Cum să ai o şedinţă foto reuşită

Mă bucur tare mult de faptul că am ajuns şi eu să vă scriu despre cum să ai o şedinţă foto reuşită. Însă ţineţi cont de faptul că aceste sfaturi trebuie adaptate fiecărei situaţii. Deşi s-ar putea să fie o reţetă universal valabilă 😉

Cu această ocazie vă dezvălui şi ceea ce v-am promis în articolul „Weekend în Bucureşti”.

La invitaţia Centrului Comercial Auchan Titan şi cu sprijinul agenţiei Parenting PR, am ajuns în Bucureşti pentru o şedinţă foto în cadrul proiectului „#MămicileDigitale”.

Vă propun  să vedeţi și voi de ce cred eu că este nevoie pentru o şedinţă foto reuşită şi de ce mă raportez la această şedinţă.

Începe ziua bine

Eu am început-o în mare viteză. La ora 7,30 trebuia să plecăm de la hotel şi eu abia la 7,15 minute m-am trezit, dar am ales să fiu calmă şi să nu mă agit. Cred că acest aspect m-a ajutat mult în ceea ce avea să fie cea mai frumoasă şedinţă foto la care am participat. Nici nu o laud, nu?!

În cazul în care ai mai mult timp la dispoziţie pentru a te pregăti, ai grijă să te înconjori de gânduri bune şi mult optimism. Aşa îţi asiguri un bun start!

Cunoaşte scopul şedinţei foto

Mai ales că trebuie să mergi pregătită pentru o şedinţă foto! Dacă cunoşti tema, te poţi pregăti cu idei de cum ai vrea să pozezi. Poţi căuta inspiraţie, poţi căuta prin amintiri lucruri care să te ajute şi la care te-ai putea raporta.

Scopul şedinţei foto la care am participat era de a prezenta lumii acele „Mămici digitale” alese să facă parte din proiect. Şi atunci nu am avut decât să fiu naturală, să fiu eu.

Cunoaşte echipa

Dacă nu reuşeşti să te întâlneşti înainte de şedinţă cu echipa, măcar păstrează legătura telefonic sau online. Schimbaţi câteva vorbe, câteva impresii despre ce urmează să se întâmple. Sau ce aşteptări aveţi de la şedinţa foto.

Eu am fost tare norocoasă. Am avut alături nişte oameni senzaţionali!

Raluca din partea Centrului Comercial Auchan Titan.

Ana Nicolescu de la agenţia Parenting PR.

Gabi Urdă, consilier vestimentar.

Cristina Nichituş, fotograful senzaţional care a fost în spatele obiectivului.

Doamne talentate care ne-au aranjat părul şi machiat senzaţional.

Şi bineînţeles  mămicile digitale care fac parte din proiect:

Raluca Bădiţă, Andreea Cîrstea, Laura Frunză, Alina Golaes şi Adina Podină.

alexa carmen mamicile digitale

Familiarizează-te cu locaţia

Când ajungi la locaţie, studiază tot. Unde sunt geamurie, unde este toaleta, unde este căldură, unde este curent…… Toate sunt importante pentru a crea  un sentiment de confort.

Eu am ajuns în Centrul Comercial Auchan Titan şi l-am luat  la picior. Să văd magazinele, să simt vibraţia locului, să văd oamenii.

Şi am avut şansa să fiu şi în centrul atenţiei. Pardon, al centrului comercial 😛

Machiajul şi coafura fiind făcute în mijlocul centrului, sub cupolă, în văzul tuturor oamenilor. Ciudate senzaţii, dar minunat moment după ce treci peste senzaţii.

Cel mai important sfat: FII TU!

Nici într-o mie de ani nu credeam că doar prin firea mea, prin cum sunt, voi reuşi să mă simt bine la o şedinţă foto de o asemenea anvergură.

Sunt femeie, mamă a doi copii, trecută de 30 de ani şi cu forme de rubensiene. Cine ar fi crezut că voi reuşi să fiu fotomodel?!

Gabi Urdă a avut un pic de muncă în a-mi găsi ţinute. a făcut o treabă de milioane!

Prima poză: 

Bluza şi fusta din magazinul Etic. Pantofii şi geanta din CCC 

tinuta magazin etic

A doua poză:

Rochia şi sacoul din TinaR. Pantofii din CCC.

tinuta magazin TinaR

Şi tocmai fiindcă echipa şi tot ce s-a întâmplat acolo m-a făcut să mă simt în apele mele……

…..de fiecare dată când mă uit la poze, zâmbesc cu gura până la urechi!

Credeţi că aceste sfaturi sunt utile pentru o şedinţă foto reuşită?

52 Comments on “Cum să ai o şedinţă foto reuşită”

  1. Eu cred ca ai punctat perfect. Cel mai bine este sa inveti ce pozitii te avantajeaza si sa scoti in evidenta ceea ce vrei sa transmiti. subiectul nu-mi este strain. Nu pot sa zic ca sunt experta, dar tot timpul am invatat din greseli

  2. Dragut articol! Cred ca cel mai important lucru la un shooting foto e sa cunosti echipa, in special folograful, pentru a nu fi pudic in fata lui si pentru a putea fi tu insuti.

  3. Multumesc pentru sfaturi! Foarte frumoase si clare pozele si mai ales naturale. Asa este, trebuie sa fi tu, alrfel pozele nu ies deloc bine

  4. Pentru mine e important sa ma familiarizez bine cu locul, asa cum ai spus si tu. Totusi nu imi place sa fiu in lumina reflectoarelor,mai ales intr-o zona atat de circulata cum ar fi in mall. Te apreciez pentru asta!

    1. Oooo, mulţumesc mult. A contat faptul că am fost înconjurată de persoane minunate. Că altfel şi eu aş fi fost tare retrasă 🙂

  5. Mie imi place mult sa pozez si nu am niciodata emotii indiferent de locatie, m-am obisnuit in timpul nuntilor unde am fost nasa si in timpul filmarilor de retete.

    1. Toate au o rezolvare. Asa a fost si la acest eveniment. M-am intalnit cu echipa cu o zi inainte, dar a iesit ceva tare minunat cand a fost nevoie 😉

  6. Foarte frumos! 🙂
    Ma bucur ca ai reusit sa fii tu – acest factor este foarte important cand vine vorba de a face poza cu o echipa. Am trecut o data pe acolo – pt blog, asa ca da, e super important sa te simti bine, sa fii tu!

  7. Pari să te simți relaxată în poze, deci cred că sunt utile sfaturile. Nu cred că am participat niciodată la o astfel de ședință foto, dar cred că v-ați simțit foarte bine și răsfățate în ziua respectivă. Iar fiecare mămică merită să mai fie și ea răsfățată. 🙂

  8. Am participat si eu la cateva sedinte foto la viata mea, nu prea m-am simtit in largul meu, data viitoare, aplic sigur sfaturile si sper sa am si companie faina, se vede ca v-ati distrat pe cinste 🙂

    1. Aceasta a fost a treia sedinta foto la care am participat. Prima a fost cea de la sfarsitul liceului, una profesionista acum ceva timp, dar de departe aceasta este cea mai reusita! Una in care ne-am simtit extraordinar!!!

      Sper ca aceste senzatii sa ajunga si la viitoarele tale sedinte foto 😉

  9. Superba! Dar trebuie sa recunosc ca ultima fotografie, cea in care sunteti cu gura pana la urechi, este preferata mea! Pare ca v-ati distrat pe cinste!

  10. Wow, forografiile sunt foarte reusite iar tu esti atat de naturala si transmiti o energie frumoasa! Eu am mai urmarit acest proiect si mi-a placut enorm! Sfaturile tale sunt binevenite! Felicitari!

  11. Woowww…minunată…superbă..perfecta….Mie una nu îmi place să fac poze,din cauza formei corpului adica is voluptoasă sa nu zic grasă…dar tu esti superbaaa..felicitări pt super sedinta foto!!!

    1. Muuuultumesc mult pentru cuvintele frumoase. Nici eu nu sunt fotomodel. Sunt o femeie cu multe kilograme si forme rubensiene (eu asa le zic, nu ca sunt grasa.)

      Insa in aceste poze, la aceasta sedinta foto, m-am simtit extraordinar de bine! De aceea si pozele reusite.

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.