Cum îţi faci programare la doctor?

Sănătatea este cea mai importantă! Fie că vorbim de sănătatea fizică sau cea psihică. Iar această sănătate are nevoie de oameni specializaţi în domeniul îngrijirii corpului sau a minţii.

Scriam în articolul „Doctor Faisbuc si asistenta Forum” cum stau mai nou lucrurile când vine vorba de consultaţii. Unde cer oamenii sfaturi şi ce răspunsuri primesc. Însă realitatea ne ajunge din urmă dacă nu luăm măsurile corecte legate de sănătate.

Multe persoane aleg să ceară sfaturi online în loc să meargă la un doctor. Sunt mulţi factori care au dus la această înclinare a oamenilor către mediul online pentru consultaţii. Unul din factori fiind programare la doctor.

Ori nu ai număr de telefon, ori nu ştii programul, ori nu ştii ce specialist să alegi.

Pentru orice afecţiune ce vi se pare a fi o urgenţă medicală, serviciul de urgenţe medicale din spitalul din localitate ar trebui să fie primul la care apelaţi. Ca după stabilizare să apelaţi la consultaţii de specialitate. 

programare la doctor

Cum îţi faci programare la doctor?

Eu cunosc trei metode. Le-am încercat pe două din trei. Una dintre ele abia aştept să o pot folosi. Dar, le expun pe rând.

  1.  Programare telefonică

    Ca să poţi face o programare telefonică la o consultaţie sau control medical, trebuie să cunoşti numărul de telefon, locaţia cabinetului şi programul doctorului. Uneori aceste informaţii se găsesc online, dar sunt cazuri în care doctorii nu au ajuns în acest mediu.

    Medicul de familie are mereu telefonul ocupat la cabinet. Stau şi câte 30 de minute până prind linie liberă, ca să pot programa o consultaţie. Şi se mai întâmplă să nu răspundă, fiind poate ocupat cu consultaţii sau birocraţie. Mie nu mi-ar place să fiu întreruptă atunci când sunt cu un pacient.

  2. Docbook. Prima aplicaţie din România de programări online la doctor

    Informaţii preluate de pe site:

    Aplicația Docbook își propune să faciliteze modul în care te programezi, în timp real, la doctorul dorit, indiferent de oră sau zi, sau de locul în care te afli. Cu Docbook vei putea face o programare online, direct de pe telefon, tabletă sau calculator. 

    Cum faci o programare prin aplicația Docbook

    Instalezi aplicația, cauți un doctor în funcție de localitate, specialitate, data și ora convenabile ție și mergi la programare. În Docbook vei găsi cei mai buni medici, la care vei putea face o programare online, doar prin câteva click-uri, direct de pe telefon sau calculator. 

    Clinicile, spitalele și cabinetele partenere oferă acces la aparatură de ultima ora și pachete de servicii medicale avantajoase.

    Aceasta este metoda pe care eu încă nu am avut ocazia să o testez. Fiind disponibilă doar în câteva oraşe. Deocamdată. Sunt convinsă că nu va trece mult timp şi cabinetele medicale, doctorii, clinicile medicale din Oradea vor ajunge să ofere posibilitate de a te programa la o consultaţie prin intermediul aplicaţiei Docbook.

    Paşii pentru o programare la doctor prin intermediul aplicaţie docbook sunt simpli. Se pot vedea în imeginea de mai jos:

    pasii pentru o programre onlineDin moment ce ai găsit medicul la care doreşti să mergi, selectezi ora şi urmezi paşii finali. Mi se pare cea mai rapidă metodă prin care să te programezi la o consultaţie sau control medical.

  3. Programare direct  la cabinet

    S-a mai întâmplat, ce-i drept de puţine ori, să merg direct la cabinetul doctorului pentru programare. Asta fiindcă avea cabinetul în zona în care locuiesc.

    Se poate întâmpla ca medicul să nu poată răspunde la telefon, fiind prea ocupat cu consultaţii sau având lista de programări ocupată pe o perioadă lungă. Şi atunci nici telefonul, nici drumul la cabinet  nu îţi poate garanta o programare.

    Însă pe aplicaţia menţionată mai sus, Docbook, vezi şi când este liber în programul doctorului ales pentru  control sau consultaţie.

Invitaţie

Cred că şi voi aţi testat două din cele trei metode de programare la doctor. Dar acum vă invit să vedeţi despre ce este vorba pe aplicaţia Docbook

Vă invit, fiindcă am un concurs pentru voi. Un concurs cu mecanism simplu:

  • După ce aţi văzut despre ce este vorba şi ce doreşte această aplicaţie să implementeze, lăsaţi un comentariu la acest articol cu impresia voastră despre aplicaţia Docbook. Un comentariu de minim 10 cuvinte.
  • Daţi like paginii Docbook  pentru a fi la curent cu ultimele noutăţi.

Premiul concursului este un voucher prin intermediul căruia se pot efectua investigații medicale în clinici private, care sunt listate în aplicaţia Docbook.

Voucherul este în valoare de 300 ron şi poate fi folosit în două tranşe.  Totodată, voucherul este nominal şi nu este transmisibil. Din momentul intrării în posesie a voucherului, acesta este valabil 30 de zile calendaristice.

Perioada concursului:  29 martie – 12 aprilie 2018. Câştigătorul va fi anuţat şi aici şi pe pagina de FB a blogului.

Grijă la sănătate! Restul ni le facem, nu?!

UPDATE: Felicitări câştigătoarei DIANA CHILOM! Vedeţi aici extragerea video.

44 Comments on “Cum îţi faci programare la doctor?”

  1. Am aflat de aceasta aplicatie printr-o reclama tv .Inca nu am pus-o in functiune,dar, cu siguranța ,consider ca este foarte utila.

  2. Sanatatea este foarte importanta. Eu nu am fost foarte des la medic, dar cu cea mica merg pentru orice fel de tuse sau raceala. Cred ca ma inscriu cu succes la concursul tau si multumim de oportunitate

  3. Mi se pare extraordinara ideea. Suntem atat de grabiti, incat orice ajutor de genul e binevenit. Ma bucur ca ne modernizam si evoluam. Sper sa si constientizam cat de importanta e sanatatea.

    1. Mereu suntem grabiti, de parca ne-ar testa cineva viteza, cand calitatea este cea care conteaza. LA toate capitolele vietii avem nevoie de mai multa responsabilizare…. iar daca avem mici ajutoare ca in genul acestei aplicatii, eu zic sa ne bucuram!

  4. Spre rusinea mea(care ma consider o persoana cat de cat informata mai ales in ceea ce este util legat de sanatate) nu stiam de aceasta aplicatie drept pentru care am citit de 2 ori articolul,In mod sigur aceasta aplicatie este utila pentru ca nu salveaza doar timp dar poate salva si vieti.

  5. De acord cu tine la partea ca avem.periodic nevoie de o vizita la medic!Dar ce te faci cand medicul iti face mai rau?Cel putin mie si familiei mele ne.au facut atata rau incat am ajuns sa urasc medicii romani!!Tatal meu a murit acum doi ani la spitalul judetean din Alexandria tocmai din cauza medicilor neispraviti!Cum sa mai am incredere in ei??

    1. Nu as sti sa iti ofer o solutie la temerile tale. Dar stiu sigur, ca fara medici sigur ne-ar fi mai rau. Asa ca, mergem cu incredere inainte si speram la mai bine. Multa sanatate!

      P.S. Aplicatia cum ti se pare?

  6. Este foarte interesant ceea ce ne expui! Este adevărat că de cele mai multe ori sun pentru programare. Locuind într-un oraș mare, sper să am deja posibilitatea să folosesc această aplicație data viitoare când am nevoie de un medic (recunosc că nu îmi doresc să am nevoie prea curând). O zi frumoasă!
    P. S. Te-am cunoscut de curând, dar îmi placi din ce în ce mai mult și te tot descopăr aproape în fiecare zi!

    1. Multumesc mult pentru apreciere si sper sa iti placa tot mai mult in casuta mea virtuala. Cat despre aplicatie, poti verifica daca sunt listate cabinete sau clinici medicale din orasul tau, cautand dupa localitate.. Cum se vede la pasul 2 din poza din articol <3 Sper si eu sa nu fim nevoiti sa mergem la consultatii, ci doar la controale periodice. De acelea avem nevoie!

  7. In ziua de azi, cand folosim tehnologia si inteligenta artificiala din ce in ce mai mult, mi se pare o idee extrem de interesanta si necesara aceasta a crearii aplicatiei Docbook. Mecanismul de folosire este foarte simplu si parerea mea este ca faciliteaza accesul la consultul medical. Va felicit pentru articol si pentru aceasta initiativa!

  8. Interesant și articolul și aplicația. Ar fi bine dacă ar fi asa simplu sa te programezi caci asa cum ai zis si u ori nu rasp la telefon,ori suna mereu ocupat sau chiar și la cabinet dacă te duci uneori nu ii găsești fiind plecați pentru diferite urgente. Vom vedea cât de utilă va fi această aplicație pe viitor

    1. Pana acum aceasta aplicatia s-a dovedit utila pentru cei care au reusit sa o foloseasca. Noi doar sa avem ocazia sa o folosim…. dar pentru controale medicale, nu pentru consultatii. Sa ne dorim mai intai sanatate 🙂

  9. Suna bine aplicatia, din ce stiu eu nu exista asa ceva la noi in tara. Sper ca in timp sa inceapa sa colaboreze cu si mai multe clinici private. Chiar nu imi place sa astept sa imi raspunda cineva in call center.. 🙂

  10. Ma bucur ca exista asa ceva, eu care umblu atat de mult la medic mi-ar fi de mare folos. Acum recent a trebuit sa fac ceva testari la diferiti medici iar sotul meu a trebuit sa mearga de colo-colo pentru programari eu neavand posibilitatea sa merg atat de mult.

  11. UN ARTICOL FOARTE UTIL,INTERESANT SI PLACUT…EU DE MULTE ORI AM ZIS CA NU TREBUIE PROGRAMARE DAR AM OBSERVAT CA SI LA STAT SE FACE…DACA NU AM NR DE TELEFON MA DUC PERSONAL SAU TRIMIT O PRIETENA SA IMI FACA PROGRAMARE….FELICITARI…CHIAR O SA DESCARC SI EU APLICATIA ACEASTA ,MI-AR FI DE MARE AJUTOR

  12. Bun articol!!! Felicitări!! Ma bucur ca există asa cv….n mai modernizam si noi in medicină!!!

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.