Este greu să faci faţă energiei unui copil, iar aceste idei şi jocuri de interior pentru copii sunt ideale pentru anotimpul rece. Perioadă în care majoritatea timpului o petrecem în interior.
Vacanţele copiilor sunt mereu un prilej pentru părinţi de a petrece mai mult timp în familie. Doar că nu mereu iese cum ar trebui sau apar diverse discuţii şi momente neplăcute. Şi totul de la lucruri mărunte.
Aşa că, eu vă recomand să vă faceţi un plan, un fel de planificare a zilelor de vacanţă. Astfel încât toată familia să fie mulţumită.
Cu ce începem?
Mai întâi, vă sugerez să întrebaţi copilul ce îşi doreşte să facă. Nu încercaţi să impuneţi regulile şi activităţile dorite de dumneavoastră. Indiferent că vă adresaţi unui copil ce frecventează grădiniţa sau unui copil ce merge la şcoală, este important să ascultaţi şi părerea lui.
Mai ales că scopul este de a petrece timp de calitate împreună, de a aduce familia pe aceeaşi lungime de undă, de a-i oferi copilului baze solide în dezvoltarea sa personală.
Ştiu, pot părea cuvinte pompoase, dar nu este nimic pompos în viaţa unui copil. Ci doar trăiri intense, care au nevoie de repere.
Idei şi jocuri de interior pentru copii
Într-un articol anterior vă povesteam cum m-am distrat eu cu un puzzle 3D. Activitate pentru copii, executată de părinţi; Puzzle 3D . Este o activitate foarte frumoasă, din care poate ieşi ceva minunat 😉
Iată câteva idei care poate vă ajută să fiţi mai creativi:
Modelat plastelină.
Acesta niciodată nu se demodează, doar de perfecţionează. Astfel ajungând să faci modele mult mai frumoase şi atent lucrate, în timp. Unii chiar au devenit sculptori sau lucrează cu ingrediente mai profesionale, modelând produse tare frumoase.
Desen şi pictură.
La fel ca şi plastelina, mereu te poţi juca cu forme, culori, texturi. Căutând ceva nou în fiecare desn realizat. Tablouri atipice, desene din linii sau cercuri, desene doar din două culori, desene doar cu forme geometrice, toate pot fi provocări noi.
Colaje creative.
Eu de obicei caut ceea ce găsesc în natură, pentru a crea ceva unic, ceva personal. De exemplu, avem colaje făcute cu scoici de la mare, culese de noi. Avem colaje făcute cu frunze de toamnă, pictate şi apoi lipite pe foi. Avem colaje cu macaroane colorate. Totul ţine de imaginaţia ta.
Decupat, lipit, asamblat.
Ajută tare mult să ai o carte cu instrucţiuni, din care să te poţi inspira. Dar, la fel de bine poţi da o tură pe youtube, pentru a căuta ceva ce vi-ar plăcea să faceţi împreună. Şi nu este necesar să vă iasă din prima, important este timpul petrecut împreună.
Jocuri de societate.
Şah, rummy, monopoly, nu te supăra frate….. şi lista poate continua. Cred că aveţi destule cutii cu jocuri, doar trebuie şi folosite. 😉
Puzzle mereu distractiv!
Sunt atâtea forme acum, vin în atâtea variante, încat nici nu mai ştii ce să alegi. Dar provocarea cea mare vine când numărul de piese este tot mai mare decât ceea ce făceaţi înainte.
Totul este mai frumos în familie!
Aşa cum am menţionat şi în articolul anterior, familia joacă un rol important în aceste activităţi. Nu doar prezentat proiectul, pus copilul la treabă şi părintele supraveghează. Ci implicare în toată activitatea.
Acesta este timp de calitate, unul care va rămâne mult timp în amintirea copilului. Timp care ajută copilul să se dezvolte armonios.
Pentru o fetita de 6 luni nu prea merg aceste activitati dar cand o sa fim mai mari pe toate o sa le facem!
Niciodată nu-i prea devreme pentru documentat când e vorba de copii
Ptr un băiețel de 1 an și 7 luni nu prea merg aceste activități. Chiar intrasem curioasa sa vad ce mai este în trend ptr copii, mai nou sta calare pe aspirator și storcătorul de fructe. Se pare ca suntem la vârsta când ne plictisim extrem de repede. Chiar nu știu ce jucării sau activități sa mai întreprind cu el…
Cuburile și plastelina au fost la mare căutare la noi, cand erau de vârsta micuțului tău. Multe sunt momentele în care o mamă este pusa pe creat
Ideile tale sunt foarte bune, cam la fel ne distram si noi.
Multumesc pentru apreciere <3