Supă cremă de legume

Am făcut această supă cremă de legume fiindcă am zis să văd ce pierd. Nu am mai făcut niciodată, iar culmea, că săptămâna această au introdus acest fel de supă în meniul grădiniţei pe care o frecventează fetiţa. Şi bineînţeles că ea nu a fost interesată să guste.

Acum, nu ştiu dacă a fost exact cum am făcut eu, dar din ceea ce a ieşit şi eu vă prezint vouă, ea a gustat fix 2 linguriţe!

Să nu credeţi că-i rău preparatul, dar nu cred că este obişnuită cu textura! Nici eu nu sunt :)))

Legumele sunt din cele folosite pentru a face o leveşe bună!

Dar am mai adăugat ceva extra, pentru a-i da, după părerea mea, altă textură… înţelegeţi ceva din ce zic eu aici?!

Care ar fi ingredientele?

  • 3 morcovi
  • 2 bucăţi de păstârnac
  • 1/2 rădăcină de ţelină (dacă este bucată mare)
  • 1 ardei kapia roşu
  • 1 cartof dulce
  • 2 căni de supă de legume
  • sare şi piper

Cum am preparat eu această supă cremă de legume

Morcovii, păstârnacul, ţelina şi ardeiul au fost puse la fiert împreună cu 2 cepe mari.

Am pus aceste legume la fiert pentru a face o supă delicioasă de pui. Astfel că în oală au fost mai mulţi morcovi şi mai multă apă. Iar când au fiert legumele, am scos din ele şi am adăugat carne de pui, pentru a da celuilat preparat un gust autentic de casă 😛

Legumele scoase, le-am pus într-un vas, am adăugat cartoful dulce care l-am fiert separat şi două căni din apa în care au fiert legume.

Am folosit un mixer vertical şi am mixat până au devenit foarte fine. Dar nu atât de fine pe cât mi-aş fi dorit. Ştiu că sunt legume rădăcinoase, dar cred că dacă îmi dau silinţa se poate şi mai fin.

Şi atunci, la fel cum am făcut cu dulceaţa de zmeură anul trecut, am strecurat preparatul printr-o sită mică.

supă cremă de legume strecurat

Prezentarea în farfurie

După ce am terminat de strecurat, a fost pe placul meu de fină această supă cremă de legume.

Am tăiat mărunt un pic de pătrunjel, am adăugat mărgele de smântână şi am zis că am dat lovitura cu această farfurie. PE naiba!

Chiar dacă mie mi-a plăcut preparatul, în parte fiindcă îmi aducea aminte de perioada când am început diversificarea la copii şi le dădeam ceva în genul acesta, ceilalţi membrii ai familiei au zis pas. Nu au fost atraşi de supă şi în alt fel nu cred că mai reuşeam să o prezint.  (Vezi aici ce am scris despre aventura mea cu bebe la masă )

Doar dacă mai adăugam bucăţele de şuncă prăjită sau crutoane… dar deja-i prea mare deranjul.

Fiindcă nu sunt genul care se dă bătută aşa uşor, voi mai încerca şi alte combinaţii, poate acelea vor fi mai apreciate. Căci supa cremă sunt convinsă că poate fi delicioasă şi apreciată şi de cei mai mofturoşi membri ai familiei!

Ce părere aveţi de această supă cremă de legume?

Am făcut bine sau nu? Ce recomandări aveţi pentru alte supe cremă?

supă cremă de legume

12 Comments on “Supă cremă de legume”

  1. Eu fac des supă cremă și sunt foarte încântată că mănâncă cei doi copii ai mei, care de altfel nu prea mănâncă legume. Ce sfat am eu: încearcă să o faci la început cu legumele preferate, dar ceva mai subțire decât ar fi normal! Alt sfat, după ce fierbi legumele, scoate o parte din zeamă și paseaza-le in zeamă puțină până se pasează fin, apoi adaugi zeamă puțin câte puțin, până are consistenta dorită!

    1. Multumesc mult pentru sfat. Din pacate pentru mine, acestea erau legumele lor preferate. Adica, pe care le consuma cel mai des. Dar ei s-au cramponat la aspect si textura. Voi mai incerca si alte combinatii, poate nimeresc una si pe placul lor <3

      1. Atunci incearca celalalt sfat: fa-o mai „lunga”. A! Am mai avut un truc la inceput: in loc de crutoane am folosit ceva ce lor le placea – bake rolls sau bruscheti maretti sau alte chestii din comert, intelegi tu. Acum deja pun legume pe care inainte nici nu le cumparam: gulie, mazare, sfecla rosie… Succes!

  2. Arată bine, bine! Cred că asta va fi următoarea supă cremă 😉
    Eu fac des de dovlecel cu broccoli. Şi de ciuperci.

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.