Echilibrul copil tehnologie

În cadrul Modern Dad’s Challenges, ediţia cu numărul 5, se va dezbate un subiect fierbinte.

Iar eu, ca şi partener media al acestui eveniment, am datoria şi bucuria de a vă aduce la cunoştinţă de ceea ce se va întâmpla în cadrul evenimentului.

Plus că, acest subiect, cel care va fi în centrul evenimentului, este unul care trebuie dezbătut până la epuizare, până ajungem într-un punct în care să nu mai fim nevoiţi să căutăm un echilibru între două părţi sensibile.

Excesele nu sunt ok, în nici un domeniu.

ceas barbati

Echilibrul copil- tehnologie

Tehnologia a evoluat considerabil, iar o dată cu ea şi modul în care ne raportam zi de zi la viaţa, îin relaţia de cuplu sau faţă de copiii de noştri.

Cei mici ne văd cum butonăm concentraţi în faţa ecranelor, că vorbim la telefon, scriem, citim sau ne uităm la filmuleţe, reacţionăm la reclame, fotografii sau alte materiale video.

Prin intermediul nostru, ei au invariabil acces, încă din primele luni de viaţă, la tehnologii, dispozitive, aplicaţii care pot fi adevărate unelte educative în dezvoltarea lor, dar pot reprezenta ţi pericole care nu sunt deloc de ignorat.

Aici intervine rolul nostru, de părinti, care trebuie să îşi asume niste responsabilităţi şi să găsească o cale prin care să împrietenească copilul cu tehnologia, dar în acelaşi timp să stabilească nişte limite, adaptate vârstei şi nivelului de dezvoltare al copilului.

Trăim alte vremuri

Da, ştiu. Noi nu am avut parte de atâta expunere. Eu nu am primit telefon mobil decât în liceu, clasa a 9-a. Şi atunci aveam doar un joc pe el. Nu aveam acces la internet decât dacă mergem într-un net-cafe sau ulterior în laboratorul de informatică.

Da, ştiu. Nu am pierdut nimic important fiind privată de tehnologie. Asta fiindcă m-am adaptat. Lucru pe care cu toţii ar trebui să o facem. În funcţie de situaţie.

Băiatul are 7 ani. Ştie ce înseamnă tehnologia, internetul, facebook. Dar are acces restricţionat la ele. Şi doar sub supravegherea mea.  Fetiţa are 3 ani şi primeşte telefonul doar când vine bunica în vizită. Şi merge automat pe youtube, pentru a găsi melodii.

Cea mai amuzantă întâmplare, legată de tehnologie, am trăit-o atunci când soţul meu le-a oferit telefonului său. Un model vechi, cu butoane, fără touch-screen, fără jocuri, fără internet. Şi primul lor instinct a fost să tragă degetul peste ecran, ca să-l deblocheze. Şi au stat am 20 de minute până au renunţat la el.

De unde primesc energie pentru a face faţă provocărilor?

Un eveniment în care se va discuta despre echilibrul tehnologie copil

Pe 15 noiembrie, de la 18.30, la Hotel International din Bucuresti se va discuta despre “Echilibrul copil-tehnologie, la cea de-a 5-a editie Modern Dad’s Challenges,  alături de următorii invitaţi:

  • Georgiana Rosculet, Psihoterapeut şi Coordonator programe educaţionale Ora de Net: „Provocările părinţilor în era digitală”;
  • Lucia Radu-Simota, Digital Learning Designer: „Programul digital al copilului: când, cât şi cu ce efecte?”;
  • Daniel Rogoz, Fondator Kinderpedia: „Gadget-uri şi aplicatii utile pentru părinti şi copii”.

Provocări pentru părinţi

Părinţii de astăzi cresc copii digitali, cu abilităţi digitale şi foarte inteligenţi şi receptivi la tot ceea ce ţine de tehnologie. Ei trebuie să facă faţă la multe provocări, trebuie să ţină pasul cu evoluţiile din domeniu şi să se adapteze. Tot părintii sunt cei care ar trebui să decidă programul digital al copilului.

Ce tip de emisiuni şi programe este în regulă să urmarească cel mic?

Cât de des şi câte minute poate sta în faţa ecranului?

La aceste întrebări, dar şi la multe altele, invităm taţii şi viitorii taţi să afle răspunsul la editia a 5-a a Modern Dad’s Challenges.

Evenimentul Modern Dad’s Challenges este iniţiat de Frunzaresc.eu şi realizat si implementat cu agenţia de publicitate Creative Energy Corner.

Impresii după evenimentul dedicat tăticilor.

Este cineva interesat de acest subiect?

echilibrul copil- tehnologie

15 Comments on “Echilibrul copil tehnologie”

    1. Si eu sunt bucuroasa ca sunt parinti care au ocazia sa dezbata subiectul. Parinti, care la randul lor pot da mai departe informatia primita!

  1. E un topic excelent. Greuceanu meu are 3 ani si are „skilluri” digitale la care nu ma asteptam. Eu de multe ori rand ca la varsta lui cel mai mare skill al meu era sa mananc rame pe care le cautam singura 🙂 cum pune mana pe telefon, merge direct la YouTube (stie foarte clar cum arata iconita, o cauta printre aplicatii daca o mut intentionat!). Are aplicatiile lui, jocuri pentru varsta lui, dar stie de limite in ceea ce priveste accesul la telefon. Tableta o folosim doar cand suntem in calatorii. Mi se pare normal sa aiba acces la tehnologie, dar cu moderatie!

    1. Al tau Greuceanu este de seama printesei mele si cu aceleasi abilitati in a gasi iconita de youtube. Totul este bine cu moderatie!

  2. Copii nu mai apreciază jucăriile, sport, ieșitul cu copii afara și sunt foarte captati de tehnologie, dar asta este era noastră, dar putem sa ii captivam cu joaca afară sau cu jucăriile și să îi facem un program strict pentru tehnologie.

    1. Da, de aceea este foarte important sa stim gasi un echilibru. Dar mai ales, sa fim prezenti in viata copilului. Chiar daca ni se pare ca este de ajuns sa fim acolo, este nevoie de mult mai mult.

  3. Traim in alta era si parca cei mici nu mai apreciaza jucariile, stau prea mult timp cu ochii in telefon, trebuie noi, ca parinti sa gestionam aceste lucruri foarte bine.

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.