Natura oferă. Tu cum accepți darurile naturii?

Natura oferă, noi ştim lua? De apreciat nici nu mai menţionez, că stăm prost la acest capitol. De ce din natură? Pe bune?! Chiar crezi că se poate mai bine de atât!?  Chiar crezi că variantele de pe piaţă sunt benefice pe termen lung?!  Chiar crezi că natura nu are ceva bun de oferit?!

Atunci caută în altă parte. Aici voi vorbi despre parteneriatul naturii cu omul. Despre cum ne putem găsi alinarea din natura!

Ce așteptări ai de la natură?

Recent m-a uimit postarea unei persoane dragi mie, ce promovează legătura om-natură foarte frumos.

Și o să citez și apoi las link-ul sursei: ” Copiii pot recunoaște sute de logo comerciale dar nu știu ce plante au in curtea din spate. Tu câte plante știi?” aici este link-ul postării originale.

M-a lovit în moalele capului. Căci așa și este. Copiii mei știu o grămadă de logo-uri sau reclame, știu și recunosc într-adevăr și multe plante, dar este loc și de mai bine. Mai ales că avem natura la dispoziție și putem profita de tot ceea ce ne oferă!

De la momente de relaxare, la adevărate lecții de supraviețuire!

Natura oferă

natura ofera

Niciodată nu ne-am ferit de muncă. Chiar dacă a fost mai greu la început în a le transmite copiilor aceste valori sănătoase.  I-am lăsat mereu să ne ajute la treburi agricole, chiar dacă uneori ne doream doar să terminăm mai repede treaba, nu să stau să le tot explic. Ca în vorba aia, ”Cu răbdarea treci marea!

Oricum cei mici își doresc foarte mult să demonstreze adulților că pot face și ei treburi mai grele. Noi doar trebuie să le oferim ocaziile și sarcinile potrivite.

La noi s-a ajuns la plantat straturi de ceapă, la plantat copaci (musai 10 în fiecare an), la mici proiecte menite să aducă un plus naturii, chiar dacă-i mai greu la oraș. Cum au fost cu Ce pot face cu paharele de suc?

Mergem în pădure după fragi și mure. Mergem la cules de flori de soc, că și așa am înnebunit oamenii cu sucul și Siropul din flori de soc. Din cauza acestor flori am scris mai mult aceste rânduri!

flori de soc natura ofera noi stim lua

Este plin de flori de soc, dar nu se înghesuie nimeni să le culeagă! Natura oferă și noi stăm ca blegii și așteptăm să ne cadă direct în gură 🙁

Venind din sat, am realizat că suntem prea comozi. Ne plângem că ne este greu, dar nu am pune osu la treabă.

De ce să culeg flori de soc, să le spăl și să le folosesc în gospodărie? Nu mai bine merg să cumpăr sirop din magazin sau ceai din flori de soc ce-i bun pentru tuse?!

Mergem să găsim tot ceea ce natura ne poate oferi și ne aducem un plus de sănătate!

Natura oferă, noi trebuie doar să găsim calea pentru a primi aceste daruri naturale!
Crezi că se poate?
Sper să fie cât mai multe răspunsuri cu DA!

17 Comments on “Natura oferă. Tu cum accepți darurile naturii?”

  1. Este drept ca nu prea ne mai indreptam atentia spre tot felul de plante. Timpul se scurge cu o viteza ametitoare si copiii prefera sa-si petreaca putinul timp intr-un mod mult mai practic

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.