Mândră de oraşul meu

Poate nu o spun destul de des, dar acum am zis să fac o listă care să vă arate de ce sunt mândră de oraşul meu: ORADEA.

Fiindcă omul dacă vrea să găsească hibe are unde. Fiindcă nu există pădure fără uscături, nici oraşul în care trăiesc nu este unul perfect. Dar este suficient de bun, chiar mai bun decât unele pe care le-am văzut.

Nu dau nume, nu este cazul.

Cum este să locuieşti în Oradea?

 Am menţionat o listă, iată ce conţine ea:

La capitolul educaţie, stăm foarte bine. Universitatea din Oradea fiind printre cele mai căutate din ţară. Chiar şi la nivel de liceu stăm bine, câteva din colegiile din municipiu fiind recunoscute după nume şi prestanţă, la nivel naţional.

La capitolul servicii pentru sănătate, stăm binişor. Avem destule unităţi medicale de stat, care oferă consultaţii „gratuite”. Dar avem şi destule unităţi medicale private, care fac o concurenţă serioasă sistemului public. Eu zic că este de bine, mai ales că avem suficient personal, avem şi locuri unde aceştia să-şi desfăşoare munca.

Cum văd eu personalul din sănătate?

Ca pe nişte oameni. Oameni care au învăţat cum au putut, cât au putut şi care-şi dau silinţa să facă un bine. Dacă am realiza cu toţii că omul este fragil, că organismul nostru este unic şi că personalul din sănătate face ce poate cu ce are şi cu ce ştie, am fi mai sănătoşi. Măcar din punct de vedere psihic.

La capitolul politică. Avem oameni gospodari în fruntea oraşului. Care au încercat să-şi facă treaba. Şi au făcut-o destul de bine. Nu am culoare politică, nu ţin cu partide, ci cu omul care este în spate.

Infrastuctura este în floare în oraşul meu. Străzi reabilitate, clădiri în curs de reabilitare, parcuri bine îngrijite, circulaţie fluidă cu maşina prin oraş. Avem şi un parc industrial, unul care asigură locuri de muncă pentru destui oameni. Reuşind să păstreze rata şomajului pe municipiu sub 5 % pe acest an.

Avem şi obiective turistice. Palatul Vulturul Negru, Grădina Zoologică, Cetatea Oradea, Biserica cu Lună, Casa Darvas- La Roche, Palatul Baroc, Teatrul de stat Oradea….. şi câte şi mai câte. Găsiţi aici o grămadă de informaţii şi  poze superbe: oradeainimagini.ro

Sunt câteva puncte pe care musai să le mai menţionez:

  • Oradea este un Smart City din anul 2016, cu ajutorul aplicaţie „Oradea City Report”. Am probat aplicaţia şi este una tare utilă!

 

  • Aeroportul Internaţional din Oradea a început să opereze curse externe, după ce aeroportul a fost reabilitat şi adus la standarde mai înalte. Am experimentat când am fost un Weekend în Bucureşti!

 

  • În anul 2017 s-a deschis Aquapark  Nymphaea. Cică ar fi cel mai mare de acest fel din regiunea aceasta a Europei. Nu am fost încă să-l vizitez, dar mereu este coadă la intrare când trec pe lângă el.

 

  • Da, mereu se întâmplă să rămânem fără apă caldă, dar măcar se face ceva în acest sens. Reţeaua de apă nu se înlocuieşte singură.

 

  • Centura oraşului Oradea mi se pare cea mai frumoasă din ţară. Şi are şi patru benzi.

 

  • Oradea are primul spital cu heliport din România!

Mândră de oraşul meu. Oradea

Aşa voi fi mereu.

Suntem oameni care se mândresc cu ce au, fiindcă şi au muncit pentru a ajunge aici. Omul sfinţeşte mereu locul! Vedeţi aici ce animale zac în noi: Animalul din OM

Voi vă mândriţi cu oraşul vostru?

oradea

28 Comments on “Mândră de oraşul meu”

  1. Nu am fost niciodata in Oradea, dar pare a fi un oras tare fain. Stii cum e, toata lumea ah, Romania, Transilvania, vampiri, Nadia. iar eu nuuuu, si nu. Mai sunt o gramada de locatii superbe, lasa vampirii in pace :)))
    Ma bucur ca ai precizat si locuri de vizitat in Oradea, poate o sa ajungem pe acolo candva ^_^

  2. Chiar ai de ce să fii mândră. Am fost recent la Oradea și mi-a plăcut mult ce am văzut. Bine, e normal, că sunt născută în Oradea, așa că e și orașul meu cumva :). Răspunsul la întrebarea ta e: nu, nu sunt mândră deloc de orașul meu, Arad, devine un loc din ce în ce mai urât, din păcate.

  3. As vrea sa pot spune si eu asta despre Ploiesti, dar din pacate nu pot. Cu toate astea il iubesc asa cum e. Avem si noi in umbra multe frumuseti si am oferit si noi multi oameni de valoare. Pacat insa ca e intr-o stare de degradare continua din toate punctele de vedere. Si asta de multi ani nu de ieri sau de azi… 🙁

  4. N-am ajuns pana acum la Oradea, dar a fost sotul meu de vreo 2 ori si a ramas cu o impresie placuta. N-a vizitat nimic, fiind acolo in interes de serviciu, dar mi-a zis ca e un oras curat si oamenii sunt foarte politicossi.

  5. Prin Oradea am trecut de două ori, dar nu am avut timp să vizitez nimic.
    Orașul meu ar fi București, chiar dacă nu mai locuiesc acolo de ceva timp, ci în apropiere.
    Nu pot susține că sunt mândră de oraș…Are tot ce e nevoie pentru a oferi șanse oricui dorește să devină cineva și cam atât.
    Eu consider că o comunitate face diferența. În toate orașele nu am văzut decât interese și prea puțini OAMENI. Acei „oameni” fac diferenta. De ei sunt cumva mandra, dar nu ma pot numi „mandra” din moment ce nu am avut nicio contributie la activitatea lor, poate doar să scriu despre ei ori sa dau un share, să ajut cumva la actiuni caritabile. Desi eu prefer sa ajut fara sa fac tamtam pe retelele de socializare. Rar scriu despre actiunile la care particip.

    1. Oamenii sunt cei care mereu fac cinste locului. Cu ei si cu reusita lor ma mandresc. Le aduc un fel de recunostinta a efortului depus pentru a face orasul cum este acum.

      Fac cum pot, ce pot, cand pot pentru a sustine initiativa oamenilor din jur.

  6. Nu am avut ocazia sa vizitez Oradea, poate o sa am, mai ales ca ai mentionat niste obiective foarte interesante.

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.