Stil la pachet


O adolescentă de 14 ani, cu suviţe blonde şi bucle proaspăt scoase la aer (după o noapte în care au stat pe moaţe), cu o falsă aroganţă, păşeşte în clădirea ce va urma să-i fie o a doua casă pentru următorii patru ani.

Aşa a început prima mea zi de liceu.

Am urmat cursurile unui grup şcolar, printr-o pură coincidenţă.

Dar îmi aduc aminte mereu cu drag de perioada liceului. Am avut parte de cei mai uimitori colegi de clasă şi de profesori de nota 11.

Profesori care au reuşit să ne predea materia lor de specialitate şi să ne şi ghideze prin viaţă. Să ne ofere indicii despre ceea ce ar trebui viaţa să ne ofere. Cum să gândim logic şi cu răbdare. Aceasta este cea mai importantă lecţie învăţată de mine în liceu.

Pe lângă aceşti profesori minunaţi, am avut şi profesorul meu preferat. Acel profesor şarmant, febleţea elevelor şi a profesoarelor din cancelarie. Profesorul meu de geografie.

El a fost pachetul meu de stil din liceu.

A fost acel profesor cool pe care toată lumea îl admira.

Avea o uşurinţă în exprimare şi o lejeritate în mişcare, că ne miram mereu de ce este profesor şi nu model.

La orele de geografie am fost printre primele eleve în materie de note. Îmi imaginam mereu că sunt alături de el în fiecare din locurile despre care ne preda. Aşa ţineam minte despre ce s-a predat la oră şi nu aveam probleme la teste sau extemporale.

sandale de dama

Atunci când eu eram în clasa a noua, el era în primul an de predare la o catedră. Era de meserie speolog, dar făcea parte şi dintr-o echipă de salvamontişti. T

oată atenţia şi toată vâlva din jurul său, toate vorbele rele şi toate privirile invidoase ale colegilor, l-au determinat ca atunci când noi am terminat liceul să-şi anunţe şi el plecarea din învăţământ. Era prea mult pentru el. Mereu a fost atent să nu dea atenţie avansurilor, mereu a încercat să împace pe toată lumea, dar se pare că nu a fost de ajuns.

Eu mereu l-am admirat

Dacă în primul an visam cu ochii deschişi la o relaţie romantică, uşor totul s-a transformat într-un respect profund pentru ceea ce încerca să insufle elevilor săi. Dar nu uit faptul că a fost prima dragoste de liceu. Chiar dacă nu a fost împărtăşită.

Când apărea la ore cu geaca lui Diesel, pantaloni de piele sau blugi negri, cămaşă sport, bocanci de munte, emanând un parfum subtil dar masculin, mă bucuram că stau în banca a doua. Aveam mereu fluturi în stomac şi mă înroşeam dacă se uita la mine.

Avea şi atitudinea aceea, de „m-am îmbrăcat cu ce am găsit în dulap” şi atunci îmi dădeam seama de ce toată lumea îl invidia.

Dacă-l vedeam atunci şi nu-l cunoşteam, ziceam că a venit la şcoală să facă o şedinţă foto pentru Diesel. Mai ales că în acele vremuri erau la modă revistele pentru adolescenţi (Bravo, Popcorn) unde găseam doar vedete în blugi sau ţinute marca Diesel. Chiar dacă compania îşi are originile în Italia, de când a primit licenţă să vândă şi în America, în 1990, a făcut ravagii. La fel ca profu’ meu de geografie.

Dacă nu am avut cum să mă inspir prea mult în ceea ce priveşte partea de vestimentaţie pentru femei, am proiectat imaginea lui asupra pretendenţilor mei.

Eram şi eu o domnişoară frumoasă, aşa că era normal să am câţiva admiratori. Însă au rămas la stadiul de admiratori deoarece nu corespundeau profilului vestimentar. Şi acei câţiva care se apropiau de ceea ce visam eu, nu aveau atitudinea necesară. Ca să vezi că haina nu-i totul.

Trebuie să aibă un pachet de stil pentru a cuceri.

După ce am terminat liceul nu am mai auzit de proful meu de geografie, dar imaginea lui o am şi acum în minte.

Viaţa mi-a scos în cale, în studenţie, un bărbat care corespunde tuturor nevoilor mele. Este actualul meu soţ.

Anul acesta avem zece ani de când suntem împreună, iar proful de geografie este o amintire plăcută, o persoană care mi-a influenţat multe alegeri.

Soţul nu o fi el modelul pentru Diesel, dar este pentru Hilfiger Denim. Este brandul său preferat, se asortează cu stil, are atitudine, dar nu aceea pe care o avea proful meu. Deoarece eu sunt cea care alege hainele soţului. Aşa că, poate pare pentru alte doamne sau domnişoare ca fiind genul de bărbat liber, dar are în spate o femeie.

Tommy Hilfiger are la bază motto-ul „cool, American style” şi având în palmares prima colecţie sport dedicată bărbaţilor din America, pot înţelege de acesta este brandul preferat al soţului meu. Şi de ce a lui soţie îi alege cele mai bune produse, mai bine zis.

tommy-hilfiger-banner-737x369

Hainele i le aleg eu, dar accesoriile sunt ale lui. Mai ales că are două modele de ceasuri de la Fossil, de care nu se dezlipeşte, dar nici nu-i trebuie altele. Un brand american care pune accent pe accesorii perfecte, care a reuşit să-i ofere soţului meu nu unul, ci două produse de calitate.

Partea masculină a unui cuplu are mereu nevoie de ajutor în ceea ce priveşte moda, nu?

4 gânduri despre “Stil la pachet

  1. Pingback: SuperBlog | Proba 22. 1 + 1 = Style

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s