Cartea cu final neaşteptat

Deşi are un final neaşteptat, cartea”,Oamenii fericiţi citesc şi beau cafea” scrisă de Agnes Martin-Lugand m-a ţinut în suspans până la ultima filă.

Nici atunci nu mi-a venit să cred că aşa se sfârşeşte tot. Sau poate va fi o continuare?

Aleasă pe sprânceană

Am trecut de multe ori peste această carte. Nu reuşeam să mă decid dacă să o cumpăr sau nu.

Coperta fiind un mare plus. Acel aer de mister, acel zâmbet şugubăţ… Şi un titlu care nu ştiam ce vrea să zică. M-a făcut curioasă.

Am mai dezbătut criteriile de alegere a unei cărţi aici Ce te face să citeşti o carte?

Nu am vrut să citesc nimic despre ea. Nici o recenzie.

Am prins o ofertă bună şi am adăugat-o în coş.

oamenii fericiţi citesc şi beau cafea

Oamenii fericiţi citesc şi beau cafea

Titlu ciudat. Mai ales dacă ar fi să mă iau după ceea ce se petrece în carte. Dar, la sfârşit am înţeles de ce acest titlu. Atunci când am fost surprinsă de final.

O carte în care femeia îşi arată toate stările. Toate slăbiciunile.

Mi-a plăcut enorm de mult că acţiune a fost relatată la persoana întâi. Nu ştiu dacă autoarea a experimentat ceva din ceea ce am citit. Dar mi-a lăsat impresia unui jurnal. Un jurnal tare frumos.

Despre ce este vorba în carte?

O femeie, Diane. Un prieten din copilărie, Felix. Un eveniment nefericit, moartea soţului şi a fiicei lui Diane. O luptă cu viaţa, dată de Diane. Un ajutor de nădejde în persoana lui Felix. Şi o decizie neaşteptată.

Decizia de a părăsi Parisul, pentru a-şi căuta alinarea, puterea de a merge mai departe sau sfârşitul, în Mulranny, Irlanda.

Loc în care se regăseşte şi în care un bărbat pare să-şi facă loc în viaţa ei într-un mod ciudat. Edward.

Sunt mult mai multe lucruri care se întâmplă în carte. Acţiunea şi prezentarea faptelor fiind mai complexe decât ce vă relatez eu aici. Dar nu ar mai avea farmec dacă vi-aş zice ce şi cum, nu?!

Totul merge cum mă aşteptam

Însă este relatat într-un mod care m-a făcut să renunţ cu greu la ora două noaptea la lecturat.

Dimineaţa, mi-am făcut cafeluţa şi am continuat lectura.

Ca de la pagina 156 să îmi crească tensiunea. Căci se petrec unele chestii care efectiv m-au lăsat mască. Am sperat până la ultimul rând ca ceva să se schimbe, dar nu. Totul a luat o nouă întorsură.

Carte cu final neaşteptat

Mă tot repet cu această constatare, dar nu-mi iese din gând. Nu am ce să fac. De aceea am zis să aştern ceva despre această carte aici pe blog.

Voi, aţi citit această carte? Ce alte cărţi cu final neaşteptat cunoaşteţi?

Vedeţi aici celelalte cărţi scrise de autoare. Cărţile scrise de Agnes Martin-Lugand

23 Comments on “Cartea cu final neaşteptat”

  1. Vai dar aceasta carte sigur este o carte placuta pentru citit!Din putinul pe care ni l.ai descris aici pare ceva interesant incat sa iti doresti si tu sa o citesti!Poate o voi cauta si eu sa o citesc!

  2. Încã din momentul în care am văzut titlul cãrți, mi a atras atenţia, și mi-am dorit sã o citesc, eu fiind o persoanã ce crede că oamenii fericiţi citesc, deși nu beau cafea, cititul mã face fericitã, este activitatea care mã relaxeazã. Așa cã, am decis sã o cumpãr și sã o citesc, eu fiind o iubitoare a cãrților autoarei, și cum era de așteptat, am fost captivatã de ceea ce citeam, nu am reușit sã o mai las din mână pânã la sfârșit, însã, nu m am așteptat la un așa final, însã cu toate acestea, nu îmi pare rãu de alegerea fãcutã.

  3. Chiar îmi doream să știu cum e această carte pentru că m-a atras titlul legat de cafea. Sunt o iubitoare a cafelei și aveam o banuiala că o astfel de carte nu poate fi decat extraordinar de bună de citit alături de o cafea, nu?

  4. Mie imi plac finalurile neasteptate si sa stii ca aceasta carte chiar e pe lista mea. Eu niciodata nu citesc recenzii ale cartilor. Le aleg in functie de cum rezonez cu titlul si coperta. Pare superficial, stiu, dar e ca pe blog, degeaba ai un articol bun, daca n-ai un titlu care sa atraga si sa incite la click si lectura.

    1. Ţi-am lăsat un mesaj pe pagina de FB a blogului.

      Eu mai intru din când în când pe unele articole cu recenzii. Nu le caut, ci doar îmi apar.
      Apoi, eu cu cărţile, suntem la început de drum. Timp şi buget necesită acest hobby. La mine sunt limitate.

      Cât despre blog, ai mare dreptate!!!! Însă şi titlurile trebuiesc alese cu grijă. Să nu dai în mania click-bait. 😉

  5. N-am citit-o, dar am fost pe punctul de a cumpara de doua ori pana acum. Faptul ca ai scris ca intamplarile iau o turnura neasteptata ma face si mai curioasa acum de carte. Poate ca pana la urma trebuie sa o iau sa o citesc si eu.

    1. Cred că m-am răzgândit de 10 ori înainte să ajung în ziua în care să trec la fapte şi să o cumpăr. Nu regret nimic. Poate doar că nu am citit-o mai repede 😉

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.