am fi mai mulţi ar fi mai bine!

De ce aceste destinaţii şi nu altele?

Am încercat să încorporez cât mai bine preferinţele fiecăruia. Iar dacă am oportunitatea să vizitez Tranfăgărăşanul sigur nu o ratez. Cel mai celebru peisaj din ţară şi cel mai căutat traseu de către pasionaţi. Bifat.

Disneyland este visul oricărui copil. Şi eu vreau să vizitez parcul, nu doar copiii. Aşa că am făcut o mică portiţă pentru această destinaţie. Bifat.

Corsica. O insulă superbă. Un loc ideal pentru relaxare şi odihnă. Peisaje de vis. Hotel splendid. Bifat.

Care este vacanţa specială pe care vi-o doriţi voi?

vacanţa specială

10 Comments on “Vacanţa specială a familiei mele”

  1. Ah, ce vacanta! V-am insoti cu mare drag, dar si eu ma gandesc tot la partea materiala. Par atat de indepartate destinatiile astea(gandindu-ma la finante). Oricum, si eu visez la o vacanta in care sa pot vizita multe destinatii, sa vad alte locuri si sa creez o multime de amintiri frumoase.

  2. Venim si noi dar nu la Disneyland, cu toate că mi ar plăcea și mie ca să nu mai zic de cei mici , ar fi super încântați dar dacă vrei facem o vacanță la munte câteva zile, la aer curat cu prietenii și familia, ce zici?

  3. Vin eu, dar nu la Disneyland, iar cand te indrepti spre Transfagarasan, sa-mi zici, sa bem o cafea la Valea Zanelor, va duc fortat. Fain plan, bune Vacantele astea speciale.

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.