De fiecare dată când am ocazia de a ajunge în jurul produselor marca „jucării vorbăreţe”, realizez că învăţ şi mă joc cu copiii. Nu există doar să supraveghez, sau arat şi să facă ei singuri. Ci îi sprijin în activităţi distractive cu scop educativ.
Mamă, ce pompos a sunat ultima frază! Dar până la urmă, chiar aşa este.
Produsele de la „jucării vorbăreţe” nu ne sunt străine. Am mai scris despre diferite jocuri şi caiete încercate de noi, în aceste articole şi cred că voi scrie periodic, aşa dragi ne sunt.
Iar de cumva sunteţi din Oradea şi doriţi să vedeţi mai bine produsele, să ştiţi că v-aţi face un mare bine trecând pragul magazinului. Este o atmosferă foarte faină în magazin şi sigur veţi reveni. Sau îi găsiţi şi în mediul online: jucării-vorbarete.ro
Învăţ şi mă joc cu copiii
Mereu voi lucra şi voi încerca să îmbunătăţesc cum mă prezint ca şi mamă, ca şi om, ca şi model pentru copiii mei.
Şi ei au rămas surprinşi când au văzut că nu ştiu tot. Că învăţ împreună cu ei anumite lucruri. Poate astfel le-am oferit ocazia pentru noi trăiri, noi încercări. Nimeni nu este atotştiutor şi cred că asta trebuie să ştie copilul despre părinte. Despre acel părinte pe care îl vede ca pe un idol în viaţa sa.
Mi-am prins urechile în câteva din produsele cu care am venit de la standul Jucării Vorbăreţe din cadrul târgului de carte Gaudeamus Oradea. Pe pagina de FB a blogului se poate vedea clipul scurt cu prima impresie despre produsele cumpărate. Acum vine impresia de după, plus relatarea impresiilor venite de la copii.
Bingoletto
Descriere preluată de pe site:
„Bingoletto reprezintă un sistem inedit de a învăţa limba engleză, inspirat de popularul joc de bingo. Cu ajutorul acestei metode, copilul va învăţa cu uşurinţă denumirile unor gesturi şi acţiuni cotidiene, îmbogăţindu-şi astfel vocabularul.
Pachetul conţine:
• 56 de carduri . Fiecare card conţine pe o faţă imaginea, iar pe verso cuvântul din limba engleză corespunzător, însoţit de traducere şi transcriere fonetică;
• 7 planţe de bingo, pe care se regăsesc imaginile de pe carduri;
• broşura pentru părinţi şi educatori, care conţine sugestii de activităţi şi jocuri de învăţare, precum şi exemple de folosire a cuvintelor în propoziţii.”
Băiatul este clasa a doua şi este foarte interesat de limba engleză. Iar eu încerc pe cât posbil să vin cu metode interesante de a-l învăţa mai uşor această limbă.
Am ales mai întâi pachetul cu Acţiuni şi Alimente, pentru a vedea dacă îi vor stârni interesul. Iar el mi-a întrecut aşteptările. Căci după ce a văzut şi prins mişcarea cardurilor, a dus un pachet cu el la şcoală, pentru a se juca în pauze cu colegii. Ceea ce a fost „wow” pentru mine.
Provocarea mea din acest pachet, vine cu găsirea unei rezolvări la citirea fonetică a cuvintelor din limba engleză. Trebuie să mă documentez. Eu ştiu cuvintele, le ştiu semnificaţia şi cum se pronunţă. Dar încă nu mi-am dat seama cum să-i explic băiatului.
Mici secrete în emiterea sunetului ” R”
De cum am văzut cartea, am zis că-i pentru noi. Adică pentru mine şi fetiţa mea de 4 ani.
Descrierea de pe site:
„Cartea „Mici secrete în emiterea sunetului R” este un material logopedic practic ce conţine:
– un set de 50 de activităţi logopedice pentru emiterea sunetului R;
– fişe de lucru, palatograma în varianta color şi alb-negru a sunetului R;
– 24 cartonaşe color cu exerciţii de gimnastică fonoarticulatorie (linguală si labiala) şi cu imagini suport pentru activităţile logopedice din carte.„
Este o carte pe care încă o studiez. Este o carte din care mai întâi trebuie să învăţ eu, ca să pot explica mai departe şi aplica împreună cu fetiţa.
Prima „lecţie” a fost una foarte interesantă şi mă bucur că a devenit mai atrasă de acest gen de activităţi. Când încercam să repet cu ea această literă, după 2-3 încercări îmi zicea să zic eu, că zic mai bine 😉
Cartea este foarte utilă, dar are nevoie de părinţi pentru a o înţelege şi apoi aplica. Şi mi-a plăcut foarte mult citatul de pe prima pagină din carte:
„Important este să ştim cum să ne jucăm şi să ne bucurăm de bucuria celor mici!”
Caietul meu de activităţi „Micul imbatabil”
Descrierea de pe site:
„Caietul meu de activităţi „Micul imbatabil”- 48 fise refolosibile
O mare varietate de activităţi: labirinturi, jocuri de corespondenţă, desenare, trasare de grafisme etc.
Caiet reutilizabil: fişe refolosibile, carioca lavabilă
Jocuri ingenioase pentru stimularea creativităţii copiilor: limbaj, matematică, grafisme, observă, descoperă…„
Avem în posesie caietul pentru 3+ şi pentru 5+ . Şi nu se mai satură de jucat şi desenat şi observat.
Filele caietului sunt foarte interesante şi faptul că se poate şterge carioca, este un mare plus 😉 Şi activităţile ce vin cu acest caiet au nevoie de prezenţa mea. Pentru a-i citi fetiţei indicaţiile de muncă, pentru a o ghida şi pentru a o încuraja să facă chiar dacă i se pare dificil.
Învăţ şi mă joc cu copiii. Învăţ să am răbdare şi mai ales să nu fac eu nimic în locul lor. Mă joc cu ei şi uneori sunt ei cei care mă provoacă să fac o activitate şi ei să mă corecteze sau să mă noteze. Astfel de momente sunt cele care îmi dau energie şi mă fac să cred că fac o treabă bună ca şi mamă.
Tocmai iti spuneam la alt articol ca avem si noi carti de activitati de la DPH si unul dintre ele este exact micul imbatabil. pare utila si cea pentru invatarea literei R, este de fapt cam ultimul sunet pe care il invata sa il spuna corect. Foarte utile recomandarile tale.
Aceste activitati sunt tare utile, dar prea putin promovate. De aceea sper sa fac o treaba buna si sa dau de veste cat mai departe. Cu pronuntia literelor inca mai am de munca, dar nu imi pierd energia pe drum <3
Chiar eram in cautare de produse pentru nepotelele mele. 🙂
Sper sa iti fi fost de folos articolul 😉
Noi abia suntem la început… Eu sunt jucăria si o paturica muzicala… Plimbarile…
Ce frumos! Veti avea destul timp sa descoperiti immpreuna toate minunatiile! <3
Si noi ne-am chinuit putin cu litera R dar am reusit sa trecem cu ajutorul logopedului de la gradinita si peste asta.
Ma bucur ca ati reusi sa-i dati de capat 🙂
„Jucariile vorbarete” mi se par o idee foarte buna pentru orice copil, mai ales cele care il ajuta sa invete limba engleza. Mi-ar fi placut sa am si eu asa ceva cand eram mic 🙂
O da, ar fi fost foarte util si cand eram noi in formare! <3