Tu chiar vrei să lucrezi de acasă?

Este o întrebare adresată tuturor celor care visează la o activitate care să o poată face de acasă. În detrimentul unui job asigurat de altcineva.

Bine, dacă nu-ţi convin unele chestii, gen renumeraţie, program sau comportament din partea colegilor sau superiorilor, caută-ţi repede un alt job. La un moment dat tot vei găsi!

Dar, tu chiar vrei să lucrezi de acasă?!

Ştii ce preuspune acest pas? Ştii că vei afecta toată familia cu această decizie?

Nu se pune la socoteală persoanele singure sau care nu au grija unui copil sau a unui partener. Aceste persoane încă îşi mai pot permite luxul de a lucra de acasă.

  chilipirul-zilei.ro/%20

Văd peste tot, mămici care nu mai vor să revină la vechiul loc de muncă după ce au născut, după ce le-au trecut perioada de concediu de creştere a copilului. Vor să stea acasă şi să se ocupe de copil. Este o cerinţă perfect rezonabilă, doar şi eu am avut aceste gânduri. Dar după 4 ani de lucrat de acasă, pot să zic că încep să regret decizia.

Când începi să lucrezi de acasă, dacă o faci, o faci la modul serios. Adică să şi produci venituri în casă, nu doar să testezi piaţa şi să vezi apoi cum merge. Ei bine, acest lucru nu se poate realiza fără a sacrifica timpul petrecut cu familia. Timp care se presupune că ar fi liber. Ca să nu mai pun la socoteală spaţiul unde-ţi desfăşori activitatea, încurcând toate lucrurile prin casă.

Ce am scris mai sus, treci peste, dacă situaţia finaciară a familiei îţi permite să testezi tot felul de activităţi şi locuiţi într-o casă cu curte şi minim patru camere. 😛

Pot decide singură. Tu?

Hai să intru în exemple

Eu mai fac şi produse de mână. Am început cu croşetatul, apoi am continuat cu bijuteriile, apoi bentiţe şi cordeluţe, apoi borcane decorate şi acum sunt în faza de sticle de tot felul. Îmi place tare mult să le fac, dar nu sunt produse pe care să le comercializezi uşor.

sticle decorate handmade

Ai nevoie de promovare, de vad, de clienţi, de rulaj, de evidenţă a intrărilor şi a ieşirilor, de spaţiu, de legalizare a activităţii.

Şi copilul când intră în ecuaţie? Şi soţul? Tu chiar vrei să lucrezi de acasă?

Şi aici este vorba doar de handmade. Dar dacă te alături trendului şi vrei să devii o mămică cu blog, hai să-ţi zic cum am făcut eu în doi de când am blogul. Nu musai să fii ca mine

Lucrez doar noaptea, doar când dorm copii la amiază sau când am un articol de terminat şi rog soţul să se ocupe de copii în timpul zilei- de obicei doar în weekend se poate aşa ceva.

marketingemotional3

Sunt mai mereu cu telefonul la îndemână pentru a monitoriza blogul, pentru a mai distribui, pentru a mai promova. Nu sunt mulţumită nici de timpul alocat blogului, dar mai mult sunt nemulţumită de timpul petrecut cu copii. Parcă timpul ar intra mereu într-un sac fără fund…..

Venituri?

Din handmade- nici nu-mi acopăr încă cheltuielile. Dar am reuşit să îndulcesc situaţia şi am prezentat soţului aceste produse ca pe substituente de cadouri. Adică, nu mai cumpăr cadouri pentru ocazii speciale, ci ofer produse făcute de mine.

Deci, am făcut o economie şi nu am mai cheltuit bani pe cadouri.

Din blog- suficient cât să nu mă las de el. Cât să fiu motivată să merg înainte cu această activitate.

Ca să nu mai zic că aceste venituri nu apar în fiecare lună. Şi că acestea vor trebui declarate la stat şi umblat după hârtii ….

Eu în weekend nu lucrez

Aş renunţa la munca de acasă?

Depinde.

Dacă aş găsi un loc de muncă cu program pe plac, cu venit decent, sigur aş renunţa. Calitatea timpului petrecut cu familia s-ar îmbunătăţi considerabil.

Dar, până să apară un astfel de job, mai întâi trebuie să-l caut. Parcă aş mai lăsa şi pe altcineva să-şi facă griji pentru veniturile mele.

Copii mei sunt acum destui de mari încât să zic că mă descurc cu partea emoţională. A fost mai greu când aveam doar băiatul. Atunci îmi făceam griji şi dacă plecam la un film cu soţul. După ce a venit al doilea copil am realizat cât de absurdă am fost în unele situaţii. Doar în unele.

Aşadar, dacă vrei să lucrezi acasă, încearcă! Totul are un început!

Nu e ca şi cum nu ai putea reveni în câmpul muncii dacă nu merge treaba bine. 😛

Acum, tu chiar vrei să lucrezi de acasă?

lucrezi de acasă

 

37 Comments on “Tu chiar vrei să lucrezi de acasă?”

  1. Sinceră să fiu locul meu de muncă sa desființat,dar oricum aveam de gând să stau cu fetița macar oanp la 3 ani… după nu știu pe ce drum sa o apuc, vreau să fiu și independentă financiar,sapot petrece timp cu copilul,să am timp și pentru mine. Aș prefera un program lejer,dar va fi greu de găsit.

  2. Pentru mine e dificil sa-mi pastrez concentrarea si sa continui un lucru inceput dupa ce am fost intrerupta de cineva din familie, musafiri, telefon, etc. In rest, e ok sa lucrez acasa, desi eu inca nu castig cine-stie-ce, dar e totusi un venit…

  3. Eu sunt angajată, dar merg la lucru de 2-3 ori pe săptămânăm, de dimineața până seara, în restul timpului lucrez de acasă. Dar da, lucrez. Ori cine nu mă vede ieșind din casă sau cine aude că nu am dat pe la lucru mă consideră leneșul agățat în copac, ce vegetează toată ziua…

  4. Am fost pe ambele baricade. Acum le fac pe toate – continui sa lucrez de acasa – blog + ocazional aranjamente florale si am si un job part time. Paradoxal, reusesc sa mai am timp si de copil. Greu, dar nu imposibil. In lucrul de acasa mie imi lipseste organizarea

  5. Eu inca nu m-am prins cum sa fac venituri din blog :). Cred ca sunt mai grea de cap, asa ca scriu de placere :))). Asta daca nu pun la socoteala colaborarile cu editurile de la care primesc carti.

  6. Nu mai trebuie să-ţi faci griji cu hârtiile pentru declararea veniturilor. De la anul toţi salariaţii o vor face! 😉

  7. cred ca lucrul de acasa e ok in conditiile in care ai si mediul pentru asa ceva. adica sa fii angajat cu carte de munca si sa fii capabil 8 ore sa te desprinzi de frecatul cuptorului si sa te axezi exact pe ce e nevoie la munca. e mai ok pentru ca n-ai treaba cu socializarea, cu hainele, dar pe partea cealalta… sigur vrei sa te izolezi asa?

    1. Nu cred ca se ajunge la izolare. Ca și munca de acasă presupune la un moment dat ieșirea din casă. Cumpărarea de materiale săi promovarea munci necesita socializare. Poate mai multa decât ar trebui, fiindcă trebuie sa te faci cunoscută.

      De aici și concluzia mea: mai mult ai de tras dacă muncești de acasă.

  8. Binevenit articol! si pe mine ma incearca acest gand..azi e prima zi de concediu(ma pregatesc pt venirea celui de-al doilea copil) si ma gandeam ca poate in urmatorii 2 ani imi vine vreo idee de venituri alternative.:) Dar sunt sigura ca e asa cum zici, usor nu e sa lucrezi de acasa. Oricum, eu ma bucur totusi cand vad ca sunt tot mai multe mame care fac asta, facand o activitate care macar le face placere, chiar daca nu e foarte bine platita. Deci felicitari pentru ce faci si chiar pentru curaj! Cred ca nu e usor sa iei decizia asta, de a ramane work at home mom.

  9. pare usor sa lucrezi acasa si unii te invidiaza ca faci asta. Dar nu-si dau seama ca e chiar mai nasol sa muncesti acasa, ca uneori iti dedici si ziua si noaptea lucrurilor pe care le ai de facut, ca poate nu ajungi niciodata sa iti iei concediu, etc…

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.