Alegerile mele pentru un dormitor perfect

Dormitorul este locul cel mai important din casa unei familii, este camera în care te relaxezi și îți încarci bateriile după o zi plină. Este spațiul în care intri în lumea viselor și te lași purtat pe tărâmuri magice, asta, dacă nu te ghiontește un arc de la saltea.

Cine credeţi că are de lucru acum?

În copilărie am împărțit camera cu sora mea mai mică. cum mă simt norocoasă că am o soră cu care să împart totul, dar atunci altfel stăteau lucrurile. Nevoia de spaţiu, de intimitate, nu prea ne lăsa să ne bucurăm una de alta cum ar fi trebuit.

Mi-am adus aminte de aceste momente atunci când am luat decizia, cu soțul meu, că a venit vremea să ne modificăm căsuța.

Având o fetiţă şi un băiat şi cu nostalgia că au trecut demult de faza de bebelușie, am luat hotărârea să facem modificări serioase la apartamentul nostru. Vom trece de la două la trei camere.

Construim un balcon ce va deveni bucătărie, iar actuala bucătărie va deveni cameră mică.

Am așteptat șapte luni pentru autorizații și aprobări. Oarecum am simțit că tot acest timp a fost necesar ca noi, părinții, să acceptăm faptul că ai noștri copii au crescut. Și totuși, tot nu ne-am obişnuit deocamdată cu ideea.

Cum şi de unde începi amenajarea?

Nu este ușor să modifici strategic un apartament. Trebuie să  ții  cont de nevoile copiilor, de posibilităţile financiare şi de adaptabilitatea mobilierului pentru vremuri ce vor veni. Nu cred că a trecut zi în care să nu mă gândesc măcar o dată la cum va arăta dormitorul la final.

Unele lucruri le-am ştiu clar de la început. Fără televizor în cameră, fără decoraţiuni care vor încărca spaţiul şi fără birou. Pentru toate este loc, dar în alte încăperi.

Alte lucruri doar mi le-am imaginat și mi-am dat seama că este mai ușor să începi, atunci când îți alegi și te concentrezi doar pe trei piese esențiale de mobilier

Acum că aveam un plan bine definit, de unde credeți că am început amenajarea?

M-am îndreptat spre Centrul Comercial Aushopping Oradea la cumpărături, iar magazinul Jysk, a fost  alegerea mea.

Mereu am profitat de ofertele lor şi acum era ocazia perfectă să încep să trec la fapte, să tatonez terenul sau poate chiar să cumpăr lucrurile necesare. Pe soţ l-am înştiinţat pe drum.

Vedeţi mai jos aventurile şi alegerile mele.

Care este cea mai importantă piesă de mobilier din dormitor?

 PATUL!

Am nevoie de un cadru de pat simplu.

Stăm la bloc, buget strict şi nici nu suntem de viţă nobilă, ca să avem pretenţii la baldachine. Pentru copii este perfect un pat de mărimea 90*200 cm, din  lemn masiv. Să poată susţine şi eventualul surplus de greutate, care le veghează somnul. 😉

Știind că ingredientul unui somn sănătos este o saltea potrivită, mi-am dorit să fac o alegere bună și am apelat cu încredere la consultantul Jysk.

Cu multă răbdare am analizat ofertele și am optat pentru o saltea cu arcuri. Aceasta este mai avantajoasă la preț decât cea cu spumă. Nu are miros specific, poate fi folosită din prima zi și are o ventilație bună. Iar dacă o întorci periodic nici nu te trezești cu urme sau dâmburi.

De asemenea, salteaua este rezistentă și sesiunilor de zbenguială specifice copiilor. Mai ales când dansează prințesa mea în pat. Sau mai mult decât atât, atunci când vin prietenii în vizită și se întrec să vadă care ajunge primul la tavan.

dormitor perfect

Dulapul pentru haine şi amintiri

Cică ar fi la modă să ai ditamai dressing și nu un dulap, ci o cameră întreagă unde să-ţi depozitezi hainele şi încălțămintea. Sună tentant, dar totuși aleg dulapul pentru a economisi spațiul.

Cu două uși, trei sertare, culoare deschisă și model simplu, dulapul Hagendrup completează perfect decorul camerei copiilor noștri.

E potrivit pentru a lipi stickere sau buline primite de la școală și grădiniță, dar și pentru un ascunziș ideal jocului ”De-a v-ați ascunselea”.

Ultima piesă de mobilier aleasă din magazin

Dulăpiorul de lângă pat sau noptiera.

Nu ai cum să nu apreciezi această piesă de mobilier. Este utilă pentru a ţine ceasul ce te trezeşte dimineaţa sau cartea pe care tot zici că o citeşti sau pentru a avea la îndemână încărcătorul telefonului.

Noptiera nu poate lipsi de lângă pat.

De obicei atunci când achiziţionezi noptiera, ea vine în pereche. Câte o bucată de fiecare parte a patului. Acum voi opta doar pentru o noptieră în fiecare cameră. Nu cred că vor avea ei prea multe lucruri de pus.

Camera mea şi a surorii mele nu avea noptieră lângă pat, dar ar avea un fotoliu mare. Pe care îl umpleam cu tot felul de lucruri şi haine, și pe care îl întorceam invers când căutam ceva.

Cu suportul şi informaţia potrivită, totul este mai uşor

alegeri pentru dormitor

Un consultant Jysk a fost în permanență alături de mine și mi-a recomandat produsele care se încadrau în cerințele mele.

Contează mult să ai parte de consiliere adecvată atunci când faci cumpărături pentru o nouă etapă din viața familiei tale. Este altfel toată experienţa atunci când găseşti pe cineva care știe toate produsele. M-a scutit de o grămadă de timp. Eu sigur aș fi  bâjbâit şi acum printre rafturi.

Am avut un consultant serios când îmi oferea informaţiile necesare, dar zâmbea discret când vorbeam cu soţul la telefon.

Mai greu să explici prin telefon alegerile făcute, dar cred că era supărat că am mers fără el la cumpărături. Şi mai greu a fost să-i explic că voi rezerva podusele alese, că dacă ziceam că le şi cumpăr, venea fugind la magazin!

Este una când cumpăr rochii sau lucruri mărunte pentru casă, şi alta când cumpăr mobilier ce va rămâne mult timp în dormitor. Cred că oricare bărbat ar fi reacţionat  la fel.

Cum vi se par alegerile mele pentru un dormitor perfect?

Sunt un început bun?

 

61 Comments on “Alegerile mele pentru un dormitor perfect”

  1. Foarte util! Noi am cumparat din Jisk mobilierul pentru terasa si este super – rezistent si frumos. Si a fost si mult mai ieftin decat prin alte parti. Mereu ne intoarcem acolo cu placere. Daca ar avea si niste paturi foarte late ar fi minunat, am vrea sa ne luam ceva de peste 2 metri latime 🙂

  2. Foarte frumos sentimentul de a te muta la casă nouă. 🙂 Este, după părerea mea o experiență frumoasă pentru întreaga familie, mai ales că cei mici vor avea camere separate pe care le pot personaliza după bunul plac. Partea aceasta cred că va fi cea mai placută și distractivă pentru întreaga familie.

  3. Luna trecuta mi-am schimbat și eu dormitorul, după câteva luni în care am tot cautat ceva care sa îmi placă. Am optat pentru un dulap de 2mx2m cu ușile pe sine.

  4. Alegerile sunt bune si rezistente in timp insa sunt potrivite pentru apartament? abia astept sa vad cum se vor incadra.Eu la decorare sunt mai putin inspirata.

  5. Si eu am un frate si pana la 11-12 ani, cand el s-a insurat (e cu 11 ani mai mare ca mine), dormeam impreuna insa ma simteam protejata. Dupa ce a plecat din casa, multi ani mi-au trebuit sa scap de teama de a dormi singura in dormitor. Acum, nu mai pot nici macar dormi cu o persoana in aceeasi camera, daramite in pat! :)))

    1. Super articolul, m-ai nimerit la tanc, daca ai stii de cat timp ma tot uit dupa mobilier, am sa dau o tura si pe la ei 🙂

  6. Am de mobilat 3 dormitoare si un living in curand, deci articolul tau cu idei a venit taman la fix! Abia astept sa ma apuc si eu de tot procesul asta pentru ca imi place la nebunie sa fac asta!

  7. Multumesc pentru apreciere.
    Patul a fost tare greu de ales. Dar sper sa faca faţă nevoilor noastre.
    Noi suntem genul care ne oprim intr-un loc cand il gasim pe plac. Dar reamenajez destul de des 😛

  8. Super frumoase pozele <3 Si eu ma voi muta curand cu prietenul, asa ca, articolul tau a venit la fix. Am multe planuri in gand in legatura cu ce mobilier voi alege, cum il voi aranja etc. Jysk pare o alternativa buna si voi merge pe mana lor. Multumesc de informatii!

  9. Imi faci poftaaaaa :)) Uite, desi cred ca sunt cel putin doua magazine jysk in Bucuresti, nu am intrat niciodata… Sunt fan IKEA, dar cred ca ii voi vizita in curand.

  10. Superbe alegeri. Eu am dormitoarele complete, acu ma lupt cu salonul si tot la JYSK ma duc pentru inspiratie si achizitii.
    Fotografiile tale sunt fabuloase!

  11. Eu mai am de aranjat etajul, dar am amanat pentru ca am decis sa facem niste modificari mai drastice la casa unde ne-am mutat acum 4 ani. Sa vedem daca ies planurile noastre.

  12. Tocmai ce am trecut si noi printr-o groaza de modificari, am facut etaj pe casa asa ca stiu ce inseamna toate aceste lucruri.

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.