Emoţiile vin la cutie

Cât de greu poate fi să defineşti emoţiile?

Al naibii de greu!

De ce ai încerca să defineşti emoţiile?

Ca să înţeleagă şi omul de lângă tine la ce să se aştepte.

Însă sunt atât de diferite emoţiile astea, că nu cred că cineva ar avea răbdarea necesară să le catalogheze. Căci trebuie adaugat la fiecare emoţie câteva cuvinte despre simptome si manifestare. Nu credeaţi că trebuie doar enumerate, nu?!

Emoţiile……

Ce ne-am face noi fără ele?!

Cum ne-ar mai creşte nouă ritmul inimii dacă nu am avea emoţii?!

Cum s-ar mai schimba culoare obrajilor de nu am avea emoţii?!

Cum ne-ar mai dansa nouă stomacul dacă nu am avea emoţii?!

Nici acum nu reuşesc să descriu sau să-mi explic de unde vine expresia „fluturi în stomac”, care este adesea asociată cu emoţia primei întâlniri amoroase.

Nu reuşesc să-mi dau seama de ce creierul încurcă cuvintele, limba se blochează, inima bate foarte repede, obrajii se înroşesc şi mai că plângem de nervi. Toate aceste stări fiind asociate cu prima întâlnire.

Emoţiile……

……… vin la cutie

vin la cutie

O cutie de lemn. Formă dreptunghiulară. Miros puternic de fân. Dar ambalată frumos.

Cu acest cadou s-a prezentat soţul meu la prima noastră întâlnire. Acompaniat de un buchet de flori şi de un zâmbet irezistibil.

Cutia de lemn ascundea un vin roşu. Dulce. Beciul Domnesc Cabernet Sauvignon.

Ţin minte denumirea vinului, fiindcă este licoarea care m-a ajutat să trec peste emoţiile care mi-ar fi putut pune beţe-n roate.

Deşi mixul dintre alcool şi chimia dintre un bărbat şi o femeie poate duce la acţiuni fierbinţi, consumat cu moderaţie, vinul poate ajuta la crearea unei atmosfere plăcute. Poate detensiona. Cum a făcut-o şi în cazul primei mele întâlniri cu cel care avea să-mi fie soţ.

Culoarea roşu-rubiniu, miros dulce, fără a reuşi să disting arome specifice, iar mirosul de alcool mi-a anihilat emoţiile. Acestea sunt primele impresii care mi-au rămas şi acum în minte. Impresii despre emoţiile care au vin la pachet 😛

Soiuri alese

În timp, mi-am oferit posibilitatea de a degusta şi alte soiuri de vin din gama celor de la Vincon România, în special din Beciul Domnesc.

Iar Crama Beciul Domnesc sper să apuc să o vizitez cât de curând. Mai ales că există această posibilitate. Clădirea, construită în secolul 14, a devenit monument din patrimoniul mondial UNESCO. Şi este „gazda” a peste 100 de mii de sticle de vin, sticle vechi de cel puţin 68 de ani.

Vinuri am mai degustat de-a lungul timpului, dar doar cele roşii îmi sunt pe plac. Dulci sau demi-dulci. Doar din gama oferită de Vincon România. Nu mă întrebaţi de ce, fiindcă motiv clar nu am. O fi având de-a face şi cu prima degustare, care a avut loc într-un moment special.

Şi cum un pahar de vin dezleagă limbi, schimbă atmosfera şi sporeşte creativitatea, mă pun pe treabă şi planific o întâlnire romantică cu soţul meu. Nu mai ţin socoteala, dar întâlnirea aceasta va fi una cu emoţii ce vin la cutie.

Curăţenie în casă, suflet, viaţă!

Voi cum aţi trecut peste emoţiile primei întâlniri?

Vinul v-ar ajuta în astfel de momente?

10 Comments on “Emoţiile vin la cutie”

  1. Mie imi place in special vinul de casa. Prefer vinul rosu, dar cateodata consum si roze. Am si un soi de vin alb dulce care imi place foarte mult. Eu urasc vinurile seci! Pur si simplu nu le pot consuma.

  2. Roze-ul și vinul roșu se numără printre preferatele mele. Rar beau vin alb, foarte rar. 🙂 Mi-a plăcut povestea ta, felicitări!

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.