Dulce acrişor cu vişine şi coacăze negre

Preferam să stau în pat. Preferam să fac o baie relaxantă.

În schimb, am primit de lucru. O prietenă tare apropiată, mi-a făcut un bine şi a venit cu ditamai pachetul de la ţară. Sâmbătă seara, pe la ora 19,00.

Bunătăţuri fel şi chip

Am aşteptat-o, căci s-a anunţat că vine. Dar nu ştiam că-mi aduce atâtea.

Cartofi noi, dovlecei pentru supă, dovlecei lungi pentru pane, păstăi de mazăre, vişine şi coacăze.

Îţi mulţumesc draga mea! <3

Cum să nu te bucuri de aşa pachet?!

Am fost toată zâmbet, până la un moment dat. Când am realizat că mazărea trebuie desfăcută. Că sâmburi trebuie scoşi din vişine. Că dovlecelul trebuie curăţat. 😛

Toate pe rând, dar……

  Vişine şi coacăze negre

Produsele sunt din grădina prietenei mele. Şi sunt foarte bune, mai ales că nu le-a tratat cu nici un produs chimic.

Însă vişinele aveau proteină la greu ( una din cinci vişine era cu câte un viermişor). Şi nu puteam să le las aşa.

Treabă târzie

Pe la ora 20,00 mă apuc eu de scos sâmburii din vişine, ca să fac un sos bestial. Perfect pentru prăjituri.

După jumate de oră şi jumate de spaţiu din bucătărie pictat cu suc de vişine, am terminat ce-a fost mai greu.

Apoi am trecut la treabă şi m-am apucat de gătit dulcele-acrişor al meu.

Ce am avut, ce am folosit şi cum am gătit

Am primit 3 kg de vişine şi 500 de grame de coacăze negre.

Am adăugat 1 kg de zahăr şi le-am lăsat jumate de oră să stea într-o oală( cât timp am făcut un duş). Ca să lase sucul şi să se topească un pic zahărul.

Apoi am luat blenderul de mână şi am amestecat în oală. Şi mi-am ţinut pumnii sperând să nu fi scăpat vreun sâmbure în amestec şi să-l prindă lama blenderului. Am scăpat de acestă grijă când am terminat de blenduit.

Amestecul l-am pus pe ochiul mic de la aragaz. Şi i-am dat de lucru soţului să-l păzească, până culc eu copii.

Până am venit eu din cameră, spuma din oală dădea să iasă. Noroc că nu s-a ars. Totuşi cred că a amestecat un pic în oală. 😛

Parfumul din bucătărie era senzaţional!

Nu am fost niciodată fană al vişinelor. Însă le asociez cu momente frumoase din viaţa mea. Momente relativ recente. Primul pe care îl ţin eu minte, acum 7 ani, când l-am născut pe băiat şi am primit un pandişpan cu vişine în maternitate. Făcut de soacra. A fost delicios şi mi-a ridicat tare mult moralul. Şi de atunci îl fac de fiecare dată când am ocazia.

I-am dat o nouă imagine când am decis să fac Nebunia cu VIŞINE.

Vroiam să iasă un sos, dar am dulceaţă

Un sos din acela pe care să-l poţi adăuga lângă orice prăjitură. Dar cred că m-am ales cu o dulceaţă. Nu mă plâng, căci este super- mega- extra delicioasă.

L-am lăsat prea mult pe foc. Asta ete!

Opresc focul şi rapid torn dulceaţa în borcane. Ca să se închidă ermetic, fiindcă eu nu le dustuiesc. Fiind fără conservant, au termen de maxim şase luni de zile. Deşi nu cred că vor rezista atâta fără să fie consumate.

M-am ales cu un kilogram jumate de bunătate dulce acrişoară cu vişine şi coacăze negre . Şi sigur fac eu ceva prăjitură curând. Una în care să folosesc această bunătate!

desert târziu

Cum vi se pare reţeta?

Am folosit rezultatul pentru a face nişte cornuri delicioase: Corn dulce cu gem. Musai încercat!

22 Comments on “Dulce acrişor cu vişine şi coacăze negre”

  1. Foarte bun ce ai pregatit!Dar nici nu le dustuiesti si nici consevant sau aspirina?Si sta asa?Mie niciodata nu mi.a stat!

    1. Salut Loredana 🙂 Am facut in fel si chip dulceturile.Si acum le fac fara nimic adaugat, doar ca nu mai fac cantitati mari. Cat sa ne ajunga de la un an la altul. Asta insemnand maxim 10 borcanele din fiecare fel. MAXIM. Ca nu are sens sa le fac si sa stea in camara!

  2. oi oi oi, asa prietene sa tot ai! <3 Eu m-am simtit tare ghinionista in privinta asta. N-am avut rude la tara si nici prietenele mele, cu cateva exceptii mititele. Parca alt gust au fructele si legumele de acolo, fata de astea din piata sau super/hyper-market-uri. Pana si laptele sau branza mi se pare diferita. Asa o fi sau am ramas eu cu impresia asta?

    1. Sunt total diferite la gust!!!
      But, eu am norocul să stau într-o zonă unde piaţa este majoritar formată din gospodari de la satele din jurul oraşului. Care vin cu laptele proaspăt la piaţă, care culeg seara rosiile din solar sau care curaţa dovleacul pe loc ( pentru supa). Şi dacă merg duminica la piaţă, văd doarr intermedediarii! Care cumpără marfa din depozite. Findcă gospodarul va sta cu familia duminica, nu vine la piaţa!

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.