Părul îngrijit acasă, mai bine ca la salon

Cum să nu se poată?

Atâta timp cât ai la îndemână produse profesionale şi un minim de cunoştinţe, scapi de vizita la salon. Măcar în ceea ce priveşte îngrijirea părului. Că mergi la un tuns sau la o aranjare a părului, asta-i partea a doua.

Ca să nu mai aduc aminte lumii de grămada de tutoriale găsite în mediul online. Atât pentru diverse coafuri simple, cât şi pentru minunate măşti naturale de păr.

Eu rămân însă adepta produselor profesionale. Am învățat pe calea grea că este de preferat să dai mai mult pentru a obține mai mult- Povestea unei Ilene Cosanzene moderne.

Timpul este inamicul meu

Nu am timp pentru o baie fierbinte, darămite să merg şi să mă relaxez la salon. Să beneficiez eu de un tratament pentru păr de câteva zeci de minute, cu masaj al scalpului inclus?! 😛

Mai bine intru în secţiunea aceasta dedicată tratamentelor de păr  şi îmi aleg produsele dorite. Produse pe care le găseşti şi la salon 😛 ascunse bine în dulapul coafezei.

Părul îngrijit acasă

Spălat la trei zile cu un şampon special, ales pentru tipul meu de păr.

Balsam după fiecare spălare, căci este musai.

Apoi tratament de două ori pe săptămână- ori o cremă împotriva căderii părului, ori un ulei, ori o cremă cu vitamine.

Folosesc rar aparate profesionale de coafare a părului, gen ondulator sau placă de îndreptat părul, datorită temperaturii înalte care trebuie aplicată părului meu. Sunt mai de modă veche, şi folosesc ori moaţe de hârtie, ori produse din comerţ. Efectul este aproape acelaşi.

Scap repede şi de vopsirea părului. Vârsta o cere acum, firele albe au vreme mai peste câţiva ani să se vadă…. În secţiunea vopsele şi oxidanţi, găsesc ceea ce-mi trebuie.

Adaug în coş vopseaua şi vine repede comanda acasă, unde îmi vopsesc părul de muuuuultă vreme. Bine, m-a ajutat şi cursul de coafură pe care l-am urmat acum ceva vreme, chiar dacă nu profesez în domeniu.

De ce este mai bine ca la salon?

Pentru că scap de ceva cheltuială dedicată strict „manoperei” coafezei şi pentru că economisesc timp.

Acasă pot face aceste procedee când pot sau când doresc. Ca să nu mai zic că nu am pe cine da vina dacă ceva nu a ieşit cum trebuie. Sau dacă mă trag de păr 😛

Acasă văd şi copii parte din tot procesul, observând astfel faptul că mama are grijă şi de ea, nu doar de ei. Ceea ce contează. Ori, dacă merg la salon cu ei după mine, mare lucru nu apuc să-mi fac la păr sau ei să vadă ceva constructiv. Aşa, mai bine îmi face domnişoara un masaj al scalpului, chit că mă trage de câteva ori de păr sau mi-l încâlceşte, dar este mai bun masaj decât oricare altul primit de la profesionişti.

Toate au locul lor

Toate produsele sau obiceiurile.

De preferat să apelezi la salon când vrei o nouă freză sau doar să-ţi tai din vârfuri. Nu încerca asta acasă!! Nu ştii ce poate ieşi 😛

De preferat să apelezi la salon când vrei o coafură sofisticată. Îţi încâlceşti degetele până faci freza dorită.

De multe ori noi suntem cele care avem aşteptări nerealiste de la păr, de la coafeză, de la un produs. Dar sper ca în majoritatea cazurilor totul să meargă conform aşteptărilor.

parul ingrijit acasa

Credeţi că se poate ca un păr să fie mai îngrijit acasă decât la salon?

14 Comments on “Părul îngrijit acasă, mai bine ca la salon”

  1. Am incercat eu odata sa imi tai singura breton…e drep ca eram si putin ametita de la o bere (de altfel prima si ultima oara cand am baut alcool). Nu mi-a iesit :)) La salon merg doar sa ma tund si sa ma coafez din cand in cand, in rest il ingrijesc acasa cu produse naturale.

  2. Eu zic ca da, il putem ingriji acasa cu produse profesionale. In privinta coafurilor sau a tunsului, da, clar, e de mers la cineva care se pricepe. Si chiar de vopsit cred ca e bine sa te lasi pe mana specialistilor, mai ales daca este vorba de ceva mai complex, nu un vopsit clasic!
    Nu am auzit de site-ul asta, dar vreau sa incerc produsele Londa.

  3. Adevărat că produsele de la Londa sunt super. Am avut un ulei de păr , o minunăție.Şi îşi merită banii dacă te îngrijeşti acasă iar pentru ocazii există coaforul.

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.