Sănătate şi energie servită din pahar

Eram cu gândul la aceste mesaje de interes public:

„Pentru o viaţă sănătoasă, consumaţi zilnic fructe şi legume.

Pentru o viaţă sănătoasă, faceţi mişcare cel puţin 30 de minute în fiecare zi.

Pentru o viaţă sănătoasă, consumaţi zilnic minimum 2 litri de lichide.

Pentru o viaţă sănătoasă, respectaţi mesele principale ale zilei.

Pentru sănătatea dumneavoastră evitaţi excesul de sare, zahăr şi grăsimi.”

Le aud zilnic la televizor, însă nu cred că le bagă multă lume în seamă.

Câţi oameni aplică ceea ce este recomandat?

Deşi mesajele sunt forma concentrată a sfaturilor care vin de la medici specialişti, nu cred că au un mare impact asupra persoanelor care sunt vizate.

Slăbesc deştept. Limitless îmi este partener!

Da, aş vrea să aud, să citesc, să văd cât mai multe persoane urmând un stil de viaţă sănătos. Însă, totul ţine de mult prea mulţi factori. Este greu să schimbi mentalităţi, să încerci să convingi un om că ceea ce ştia de o viaţă nu este tocmai cel mai sănătos lucru pentru el.

De exemplu, sarmalele nu sunt tocmai sănătoase când sunt îmbibate cu grăsime animală (slănină sau carne grasă), dar aşa ştie omul de mic că este bun, aşa consumă. Efectele se văd şi se simt mai târziu, când va încerca să consume mai multe salate, când va încerca să facă sarmalele cu carne slabă sau când va realiza că fructele sunt bune şi pentru altceva. Nu doar pentru dulceaţă, compot sau pălincă.

Campaniile de informare ajută

Doar mesajul trebuie să fie cel corect.

Trăieşte sănătos! Eşti ceea ce mănânci! 

Şi cel mai uşor mod de a implementa această campanie este prin propriul exemplu. Nu poţi promova ceva ce tu nu ai folosit sau ceva ce nu crezi că va funcţiona.

Astfel că îmi fac un plan de bătaie, un plan de promovare a acestei idei, în speranţa că poate ajută pe cineva. Sau că, cineva se poate inspira de la această idee şi porneşte o campanie la un nivel mult mai mare.

Cât costă schimbarea?

Sănătate şi energie servită din pahar

sănătate şi energie

Eu nu vreau să schimb mentalităţi sau să mă lupt cu oameni capabili să îşi schimbe singur destinul. Nu am pregătirea necesară pentru aşa ceva.

Eu vreau să ajut la educarea corectă a celor mici. Cu baze sănătoase, un copil se dezvoltă armonios, într-un om sănătos.

Ca mamă de doi copii, ştiu cât de pretenţioşi pot fi aceştia când vine vorba de mâncare. Când trebuie să aranjez farfuria să fie aspectuoasă şi îmbietoare. Când gustul este ultimul aspect care contează la ei.

Copiii sunt cei mai temuţi critici culinari. Ei nu au termen de comparaţie atunci când gustă ceva pentru prima dată. Ori le place, ori ba. Dacă nici după câteva degustări nu le este pe plac, atunci mă dau bătută şi revin peste câţiva ani 😛

Şi totuşi, am câteva trucuri şi eu. Cel mai util fiind SMOOTHIE.

Să pornim ceva frumos împreună!

Cum funcţionează şi cui i se adresează această campanie?

Campania se adresează tuturor părinţilor care vor ceva mai bun pentru familia lor. Nu doar copiii vor fi cei care vor avea de câştigat în urma consumului de smoothie-uri, ci şi părinţii. Acest preparat atrage prin consistenţă, culoare, aromă, astfel că sigur va consuma toată familia!!!

Cum funcţionează?

Ai nevoie doar de fructe şi legume proaspete şi un aparat de care să te ajute în proces. Cel mai nou storcător prin presare la rece, îţi poate fi de mare ajutor.

Acest tip de storcător este perfect fiindcă nu trebuie setat pe diverse categorii de texturi ale legumelor sau fructelor. Indiferent dacă doreşti să savurezi un suc proaspăt din legume rădăcinoase sau un suc din fructe moi, trebuie doar să porneşti aparatul şi să te apuci de treabă. Iar curăţarea lui este floare la ureche!

Apoi te apuci să cauţi reţete de smoothie şi să testezi mereu combinaţii delicioase!

Smoothie time!

De câteva luni bune mă delectez cu acest preparat. Sigur aţi observat pozele şi reţetele postate pe reţelele de socializare.

Dar ce nu aţi observat, a fost încântarea copiilor. Care îmi cereau zilnic smoothie, care alegeau cu mine fructe din piaţă, care savurau sănătate şi energie din pahar!

smoothie time

Da, a contat şi recipientul în care am servit aceste smoothie-uri, însă atâta timp cât eu am reuşit ce mi-am propus, acestea sunt mici detalii.

Să vă zic şi un secret: mereu am strecurat câte un ingredient mai special în smoothie! Ori câteva frunze de spanac, ori câteva frunze de pătrunjel, ori seminţe de chia, ori fructe goji, ori ghimbir. Ceva ce ştiu sigur că nu ar consuma decât aşa.

Rezultatul: copiii mai energici, mai sănătoşi. Şi părinţi mai împăcaţi, ştiind că au făcut ce au putut pentru a le asigura copiilor aportul de vitamine şi minerale recomandat zilnic.

Voi cum aţi convinge lumea să mănânce mai multe legume şi fructe?

12 Comments on “Sănătate şi energie servită din pahar”

  1. La noi smoothieurile sunt primul lucru pe care il consumam dimineata. Nu as putea sa imi incep ziua fara ele sau fara un suc natural proaspat stors. Le bem pe stomacul gol, dupa ce am consumat inainte un pahar cu apa si lamaie. Lamaia nu ajuta la slabit, asa cum se spune, ci ajuta la detoxifiere. Fructele se mananca doar dimineata, la primele ore ale zilei, inainte de micul dejun, pentru a beneficia de toate vitaminele. Dupa masa de pranz, fructele incep sa fermenteze in stomac de aceea nutritionistii recomanda sa nu le mai consumam.

  2. M-ai zapacit toata vara cu smoothie-urile tale pe Facebook si Instagram :))) Daca as avea pe cineva sa mi le faca, eu le-as consuma zau. Dar cum nu am, recunosc ca sunt genul caruia i se pare mai simplu sa impatureasca sarmale decat sa faca un smoothie 😛

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.