La ce este bună pauza?

Mare mi-a fost mirarea să văd că pot şi aşa, că pot lua o pauză. Dacă sunteţi la prima vizită în căsuţa mea virtuală, daţi o fugă şi citiţi articolul Pauză, regrupare, înapoi la treabă, apoi veţi înţelege mai bine totul.

Am rezistat 4 zile fără să intru online

DELOC!

Nu tu facebook, nu tu instagram, nu tu mail, nimic! Mi s-a părut că au trecut săptămâni bune. Şi vă raportez că am un telefon a cărui baterie ţine 5 zile!!! L-am folosit doar pentru convorbiri, mesaje şi poze.

Nici nu ştiu cu ce să încep.

Nu a fost tare greu să rezist fără net, fiindcă am avut două motive suficient de puternice, care mi-au oferit o alternativă mai bună decât orice platformă de socializare: cei doi copii ai mei.

La ce este bună pauza?

Pe mine m-a ajutat mult. Am analizat ceea ce fac, cum o fac şi dacă se merită să o mai fac. Şi aici vorbesc despre minunatul meu blog.

Munca de acasă este al naibii de grea, dar o fac pentru a sta mai mult timp cu familia. Teoretic, căci practic jonglam tot mai greu între orele, minutele, petrecute în ambele părţi.

Şi atunci, ce-i de făcut?

Am un plan 😛

Până acum aveam activitate zilnică pe pagina de facebook a blogului, încercând să ofer o porţie de zâmbete la primele ore ale dimineţii. Ori un clip, ori o poză, ori un link. Ceva care să smulgă măcar un zâmbet celui care urmăreşte pagina.

Acum se schimbă treaba!

Planul meu de lucru

Nu mai am porţia de zâmbete pe pagina de Facebook a blogului. Voi avea doar „ZÂMBETUL DE LUNI„. Merg pe ideea de a începe săptămâna cu măcar un zâmbet.

Apoi, de marţi până vineri ne citim la un salut sau o prezenţă de dimineaţă. Nu ştiu cu ce va fi postarea, dar  vă dezvălui din mers. Mă gândeam că oricum îmi  postez cafeluţa pe contul meu de instagram ( vă invit să-mi daţi şi un follow 😛 ) şi aceasta să devină postarea zilnică de pe pagina de fb. Instagram a început să îmi placă mai mult decât facebook, de aceea sunt mai des pe acolo.

Pe blog voi încerca să am minim două articole pe săptămână. Îmi place să cred că ceea ce scriu eu pe aici chiar este apreciat. Măcar de unii, că sunt destui critici de ocazie. 😛

Apoi vor mai fi postările ocazionale cu ofertele găsite pe diferite site-uri.

Telefonul fără aplicaţii!

Cea mai importantă decizie!

#weekendoffline

Acest hastag îl voi folosi tot mai des, fiindcă de vineri seara până luni dimineaţa, mă deconectez complet de online: fără net, fără wi-fi, fără date mobile 😛

Şi pentru a nu fi prea rea cu cititorii sau urmăritorii, atât pe instagram, cât şi pe facebook, voi lăsa o postare care să ţină pentru tot weekendul.

O postare cu recomandări, cu oferte, evenimente sau orice lucru special ce are loc în acel weekend.

Sper să reuşesc astfel să mă împac mai bine cu cele două pasiuni: familia şi blogul. Deşi blogul îmi este foarte drag, familia este mai importantă.

Iar dacă blogul este considerat muncă de acasă, mi se pare normal să nu lucrez  în weekenduri 😛

Cum au afectat cele patru zile în care am lipsit din online blogul?

Mă aşteptam la zero activitate, dar se pare că au fost destui cititori, chiar dacă eu nu am fost pe aici. Asta se traduce în trafic 😉 Nu au scăzut tare mult cifrele. Ceea ce mă bucură.

Iar pe pagina de FB a fost destulă activitate şi nu aplecat nimeni…. chiar a crescut numărul de like-uri. Ciudat cum funcţionează uneori lucrurile!

Oare la ce este bună pauza după părerea ta?

la ce este bună pauza

30 Comments on “La ce este bună pauza?”

  1. O pauză e bine-venită uneori. Și eu stau zile fără Facebook și, culmea, exist în continuare, ba chiar trăiesc bine-mersi. E fain lucrul de acasă, cel puțin din punct de vedere al programului flexibil. 🙂

  2. De obicei renunt la net cand sunt pe undeva cu prietenii sau sotul, dar nu in totalitate. Nuc red ca as putea si sincer, nici nu as vrea, pentru ca „face pparte din blogging” si cred ca e necesar sa fii acolo , pentru urmaritori. Pe de celalata parte, nici nu moare nimeni daca nu postezi ceva cateva zile! Am trait-o pe p[ielea mea si lumea merge mai departe 😉
    Totusi, pentru mine in weekend e vorba tot de blog. Sau de vlog, mai nou. Adica sambata trebuie sa filmez ceva, sa am material pentru YT. Iar in weekend incerc sa fac poze pentru saptamana ce urmeaza, urmand ca apoi sa editez. Incerc sa scriu cat mai mult in cursul saptmanii, insa mi-e greu sa ma apuc de o postare doar cu anumite idei…eu trebuie sa am cat mai mult din ea scris.

  3. Ai luat cea mai buna decizie! in weekend este bine sa ne deconectam de tot (eu am o data pe saptamana ziua ”fara tehnologie” si ma simt super). Stai linistita, faci o treaba minunata, iar cititorii tai vor ramane aici indiferent cat de des vei posta de acum incolo.

  4. Eu ma stiu dependenta de internet… ma enervez foarte rau cand nu am o zi sau doua… stiu ca nu e bine, dar nu cred ca pot scapa. Multi ani am ab=vut senzatia ca ma relaxxeaza, insa acum vad ca e o dependenta pur si simplu…

  5. Simt nevoia unei pauze de la job-ul oficial, simt nevoie de o pauza de la job-ul neoficial, simt nevoia de o pauza din online… Doar ca e greu sa ma detasez. Sincer chiar am nevoie de o pauza.
    Cat despre instagram… nu e chiar pe placul meu. Prefer Facebook.

  6. Imi place sa stau pe net si atunci cand pot ma relaxez. Nu am foarte mult timp la dispozitie, dar cand ma eliberez de stresul cotidian si alte alea, imi place sa verific Instagramul si facebook-ul. Instagramul pot sa spun ca a inceput sa-mi placa mult mai mult ca facebook-ul si incerc sa fiu cat pot eu de activa.
    Iti doresc sa-ti duci planul la bun sfarsit si atata timp cat tu asa te simti confortabil, sigur nimeni nu avea avea nimic de obiectat

  7. De obicei, pe timpul școlii și eu obisnuiesc sa închid rețelele de socializare sau cel putin sa nu le folosesc. Cum ai precizat si tu, timpul parca are o altă însemnătate. Trece mai greu, dar esti mai câștigat.

  8. Nu stiu daca as putea sa stau fara internet. Sunt zile cand nu intru sa scriu pe blog sau pe facebook, dar acest lucru se datoreaza serviciului sau treburilor zilnice. Bravo tie!

  9. Eu sunt intr-o semi-pauza fortata :)) In vacanta, si cu un net tare prost.Dar e asa bineeee! Nu stiu insa daca as putea fara complet. Merita incercat. Diana

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.