Cu bebe la plimbare

Vă pregătiţi să mergeţi cu bebe la plimbare? Sunteţi echipaţi pentru asemenea aventură?

Să nu lăsaţi pe nimeni să vă oprească din această aventură. Şi dacă nu sunteţi echipaţi corespunzător, după spusele unora, aveţi timp să modificaţi. Astfel încât clipele petrecute cu bebe la plimbare să fie cele mai frumoase.

Eu am avut aventuri de tot felul. Parte din ele le-am detailat în articolul Bebe in Marsupiu sau Carucior?. Dar au trecut anii şi oameni se schimbă şi îşi schimbă perspectiva asupra acestor clipe petrecute cu bebe. Fie în natură, fie în parc, fie la o plimbare prin centru.

Am venit cu aceste completări, după ce am vizitat site-ul ghindoc.ro . Am găsit informaţii de tot felul, utile pentru cei care sunt interesaţi de recomandări „părinţeşti„.

bebe la plimbare

De unde te informezi pentru prima ieşire a bebeluşului?

Greu mă abţin şi eu să nu scriu ce şi cum consider eu. Adică, de la ce vârstă, în ce condiţii meteo sau cu ce să fie îmbrăcat bebeluşul….

Sunt atâtea informaţii, atâtea surse, că una în plus nu-şi are rost.

Ce vă pot recomanda, este să discutaţi cu medicul vostru pediatru. Şi în funcţie de recomandările acestuia şi în funcţie de ce vă dictează instinctul, sigur vei găsi o soluţie potrivită pentru voi.

Ce mai ştiu sigur, este că nimeni nu este specialist pentru copilul tău, cum eşti tu. Eşti cea mai bună mamă pentru copilul tău!

Pregătiri tehnice pentru prima plimbare

Aici pot veni cu multe informaţii. Dar cele mai utile pare a fi cele legate de mijlocul de transport. Cum sună „cărucioare 3 in 1 pentru copii„?

În ziua de azi, mijlocul de transport al bebeluşului trebuie să fie unul accesibil ca şi preţ, dar în acelaşi timp şi multifuncţional.

Dintre dotările cărucioarelor încercate de mine cu cei doi copii, iată care mi-au fost cele mai utile.

  • Cărucior cu roţi mari– a fost foarte util când mergeam cu băiatul la plimbare, deoarece treceam cu uşurinţă peste borduri sau gropi. Şi bebe nici le simţea. Acum, că nu reuşeam să intru în toate magazinele sau peste toate trotuarele mai strâmte, din cauza volumului avut de cărucior…e partea a doua 😉
  •  Cărucior cu spate flexibil–  a fost tare util, fiindcă atunci când au fost mici, îi plimbam pe spate-dăăă. Dar după ce au crescut şi puteau sta în şezut, am ridicat spatele căruciorului. Şi era util şi când se întâmpla să adoarmă în cărucior, căci lăsam încet spătarul şi continuam plimbarea.
  • Cărucior cu loc pentru bagaje– a fost foarte util pentru cumpăraturi, pungile cu jucării pentru parc şi alte bagaje ce aveau loc în acel spaţiu. La cărucioarele folosite de mine, acest loc pentru bagaje se afla sub şezutul copilului.
  • Cărucior pliabil– ambele au avut această funcţie, dar unul a fost mai uşor de transportat decât celălalt. Băiatul a avut cărucior cu roţi mari (noi i-am zis 4×4), fetiţa a avut un cărucior mai mic tip sport. Deşi ambele se puteau plia şi se transportau relativ uşor cu maşina, cel mai mic cărucior a fost cu noi şi la mare. L-am împachetat şi lipit de valiză, iar trenul ne-a dus pe toţi.

Gata de plimbare?

Indiferent de mijloc de transport, cele mai importante de avut cu tine sunt: apă, un schimb de haine, scutec, şerveţele umede şi uscate, suzeta (dacă este cazul) şi o jucărie.

Oricum, după ce va creşte, bagajul pentru ieşirea cu bebe se va mări şi se vor adăuga tot felul de accesorii 😉

Credeţi că este o aventură cu bebe la plimbare?

Bucuraţi-vă de ceea ce aveţi lângă voi!

5 Comments on “Cu bebe la plimbare”

  1. Eu mi-am plimbat copiii în sisteme de purtare ergonomice.
    Dar am cumpărat și un cărucior, când avea prichindelul vreo 2,5 ani, pentru a-l folosi în city-break-uri 😀 Ultima dată ne-a fost atâââât de folositor – copilul mic în sistemul de purtare iar cel mare în cărucior!

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.