Unde fugi în weekend?

Escapada perfectă este către locul unde fugi în weekend şi te relaxezi!

Relativ aproape de oraş, ca să nu pierzi mult timp pe drum.

Neaparat cu privelişte WOW!

Neaparat să fie ferit de toată agitaţia!

Neaparat să fie în natură, rustic!

D-aia fugim, nu? De oraş!

Eu am găsit un loc superb unde să fug cu a mea familie. Nu este necesar un întreg alai de prieteni după noi. Ne putem relaxa şi singuri. Bineînţeles, în gaşcă e mai ciui, dar nu mulţi au doi copii…. 😛 Aşa că uneori fugim singuri!

Vezi aici articole camping ce-ţi pot fi de folos!

Oferte sunt….

Eu sunt din Oradea, ofertele sunt relativ destule.

O ofertă ar fi în Băile Felix, dar pe noi nu ne prea atrage. Decât dacă-i rău rândul şi chiar nu avem unde merge la piscină. Şi cum s-a deschis şi un Aqua Park în oraş, cam răruţ prin Băile Felix anul acesta.

Dar am descoperit un loc superb, la câţiva kilometri de Oradea. Cu maşina ajungem în cam 15-20 de minute. Depinde cât de aglomerat este drumul.

Am fost recent în acest loc şi nu m-am săturat de privelişte şi de tot ce era în jurul său. Am fost cu ai mei copii plus soţul din dotare. Ne-am hotărât în ultimul moment să mergem şi nu regret acest lucru.

…dar tot mai bine e aici

Balta Moţului, Hideşul de Jos

Pornim la drum

Rar se întâmplă să nu apuc să-mi savurez cafeluţa acasă, în tihnă. Dar acum a trebuit să o iau la pachet şi să mă trezesc mai bine pe drum. Şi m-am felicitat că am ales un tricou negru. Că nu s-au văzut petele de cafea de pe el. Am uitat cum este să bei cafea pe drum 😛

Am ajuns acolo şi am savurat peisajul cu fiecare petic de iarbă. Fiecare cadru colorat de flori pe ici-colo. Era mai frumos decât îmi aduceam eu aminte!

Să trecem la treabă

Deja era 9 dimineaţa şi plin de oameni prin jur. Unii acum se trezeau, alţii deja erau pe baltă cu firul în apă.

Ne găsim un loc şi asamblează soţul băţul. Termin cafeaua repede şi trec pe foto-mode. La făcut de poze, adunat informaţii, reţinut detalii. Ca să pot să le aştern aici.

Buba mare a fost când nu s-au înţeles copii pe băţul soţului. Aşa că am improvizat. Pescuit ca pe vremuri. Cu un băţ de lemn şi cu multă răbdare, băiatul s-a pus la pescuit. Iar pe domnişoară am luat-o la plimbare.

Vă las câteva poze şi apoi continui.

la pescuit in familie escapada perfecta

Ce găsiţi acolo?

Vă scriu ce am văzut că este şi ce am experimentat şi noi de-a lungul timpului. Adică în ultimii trei ani de când mergem acolo.

  • Baltă pentru pescuit. Are şi peşte în ea 😛
  • Căsuţe rustice dotate cu strictul necesar. Două paturi de o persoană. O priză şi un dulăpior mic.
  • Foişor mic între fiecare două căsuţe. Aceste foişoare vin la pachet fiecare cu un grătar din cărămidă şi cu grill, o ţeavă de apă cu presiune bună şi o masă la care să încapă toţi.
  • Piscină cu şezlong
  • Bar-Restaurant cu terasă. Unde poţi sevi o cafea, o bere sau o masă caldă şi proaspătă. Iar preţurile sunt pe placul meu.
  • Un concert original suţinut în fiecare zi de către simfonia broaştelor 😉 Aveţi aici un preview – Concertul Broaştelor

Ceea ce nu trebuie să vă lipseacă din bagaj este un spray sau o cremă împotriva ţânţarilor!!!!!! Obligatoriu!

copil la pescuit

Ce este în jur?

În dreapta locaţiei este un teren cu mobilier rustic de joacă pentru copii.

Iar în stânga locaţiei se poate încerca călăritul pe cai superbi. Ai toată pădurea la dispoziţie, plus instructori certificaţi.

Ce să vă mai zic?! Este un loc unde revin mereu cu drag. Unde mă deconectez de la tot. Probabil şi datorită semnalului prost, iar Wi-Fi nu cred că este 😛

Cum să nu mergi în aşa loc?!

casute balta motului

Voi undeţi fugiţi în weekend?

Vi se pare aceasta a fi escapada perfectă?

31 Comments on “Unde fugi în weekend?”

  1. Da, mi se pare rețeta perfectă pentru o evadare de weekend. Nu am fost niciodată la Oradea, dar e undeva pe listă. Sunt din Constanța și avem oferte pentru toate gusturile: agitația Mamaiei, plimbări pe străduțe umbrite de copaci în Eforii sau Neptun, dar și zone mai departe de mare, Cheile Dobrogei, un loc unde chiar trebuie să mergeți dacă ajungeți în zona. Vă aștept!

  2. Hahah, asta cred ca este cea mai buna solutie, sa te duci intr-un loc in care nu prea ai semnal wi-fi. Asa esti sigur ca nu iti pierzi timpul pe telefon si chiar te relaxezi ^_^

  3. Ce fain ca esti din Oradea si ai atatea optiuni! Spre rusinea mea, nu am ajuns inca prin aceasta zona mirifica. Am avut atatea tentatii prin afara tarii incat pe aici nu am prea fost. Planuiesc totusi sa vizitez curand aceste locuri, iar recomandarile tale sunt chiar utile 🙂

    1. Spre ruşinea mea, eu nu prea merg în afara judeţului 😛 Sunt atâtea locuri frumoase prin jur, că nu mă satur de ele.
      De ajungi pe aici, dă un semn, poate ne vedem 😉

  4. Superb locul. Seamănă mult cu o locație din Iași, tot așa cu lac, căsuțe, dar mai are și o pădurice cu sportul extreme. E plăcut să te reîncarci în weekend în natură.

  5. Foarte frumoasa aceasta locatie. Se pare ca ati avut un weekend relaxant, iar copiii au avut parte de activitati interesante.

  6. Am noroc ca am bunicii aproape si fug la ei aproape in fiecare weekend dar mi-ar placea tare mult sa merg la Baile Felix. Esti norocoasa ca stai intr-o zona atat de frumoasa!
    Btw: ador numele blogului tau!

    1. Mulţumesc pentru apreciere. Ştii cum este cu zonele, de obicei apreciem ceea ce vedem la alţii, nu ceea ce avem in apropiere. Gazdele la care noi mergeam la mare, abia asteptau sa vina la Baile Felix 😛

      P.S.
      Esti printre putinele persoane care mi-au zis asta despre nume. Multumesc 😉

  7. sa zic drept? oriunde…numa sa fug 🙂
    as merge in orice loc frumos, cu asta ramanem, iubesc sa merg unde este liniste si sa-mi incarc bateriile!

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.