Bloggerul şi grupurile

Bloggerul şi grupurile, mai ales cele de pe FB, ar trebui să meargă mână-n-mână. Dar, nuuuuu!

Sunt unele grupuri, cu admini fel şi chip. Asta ca să nu folosesc cuvinte urâte. Nu merită să cobor la acel nivel.

Am ajuns să scriu despre aceste aspecte fiindcă am dat peste un exemplu pe care efectiv nu mi-l pot scoate din cap. Admine de grup dedicat mămicilor, reacţionând la un articol scris de o mămică blogger.

Un articol în care bloggerul aducea „jigniri” mămicilor sfătoase.

Reacţiile care m-au şocat

„Nici eu nu mai citesc de mult aşa articole…. Sătulă! Până peste cap! Şi să nu mai menţionăm că noroc că există grupuri de fb ca să îsi mai facă niţel trafic pe blog. „

Respir adânc şi mă liniştesc din nou!

ZĂU?

Ce ne-am face noi fără grupuri??

Dar ce v-aţi face voi fără grupuri? Unde aţi mai reuşi să vă manifestaţi?

Citatul de mai sus aparţine unui admin de grup dedicat mămicilor. Mai este mai multă reacţie şi din partea restului echipei de admini, dar nu merită dezvălui aici.

Diferenţa dintre grup şi blog

De la cer la pământ.

Care-i diferenţa dintre un post kilometric pe grup şi un articol scris pe blog?

Nici una ai zice, dacă informaţia este aceeaşi.

Dar un articol scris pe blog, cu grijă, cu atenţie, cu multe informaţii utile, ajută ca aceea informaţie să nu rămână doar pe un grup. Ajunge la mai mulţi oameni şi într-o formă mai bine structurată.

Chiar dacă un subiect este dezbătut de mai multe ori, reacţiile sunt diverse. Oamenii sunt diferiţi, nu toţi gândim la fel. Nu toţi reacţionăm la fel.

Dar, nici nu aducem ofense gratuite unor persoane, chiar şi la modul general.

bloggerul si grupurile

Ce părere am eu despre grupuri?

Nu ar trebui să existe.

Nu ştiu cine le-a inventat, dar mare bine nu a făcut. Oferă putere de decizie şi manipulare unor oameni de toate soiurile.

Eu le văd ca „bisericuţele” de pe vremuri. Cele care se formau la şcoală. Nu că acum nu ar fi, dar acum se manifestă şi acele bisericuţe tot online. Tot în grupuri. Doar că acestea sunt setate la confidenţialitate ca fiind „secret”.

Mergi la şcoală, părinte fiind, musai să aparţii de grupul părinţilor de pe FB, dedicat clasei. Aşa eşti la curent cu toate informaţiile şi activităţile.

Te apuci de regim? Hai pe grupul dedicat acestui regim să stai cu orele să citeşti cazuri şi cazuri.

Îţi place Kendama? Hai pe grupuri specifice să vezi noi trucuri.

Şi exemplele pot continua.

Dar ce faci când nu eşti acceptat în grup?!

Iar grupurile de mămici sunt de toată groaza. Ca să nu mă repet cu privire la acestea, citiţi Doctor ” Faisbuc” si asistenta „Forum „

Concluzia la subiectul bloggerul şi grupurile:

Fără grupuri, bloggerul nu ar avea trafic! După zisele unora!

Voi ce ziceţi: ar putea trăi un blogger fără grupuri?

miere de manuka

20 Comments on “Bloggerul şi grupurile”

  1. Cred ca depinde de la grup la grup, de modul in care se interactioneaza acolo, de administratori, de subiectul discutat.
    Sunt grupuri unde doar se spameaza. Sunt grupuri unde se diseca totul si bloggerii sunt aia rai si prosti care fac bani din….aer, apa si pamant. Sunt grupuri unde se discuta civilizat si unde argumentele sunt mai mult decat inteligente, dar aici vorbim despre o comunitate care respecta si reguli de bun simt.

  2. Am patit-o si eu cu grupurile. Ce sa-i faci? Unii administratori considera ca grupul le apartine, ca si cum l-ar fi platit si nu poti posta acolo decat ce vrea muschii lor. Sunt si grupuri care au regulamente clare pe care, daca crezi ca nu le poti respecta, parasesti grupul inainte de a te enerva.

  3. Va repet din nou, am tot spus-o de N ori: depinde de articol si de grup.

    Sunt grupuri foarte active, daca articolul e in tema, are succes. Daca pe un grup activ trantesti un articol fara legatura cu tematica, chiar daca nu te dau afara de pe grup, nu faci trafic deloc.

    Dau un exemplu aici: sunt grupuri tematice ale fanilor diverselor televiziuni de stiri (rtv, antena 3, b1, digi, nasul tv).Cand scriu un articol politic si-l pun acolo, am trafic bun.Cand pun acolo ceva legat de un film, tot articol de pe un blog d-al meu, trafic zero de acolo.

    E drept, grupurile STRICT blogosferice aduc trafic mic de tot. Dar aduc, insa INDIRECT.

    Daca eu, Emil Calinescu, postez articolul in zece grupuri, X va vedea, in newsfeed-ul sau, ca am postat in zece grupuri. Si va afla ca am scris.

    Daca am postat in 20 de grupuri, vor afla SI MAI MULTI OAMENI (asa-s algoritmii fb) si vor intra. NU vor intra pentru ca e interesant grupul, ci vor intra strict pt ca eu am lasat ala in 20 de grupuri, dintre care in 10 ei erau membri. Intelegeti?

    1. Un exemplu clar de raspuns util daca este lasat pe bloguri si nu in grupuri. 😛 Informatia va fi mult mai accesibila tuturor.

      Teoria este foarte buna, Emil, insa practica te omoara.

      Daca luam exemplul din articol, acesta a adus trafic, dar tot ramai cu gustul amar. Traficul nu este neaparat ceea ce cauta un blogger.
      Stiu, nu exista publicitate negativa, doar publicitate! Dar totusi…. una e una, una e alta. Da la publicitate negativa la jignire sau etichete josnice este un pas cam mic, nu?

      Mai ales daca vorbim despre oamenii care adminstreaza grupurile…. caci despre ei este vorba aici 😛

      1. Bun. Reformulez. Punctual.

        1. Daca nu-ti place un grup, nu intra in el. Nu te tine nimeni cu forta intr-un grup.

        2. Un grup de MAMICI pe facebook este, din start, o idee gresita. Mamica adevarata e aia care ARE grija de copil, nu care citeste cum sa aiba grija de copil. Care Nu da sfaturi (inutile) altora, ci care se ingrijeste strict de copilul ei. Care atunci cand copilul e bolnav il duce la doctor, nu-l trateaza dupa ureche.

        3. Nu-mi place mentalitatea: ceva nu-mi place = nu ar trebui sa existe.
        Daca nu-ti place, nu te potrivesti, nu te simti bine, nu inseamna ca n-ar trebui sa existe.

        4. Strict de trafic, daca stii cum sa faci rost de el, faci rost de el.

        5. Exista o tona de grupuri utile. De ex, grupul studentilor din anul 1 de la facultate. E foarte util ca toti sa fie acolo, grupati, si sa comunice. Pe vremea cand eram eu student existau GRUPURI YAHOO. Si erau foarte utile. Grupurile fb sunt un upgrade al acestora.

        6. Ca sa revin la ideea comentariului meu anterior, grupurile de fb sunt utile cand esti la inceput. Si e foarte ok sa ramana. Cand am chef sa descopar bloggeri noi, voci noi, intru pe cateva astfel de grupuri. Si gasesc. La inceput de tot, cand iti faci blog, cum te afirmi? Sau traficul vine din cer?

        7. Gust amar cand te iei de niste persoane lipsite de educatie? Era firesc sa-ti raspunda. Doar nu crezi ca un om lipsit de educatie va accepta ca e prost si-ti va dreptate?

        1. Legat de „mentalitatea: ceva nu-mi place = nu ar trebui sa existe”, până acum grupurile de pe FB nu cred că au adus beneficii astfel încât EU să le consider indispensabile.

          Sunt utile în unele cazuri. Dar nu sunt buricul târgului. Și în unele cazuri sunt și supraestimate.

          În momentul în care dai peste cazuri de acest gen Îți dorești să nu fi existat.

  4. In grupurile de mamici intra diverse persoane din mai multe categorii sociale asa ca I don`t give a fuck… parerea lor e nula ca sa nu zic ceva pe romaneste, ca neah e casuta ta aici asa ca ma autocenzurez 😛 Eu am fost dezamagita de atitudinea generala imediat dupa ce am nascut si am intat pe astfel de grupuri, asa ca nu le-am acordat importanta si am iesit din alea toxice. Pana la urma mi-am crescut copilul cum am putut si cum m-a dus capul. Si se pare ca am facut o treaba buna pana acum pentru ca am o mandrete de baiat <3. De aia orice mama are acel "instinct". Bine am si citit si cernut informatiile primite.
    Referitor la trafic…. mai nou Facebook face tot posibilul sa faca bani din orice link asa ca postarile au un reach organic destul de slab. Tot Google e baza! Ce am face noi fara astfel de grupuri? Ce am facut si pana acum! 😀 Ce ar face ele fara astfel de grupuri? Ei bine, cum zice Delia: "Fara tine viata-i pustiu". Sa mai zic una? Multe informatii de pe acolo sunt luate de pe bloguri. 😀

    1. Cu intarziere, iti dau dreptate!
      Unele grupuri sunt chiar utile. Doar noi trebuie sa stim filtra informatiile citite, primite, gasite. Astfel incat sa ne fie noua bine.

  5. Cum sa nu ai trafic fara grupuri? Eu vedeam ca tipele pe care le am in lista dau share articolelor in zeci de grupuri. Fac asta zilnic. Ma gandeam ca fac 1 milion de vizite de acolo. Am distribuit si eu cateva articole in 10-15 grupuri. Nu cred ca am primit 2 vizite. De cat stau sa distribui, mai bine mai scriu niste bazaconii, ca tot mai sfant e traficul venit din Google.

    1. Treaba cu grupurile este mai complexa. Sunt grupuri care iti aduc trafic. Dar trebuie sa le cauti, sa le bibilesti, sa vezi daca sunt pe felia ta… cum ar veni. Ca sa arunci un articol in nespe grupuri si sa nu ai rezultat, este pierdere de timp. Si vine la pachet cu posibila blocare de la FB.
      Si cu grupurile pare ceva in genul google. Doar ca pe grupuri de duci singur… din google vine singur. Daca-i facut cum trebuie 🙂

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.