Viaţa este mai simplă decât crezi

viaţa este mai simplă decât crezi

Doar că noi avem un dar incredibil în a o complica! Dar rău de tot!

De ce?

Cât de uşoară ar fi viaţa dacă am avea răspunsul la această întrebare. De ce ne complicăm viaţa?

Putem trăi simplu

Ne îngreunăm cu obiecte materiale inutile. Şi mai grav este că ne spetim pentru a le obţine. Unii. Fiindcă alţii le primesc că aşa-i normal.

Văzusem cândva un clip. Un clip în care se urmărea viaţa unei familii din China. Cât de simplu trăiesc şi cât de puţine lucruri materiale au.

De exemplu în bucătărie. Aveau exact cât să le fie bine. Să se poată servi ei. Nu aveau tacâmuri pe diferite culori, sau oale cu diferite funcţii. Nici aparate electrocasnice. Şi nici nu lăsau resturi în farfurie. Sau să facă mofturi la masă.

Dar erau mulţumiţi!

După 3 ani de blogging

Nu compara situaţia!

Aşa cred că veţi zice. Nu sunteţi departe de adevăr.

Nu ne putem compara. Ei sunt crescuţi altfel, noi altfel.

Dar tot din noi vine schimbarea!

Poate că nu am avut cele mai bune exemple când vine vorba de lucrurile materiale. Adăugaţi şi unele lipsuri, compensate cu abundenţa bibelourilor de porţelan sau a seturilor de ceşti pentru cafea şi găsiţi o reţetă bună pentru campanii de marketing publicitar.

Ca să nu mai vorbesc de frica venită din lipsa senzaţiei de sătul. Că nu te saturi de mâncare! Şi comanzi sau găteşti până nu mai poţi. Că doar trebuie să ai ce pune pe masă. Vezi ce am scris şi aici De ce ne săturam cu un pui, pe vremuri?

Gândeşte altfel

Chiar ai nevoie de încă un set de farfurii? De încă o tigaie? De încă un set de pahare?

Şi dacă treci în alte camere ale casei este şi mai frumos.

Tot felul de decoraţiuni. De mobilier avangardist. De accesorii peste accesorii.

Ne plângem că nu avem suficient spaţiu, dar îl umplem cu prima promoţie ce ne vine în cale.

Viaţa este mai simplă decât crezi!

Dacă te bucuri de ea. Dacă o trăieşti. Dacă încerci să o umpli cu momente frumoase. Dacă nu o iroseşti urmărind cai verzi pe pereţi.

Nu crezi?

Gândeşte-te la cel mai simplu lucru care îţi vine în minte. Apoi pune-l în aplicare. Cum te simţi?

Mai încearcă!

Oferă o simplă floare, fără nici o ocazie specială.

Zâmbeşte-i omului încruntat pe care-l vezi pe stradă.

Poate pe moment nu vei remarca vreo diferenţă, dar ea există. Nimic nu este întâmplător, iar unele gesturi simple pot salva vieţi! Căci de schimbat sigur o fac!

Voi cum vă faceţi viaţa mai simplă?

8 Comments on “Viaţa este mai simplă decât crezi”

  1. O vina o are si mass media. Stirile, reclamele, emisiunile cretine, toate sunt sapun de creier si manipulare grosolana. Ajungem sa credem ca ne dorim multe haine, un corp perfect, multe truse de farduri samd. Dar in cazul asta, unde e alegerea noastra? Nu cumva ne este ingradita libertatea de a alege? Daca ne debarasam de toate astea, daca invatam sa apreciem lucrurile simple, sa ne bucuram doar pentru ca am deschis ochii dimineata atunci vom invata si sa traim simplu. Cred ca a trai simplu inseamna sa fii liber.

    1. Eu mizez pe echilibru. Se pare ca si varsta joaca un rol important in aceasta gandire. Mi s-a spus ca varsta plus unele responsabilitati primite in timp te pot forma. Te ajuta sa vezi altfel lumea!

      Plus ca trebuie o gramada de triere a informatiilor venite din mass media. Ceea ce lipseste noii generatii!

  2. simplitate e cel mai greu de gasit si practicat in era consumismului si iti dau dreptate ca fix ce nu trebuie, aia fac. Cum ai zis si tu, ma plang ca nu mai am loc in casa de tampenii, dar tot ma mai bate gandul sa cumpar cate ceva doar pentru ca e la reducere.

    1. Duc muncă de lămurire cu al meu soț să renunțe la cumpărături aiurea. Plus că, sunt cunoscută ca fiind persoana care face curat între lucruri vechi și inutile.

      Părinții mei mă cheamă mereu cans simt că au prea multe. Și le este greu să se despartă de lucruri.

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.